Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy éves kora után nem...

Ha egy éves kora után nem jobb,már sohasem lesz az?

Figyelt kérdés

Nyilván a soha túlzás,de mondjuk egy nagyon hosszú ideig még ez lesz? Az első négy hónapban hasfájos volt,semmit,de szó szerint semmit nem aludtam,maximum egy egy órákat,nem is emlékszem semmire. Azóta sincs alvás,pedig már 1 éves múlt,lassan 13 hónapos. A védőnő mindig azzal nyugtatott egy éves kora után jobb szokott lenni,de nem. Mindig volt valami. Hol mozgasfejlodes,hol fog,hol holdallas,hol a jó isten tudja,mi. Mint a messiás vártam az egy éves kort,de nem jobb. Sőt,megint visszaesés van (mindig van hova vissza,mikor azt hiszem,már nem), sokszor elaludni se akar ,vagy felébred,visszaaludni nem,és üvölt,mint akit nyuznak. Most már ott tartok,hogy nem bírom ezt a soha veget nem érő nem alvasos kínzó tábort,és legalább éjjel hagyom uvolteni. Nem ötleteket,tanácsokat várok,főleg nem olyan anyukától,akik nem éltek át ilyesmit. Arra lennék kíváncsi,volt e itt olyan,aki az egy éves gyereke mellett még semmi javulást nem tapasztalt,hogy alszik e még valaha, és mikor jött el a megváltás pillanata?

Ugyanitt,tanácsokat viszont szívesen fogadok (szintén nem elméletben,hanem aki gyakorlatban is átélte), hogyan szoktathatnam rá,hogy önállóan is eljatszon,mert kb egy jó ideje ez is lehetetlen,egyszerűen állandóan foglalkozni kell vele nappal is,de szó szerint egy öt percre sokszor nincs el.Ez így,a nem alvással együtt teljesen kicsinál.

2024. márc. 9. 12:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Férjed hol van? Ő mit vállal?
2024. márc. 9. 15:50
 12/26 A kérdező kommentje:

Dolgozik jelen pillanatban (folyamatos műszak). Amit tud átvesz,de egy év nem alvás után nem vilagmegvaltas már semmi. Nem pótolja semmi az éjszakát. És hiába kel néha ő hozza, én ugyanúgy felébredek,aztán emg nem tudok visszaaludni.szerenek már aludni végre éjszaka

Mindenhol azt hallom X hónaposan neki már átaludta,meg elvan a gyerekmkigno reggel arcot mos,kávézik,stb

Én meg szívom a...

2024. márc. 9. 16:06
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb gyerek nem alussza át az éjszakát 1,5-2 éves koráig. Én is rengeteget voltam fenn, épp ezért nekem megváltás volt az a pár óra néha, mikor egyedül voltam, és aludtam 3 órát egyben. Menj el a szüleidhez egy éjszakára és aludd ki magad.
2024. márc. 9. 16:35
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszi,de a mérgező,alkoholista anyám szerencsére jó messze el tőlünk, apám meg már nem él. A párom szülei is hasonlóan használhatatlanok

Épp ezért,pontosan ezért írtam,hogy nem tanács kell...amit ember megtehetett azt én,mi már megtettük.

2024. márc. 9. 16:48
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Igen, nézhetjük így is, hogy legalább nem mindhárom éjjeli bagoly. Meg hogy másnak rosszabb. Ezen már én is gondolkodtam, de amikor már bem tudom hányadik éjjel virrasztok, meg nappal sincs el a gyerek és két éve zombit játszok, ez nem vigasz. Nálunk is ment a hasfájás, fogzás, viszketés, meg mindig van valami. Amikor már leszokott a ciciről, akkor se volt jobb. Az szokott segíteni, hogy néha a férjem is megy éjjel altatatni. De ugye mindig nem mehet, mert dolgozik. Persze reggel én is kelek, mert a nagyobbat vinni kell suliba. A “kicsit jobb a helyzet” azt jelenti nálunk, hogy már nem 3-4 órát alszok 10 részletben, hanem előfordul 6 is 3-4 részletben.
2024. márc. 9. 17:07
 16/26 anonim ***** válasza:
42%
Mivel probalkoztal eddig? Más ételek? Friss levegő? Más programok? Több, kevesebb? Ágy helyének változtatása? Veled alvás, külön alvás? Éjjeli fény, teljes sötétség? Zene? Agyban, fizikailag farasztani? Más rutin? Gasztroenrerologus? Fül orr gegeszet? Alvás kivizsgálás? A te frusztraltsagodon dolgoztál valaha? Ezt is atveszi ám.
2024. márc. 9. 17:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

A fiam májusban lesz 2 éves, és rettenetesek az éjszakák. Kb.november óta nem is tudom otthagyni éjszaka, mert amint észreveszi, hogy nem vagyok mellette, azonnal sír. Szóval vagy én alszom vele, vagy ő alszik velünk. Nappal is. Eddig azért többnyire legalább a szobájában aludt.

De éjszaka amúgy olyan sokszor ébred, hogy egyszerűen már én se bírtam folyamatosan átmenni hozzá. Meg sokszor mire végre elaludt, addigra én is, így maradtam mellette.

A lányom is rossz alvó volt, 3 éves koráig nem aludta át az éjszakát. De ő 2-3x ébredt, ivott, vagy be kellett takarni, és ennyi. Gondoltam ennél rosszabb nem lehet.... hát tévedtem. 🤣

A fiam óránként megébred, sír, forog, van, hogy fel kell venni, csitítgatni kell. Így aztán soha nem alszom 1 óránál többet egyhuzamban. Katasztrófa. Én már 2-3 órának is örülnék.

A férjem nagyon sokat dolgozik, alig van itthon. Emiatt a gyerek kicsit távolságtartó vele, éjszaka például az apja a közelébe se mehet. Hiába szeretne segíteni, felveszi, a gyerek meg üvölt, mint akit nyúznak.

Most épp munkahely váltás előtt áll, remélem, akkor mivel többet lesz itthon, talán a gyerek is jobban hagyja majd magát.

Rettenetesen fáradt vagyok, ráadásul dolgozom is. Olyan vagyok nap közben, mint a mosott sz@r. Igyekszem túlélni, vigasztalom magam, hogy egyszer vége lesz. De közben meg szenvedek nagyon.

Tanácsot adni nem tudok,segíteni sem sajnos. De nem vagy egyedül. Kitartást!

2024. márc. 9. 17:47
 18/26 A kérdező kommentje:

16. Hadd legyen mega jogom,hogy ne tanácsot kérjek,hanem a kérdésemre választ. Lehet,hogy segítő szándékkal kérdezed,de nem szeretnék ezekre a kérdésekre válaszolni. Továbbra is:Arra lennék kíváncsi,volt e itt olyan,aki az egy éves gyereke mellett még semmi javulást nem tapasztalt,hogy alszik e még valaha, és mikor jött el a megváltás pillanata?

Idézve,ez a fő kérdés.

2024. márc. 9. 17:54
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Lesz jobb, csak sajnos nem tudni mikor. A nagyobb fiam 13 hónaposan óránként kelt. Szerencsére nekem nagyon szuper szüleim vannak és közel is laktak, ők segítettek, mert már halucináltam, a férjem elaludt a munkahelyén, szóval katasztrofális volt a helyzet. Nagyjából másfél éves volt, amikor javult a helyzet. 3 évesen kezdte el átaludni az éjszakát. Ekkor döntöttünk úgy, hogy jöhet a kistesó, na ő hasonlóan szuper alvó, ha nem 20 percenként kelt minket, akkor 2-3 órákat ébren van az éjszaka közepén, néha becsúszik egy jobb éjszaka, amikor 4-5 órát alszik egyben. Ő most 8 hónapos, úgy érzem messze még a megváltás.

Hogy mikor kezdenek egyedül meglenni az jó kérdés, a nagynál ez is olyan 3 éves kora után kezdődött, ha jól emlékszem… a kicsi jobban eljátszik egyedül.

2024. márc. 9. 18:15
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy hotelba panzioba hetvegen aludni, ferjed meg vegye at. Nrkem mindketto aludt. Vagy max 1 x kelt. Nem csinaltam semmit, mindketto tapszeres volt. Szerintem ez genetika vagy szerencse kerdese.
2024. márc. 9. 19:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!