Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kell elkezdeni a hegmass...

Mikor kell elkezdeni a hegmasszàzst?

Figyelt kérdés

6 hete szültem, szép a hegem, de még nem tudom magam rávenni.

Ki ,mikor kezdte el?

márc. 14. 20:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Bár, most hogy belegondolok, szoktam a heget masszírozni, simogatni itt-ott néha.

Lehet nem tudatosan de mégis alkalmaztam ezt a hegmasszazst.

🤔

márc. 14. 20:40
 12/18 A kérdező kommentje:
9-10. Most valóban ez az új "trend", régen nem volt ilyen. Rendesen gyógytornász mutatta meg még a kórházban, hogy kell csinálni. Szóval ez létező dolog, de én is csak a terhesség utolsó heteiben hallottam róla.
márc. 14. 20:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem trend, hanem a gyógyulást segíti, mobilizálja, a heget, megakadályozza, a, letapadást, összenövést. Hegmasszázzsal elkerülhető a heg fájdalmas húzódása, javítható az érzéketlenség, vagy a, túlérzékenység.

[link]

márc. 14. 21:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Hála Istennek, nekem egyik sincs. Talán egy pici érzéketlenség, de annak sok idő kell mire újra a régi lesz, ha lesz egyáltalán.
márc. 14. 21:08
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
Senki nem javasolta se a kórházban, se később (pl védőnő) sürgősségi császár után, a 6 hetes kontrollon se a doki, stb...én is most olvasom először, hogy ez ajanlatos. Semmi bajom nem lett. Lassan 5 hónapja volt a császárom.
márc. 14. 21:33
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
Hegymászást olvastam :D
márc. 14. 21:39
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Én a varratszedés után kezdtem. Egyik ismerősünk gyógymasszőr. Részletesen megmutatta hogy csináljuk és a férjem csinálta hónapokig. Bár sokszor csak azért kértem mert nagyon ügyesen csinálta:D
márc. 14. 22:09
 18/18 anonim ***** válasza:
44%

Én nagyon sokáig nem bírtam se ránézni, se hozzáérni. Annyit tudtam hogy ruhán keresztül rátettem a kezem gyakran. Ez az első lépés. Krémezéstől 2x olyan rosszul lettem majdnem elájultam, már sötétedett el a kép és émelyegtem nagyon. Úgyhogy azt is abbahagytam.

Később mikor már magabiztosabbnak éreztem magam, szőrtelenítés is ment körülötte, megoróbáltam kicsit átnyomkodni határozottan de nem erősen. Na az után is rosszul lettem csak enyhébben. Itt ért véget a próbálkozásom.

Vannak egyébként hegmasszőrök is, néztem a környékünkön, ha már nekem nem megy alapon, de kirázott a hideg a gondolattól is, hogy ott leszek rosszul, ha ő nekiáll hosszú percekig nyomkodni. Úgyhogy ezt is elvetettem.

Cserébe a gyerek kiképzés alatt tartja a területet születése óta, rúgdossa, fejeli, simogatja stb.

Azt remélem ez elég.

márc. 15. 01:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!