Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy éves kora után nem...

Ha egy éves kora után nem jobb,már sohasem lesz az?

Figyelt kérdés

Nyilván a soha túlzás,de mondjuk egy nagyon hosszú ideig még ez lesz? Az első négy hónapban hasfájos volt,semmit,de szó szerint semmit nem aludtam,maximum egy egy órákat,nem is emlékszem semmire. Azóta sincs alvás,pedig már 1 éves múlt,lassan 13 hónapos. A védőnő mindig azzal nyugtatott egy éves kora után jobb szokott lenni,de nem. Mindig volt valami. Hol mozgasfejlodes,hol fog,hol holdallas,hol a jó isten tudja,mi. Mint a messiás vártam az egy éves kort,de nem jobb. Sőt,megint visszaesés van (mindig van hova vissza,mikor azt hiszem,már nem), sokszor elaludni se akar ,vagy felébred,visszaaludni nem,és üvölt,mint akit nyuznak. Most már ott tartok,hogy nem bírom ezt a soha veget nem érő nem alvasos kínzó tábort,és legalább éjjel hagyom uvolteni. Nem ötleteket,tanácsokat várok,főleg nem olyan anyukától,akik nem éltek át ilyesmit. Arra lennék kíváncsi,volt e itt olyan,aki az egy éves gyereke mellett még semmi javulást nem tapasztalt,hogy alszik e még valaha, és mikor jött el a megváltás pillanata?

Ugyanitt,tanácsokat viszont szívesen fogadok (szintén nem elméletben,hanem aki gyakorlatban is átélte), hogyan szoktathatnam rá,hogy önállóan is eljatszon,mert kb egy jó ideje ez is lehetetlen,egyszerűen állandóan foglalkozni kell vele nappal is,de szó szerint egy öt percre sokszor nincs el.Ez így,a nem alvással együtt teljesen kicsinál.

2024. márc. 9. 12:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy aki nem volt benne, nem érti, hogy egy ponton túl elfogy a türelmed, a jó indulatod, együttérzés, minden, mert már nem akarsz szuper anya lenni, szuper jó új ötletekkel előállni, szuper kreatívan, te a fizikai fájdalmat és halucinációkat okozó alváshiányt akarod kibaxni jó messzire az ablakon, és hiába tombol benned az "üss vagy fuss" életösztön a toronymagas stressz miatt, nem vered meg a gyereket és nem futhatsz el. Egy 24 órás tortúra az, hogy minden porcikád sikítva ordít, hogy elég, én ezt gyűlölöm, ELÉG, és nincs vége, soha semmikor. Na erre senki nem vállalkozik, amikor gyereket akar, ezt csak beszopja.

A szakirodalom szerint amúgy 2 éves korig fejlődik az idegrendszerrel valami rész, ami után mindenképp nő a rem fázis hossza, vagyis 2 éves kor után ha minden oké a gyerekkel, már kéne tudjon hosszabb etapokat aludnia. Ez lehet csak 4 óra egybefüggő alvás, jellemzően az alvás elején, de ez már onnantól várható. Ez az eredeti kérdésedre a válasz, hogy kb meddig kell várni. Ha 2 éves kor után is ébred 1 óránként vagy ilyesmi, akkor az idegrendszerével gyanús, hogy gond van.

2024. márc. 9. 20:14
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

2 éves kora után miután az utolsó foga is kijött, azután lett csak jobb. Plusz ringatva aludt, volt hogy másfél órán keresztül cipeltem az ölembe, hogy elaludjon közel 2 évesen. Esték szörnyűek voltak, főleg ha fogzott. Nurofent kapott néha rá mert csak az segített. Viszont most már 3 éves és igaz közöttünk alszik, de legalább nyugalom van. Néha felébred vízért, de alszik is tovább.

Hidd el jobb lesz, tudom nem egyszerű, de szerintem áttudom érezni, mert pontról pontra velünk is így volt ahogy leírtad.

Azóta mi már vállaltunk másodikat(3 hónapos), pedig én is elleneztem abban az időszakban. Lekopogom, de egyenlőre a második teljesen az ellentéte, és tudod most már örülök is, hogy az atombomba először jött nem másodjára, mert az még nagyobb arcon csapás lett volna. Szóval ami használ az maximum az idő! Meg ha heti 1x van lehetőséged egyedül vagy pároddal kiszabadulni, egy kis én idő 1-2 órában, hogy kiszellőztesd a fejedet.

2024. márc. 10. 08:10
 23/26 anonim ***** válasza:
22%
Na jó, akkor ezeket olvasva nem merek gyereket vállalni, inkább nem kockázatom az egészségem..😳
2024. márc. 10. 10:06
 24/26 A kérdező kommentje:

23. Csak emiatt netedd

Hidd .rengeteg gyönyörű pillanata van,és úgy szeretsz majd egy emberi lényt,amit most elképzelni sem tudsz. Azt tartsd észben,hogy gyakorira a hozzám hasonló kimerült,kétségbeesett anyák írnak általában,nem azok,akiknek semmi problémájuk nincs.

Köszönöm a sok megértő es empatikus választ, a 21-nek meg külön,hogy megfogalmazta amit én nem tudtam volna így megfogalmazni,de szóról szóra igaz.

2024. márc. 10. 10:21
 25/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, tudom, de ezen kívül mindenhol azt olvasom, hogy full szopás az egész, nem éri meg, meg itt sok anyuka írta már, hogy minden nap úgy érzi, elege van az egészből, stb.

Na meg a nemalvás, kicsinálja az anyukák egészségét..

2024. márc. 10. 10:31
 26/26 A kérdező kommentje:

Minden egyes nap visszajövök a 21-es kommentet elolvasni,ez ad erőt

Legalább tudom,hogy vannak a világon akik aterzik,megértik..erőt emritek belőle.

25-os,nem altatlak,baromi nehéz. De ha van segítséged,könnyebb. Más,akiket nagymama,rokonok,vagy egy sokat otthonlevo férj bastyaz körül,mint aki csak magára számíthat. Ez baromi sokat jelent. Őszintén,nem tudom mit tennék,ha tudtam volna ez lesz...de örülök hogy nem tudtam,mert a gyerekemet nagyon szeretem,és örülök,hogy nem lehet visszacsinálni,de annak is örülök,hogy nem láttam előre mi vár rám

A csontom velejéog el vagyok fáradva,az agyam helyen jó ideje egy kása van. Azt remélem hogy majd ha jobb lesz,testem lelkem is regenerálódik,nem maradok azaroncs,aki vagyok most. Hiányzik sok minden,és nem normális,hogy a fogmosast várom,mert már az ad zen pillanatokat. Tenger illatú folyékony szappant vettem,hogy legalább egy pillanatnyi illúzió legyen..

Az is igaz,hogy ez az a felület,ahol ki tudom onteni valamennyi keserűségemet.

2024. márc. 13. 16:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!