Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol a határ abban, hogy mit...

Hol a határ abban, hogy mit lehet szóvátenni egy anyának?

Figyelt kérdés

A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert a Facebook feldobta egy külföldi anyuka videóját, aki a leírás szerint 13 hónapos ikreket nevel egyedül, és úgymond a reggeli rutinját videózta le.

Az egy dolog, hogy felfordulás van náluk, reggel pakol össze. Ezért senki sem törhet felette pálcát.

Viszont lerakta a gyerekeket olyan aprócska játékok (hajcsatok?) közé, amik abszolút fulladásveszélyesek, és otthagyta, amíg ő mást csinált.

Aki ezt szóvá merte tenni kommentben (jóindulattal), lehurrogták, miért szégyeníti meg az anyát.

Erről jutott eszembe, végül is hol a határ?

Lehet vita tárgya az étkezés, a mese nézés vagy épp tiltás, adunk cukros cuccot vagy nem.

De olyasmi, ami egyértelműen a gyerek életét veszélyezteti?

Mit gondoltok erről?

Ha lenne olyan hasonló dolog, amiért szólnátok akár egy idegennek is az utcán a gyerekével kapcsolatban, mi lenne az?

2024. márc. 6. 09:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Igaz ne veszélyeztetés, de én azt is fel tudnám rúgni, aki sajtot dobál a gyerek fejére a videókban, meg aki szándékosan nyomja a kis fél éves gyerek szájába a citromot. Aztán nevét, hogy milyen cuki a gyerek amikor fintorog.

Konkrétan a gyereket alázza az interneten, es ez szerintem felháborító.

2024. márc. 6. 12:22
 22/32 A kérdező kommentje:

Igen, így végiggondolva már nekem is egyértelmű, hogy emiatt lehetett.

Olyan videót is láttam, amiről a 21-es válaszadó ír.

Tudatosan nem nézek ilyeneket, de az üzenőfalamra dobálja, meg automatán el is indul... Nem is értem, ezeket miért nem tiltják a francba.

2024. márc. 6. 12:43
 23/32 babyboom567 ***** válasza:
100%

Azért mert pénz van belőle.

Sok néző/kommentelő=sok reklám

Sok reklám=sok pénz

2024. márc. 6. 12:47
 24/32 babyboom567 ***** válasza:
76%

Zuckerberg a tegnapi 1 órás leállással több pénzt veszített(bár neki ez kb olyan mintha te kidobnád a használt zsepid) mint amennyit te 20 élet alatt sem tudnál megkeresni.

Szóval tök mindegy csak "fogyasszál" tartalmat,terméket,hülyeséget,és hozzájuk dől a lé.

2024. márc. 6. 12:50
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisebb kifőzdében dolgoztam régebben, a totyogós gyerek beszaladt a pult mögé és a sütőt célozta meg. Borzasztó forró az oldala, elvittem onnan a gyereket vissza a vígan trécselő anyjának, aki ki volt akadva, miért vezetgetem a gyerekét. Hát azért, mert a forró sütőhöz rohant. Pislogott mint a hal a szatyorban, de meg nem köszönte volna.
2024. márc. 6. 14:06
 26/32 anonim ***** válasza:
Semmit! Mindenki csinálja, ahogy tudja/akarja. Egyébként az én gyerekeim is olyanok voltak, hogy 1 évesen màr simán ott lehetett őket hagyni a Kinder tojás figurákkal, mert soha nem vették a szájukba. Sosem kellett amiatt aggódnom, hogy valamit lenyelnek. 😀
2024. márc. 6. 20:28
 27/32 A kérdező kommentje:

Az én fiam is 1 éves, és annyira nem jellemző rá, hogy bármit is megenne, amit a földön talál, de attól még nem lennék nyugodt, ha ilyenekkel játszana, pláne felügyelet nélkül.

Ez kicsit ilyen szemellenzős hozzáállás, hogy áh, ez velem és a családommal nem történhet meg.

Mint az anyuka, aki szerint nincs is forgalom, ki ütné el az ő gyerekét az úton?

2024. márc. 6. 20:47
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatom szerint Semmit sem lehet szóvá tenni, mert vérig sértődik. Aztán majd ha a gyerek megfullad és kupurcan, vagy egyéb baja lesz, számoljon el a lelkiismeretével az anyja. Elvégre az ő gyereke, senki se merészelje az ő szent anyaságát kritizálni.

Több ilyennel is találkoztam már, miután még èn lettem leugatva mit szólok bele,már leszarom melyik mit csinál, mit nem csinál a kölykeivel. Legyen az ő bajuk.

2024. márc. 8. 02:02
 29/32 anonim ***** válasza:
61%

28!

Az én tapasztalatom viszont ennek az ellenkezője. Lehet adni tanácsokat, akár kritikát is megfogalmazni, ha annak helye és ideje és értelme is van. A gond az, hogy a tanácsok és kritikák döntő többsége egyáltalán nem a jó szándékról és a segítésről szólnak, hanem arról, hogy valaki jól megmondhassa. Általában egy olyan nőszemély, akinek soha nem számított a véleménye és most egyszer az életben ő lehet a megmondó ember. Na tudod ennek lesz az az eredménye, hogy mikor ténylegesen jó lenne az a tanács, akkor már nem hajlandó az anya csak azért sem megfogadni, mert a töke tele szalad a mindennapos okoskodásoktól, sokszor olyan emberektől, akiknek egyébként nemhogy közük nincs, de valójában minekután nem is ismered őt, így nincs is alapja annak, hogy az ember bizalommal legyen iránta. Nálunk pl anyósom osztja hatalmas pofával az észt az első perctől, miközben 8 éven át előtte azt hallgattam, hogy neki ezekre (a gyerekeire) nem volt ideje, mert olyan qrva fontos munkát végzett (nem), saját szavait használva, miután világra SZ@RTA a gyerekeit, az első szembejövő ostoba vénasszonynak dobta is oda őket, csináljanak velük ők, amit akarnak, ő dolgozik. Adott pillanatban a gyerekek a nagyszülőknél laktak, pedig a kedves nagymama sem épp az eszéről volt híres, háta mögött még gúnyolták is, szerencsétlen olyan kis butuska volt. Erre mikor megszületett a kisfiam, anyósom, mint gomba a földből nőtt ki mindenhonnan, volt hogy sétára jött utánunk és ugrott ki a bokorból ellenőrzi, hogy van-e elég RÉTEG a gyereken, meg biztos kell neki még egy SZVETTER. Csóri gyerek már vörös volt és ömlött róla a víz, olyan melege volt, de az a qrva még egy réteg még kell. Adott pillanatban, azt éreztem, hogy ha ez az élhetetlen pitsa még egyszer kiejti a száján a réteg meg szvetter szavakat, akkor baltával hasítom fel a koponyáját. Nem beszélve a tényről, hogy pont tőle elég nevetséges bármilyen jó tanács, aki egyenesen büszke rá, hogy soha nem viselkedett anyaként, mindig mindenki fontosabb volt a saját gyerekeinél . Igen, lehet, hogy voltak tőle hasznos tanácsok, csak a sok sz@r, oda nem illő mellett ezt már tudod nehéz kiválogatni. És ez nem egyedi eset, ami nálunk történt, általános magyar jelenség, hogy ha egy nő szül, azt lenyomjuk idiótába, azt majd kívülről szemlélve jól megmondja mindenki más, hogy mi a teendő.

2024. márc. 8. 09:20
 30/32 anonim ***** válasza:
29. Ok, hisztizz nyugodtan. Ettől még az én tapasztalatom az, hogy jobban járok ha nem szólok bele. Mindenki csináljon/ne csináljon, a gyerekével amit akar, aztán viselje a következményeket.
2024. márc. 8. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!