Pontosan milyen tünetek esetén nem mennél/vinnéd a gyereked iskolába? Hol húzódik a határ a család érdeke és a közérdek között?
Mi alapján döntöd el, hogy maradjon otthon ő is, meg az egész család is otthon?
Nálunk 5-en vagyunk, 2 felnőtt 3 gyerek. 1 családtag náthás volt 2 napig és most köhög (nem szárazan). Hőemelkedése nem volt, közérzete rendben van.
Most járjunk utána, hogy korona-e, tesztelés az egész bandának és aztán maradjunk itthon 2 hetet, 2 felnőtt teljes munkaideje kuka, plusz a 3 gyerek iskolája (2 kiselsős ikrek, 1 hete járnak iskolába, és egy ovis, aki most szokik be éppen).
Rúgjunk ezért fel mindent, vagy ne foglalkozzunk vele, mert úgy se az?
/Remélem, értitek a hezitálás okát és nem kezdtek el fröcsögni meg gyilkosnak kikiálltani, mint a tegnapi szerencsétlen kérdezőt. Ha csak annyi a véleményed, akkor kérlek, ne nekem meséld el!/
En ugyanazt tennem, mint maskor: ha nincs laz, akkor menjen.
Ha iskolabol hazakuldik, akkor elviszem orvoshoz, mondjon o okosat. Ha o javasol tesztet, akkor nyilvan hatosagilag megcsinaljak.
Nem vagyunk szegenyek, de ahanyszor kohog a gyerek, annyiszor 30e Ft-ot nem akarnek kifizetni.
Hozzateszem: nem utazgatunk, nem elunk nagy eletet. Koronavirust leginkabb munkahelyen/iskolaban, boltban, buszon kaphatnank el. De boltba szinte csak en jarok, buszon keves ideig vagyunk. Szoval, ha valamelyikunk kohog, kicsi az esely, hogy eppen a koronavirustol.
Én írtam ki kérdést(láz+nátha+allergia) nem tudom hogy jutottak be magánúton tesztre, nekem tünetekkel nem ment, elküldtek, mert csak tünetmenteseket tesztelnek. 10én vittem volna először a gyerekem, de 7én viszem, kicsit korábban, mert 3 napja semmi bajom, még az allergia is szinte teljesen eltűnt, valószínűleg túllihegtem és sima betegség volt, 3 napos láz, tesztet sem érdemel..
Én nem tudom, mi a rosszabb, 5x35ezer+5x15ezer(a fals negatív lehetőség kizárása miatt) plusz vénás vérvétel a gyerekeknek, a kis ovisnak is, vagy kimaradni két hétig valahonnan és veszélyeztetni a munkát, elhúzni a beszokást, behozni a lemaradást.
A doki engem lázzal, megfázásos tünetekkel nem talált alkalmasnak arra, hogy ingyen teszteljen a mentő..
Az egész egy nagy rakás katyvasz, mellette ott van, hogy be is zárják az intézményt, ha egy gyerekről kiderül a covid, akkor nagyobb a szívás, tehát minél többet kellene otthon tartani..
Nem tudom, őszintén szerintem egyik sem jó megoldás és pláne nem fenttartható hosszú távon.
Úgy tudom van lappangási idő. Tehát ha szerdán pozitív a teszt, akkor már 2 napja megfertőzhette a többieket.
Szóval mindenkit karanténba kéne küldeni, akikkel érintkezett.
Én is azt csinálom, mint eddig. Aki beteg otthon marad, aki még nem, az megy. Ha valaki a családban a korona vírusra +, akkor természetesen mindenki marad.
Otthon marad a köhögős ha korona tünetei vannak, és ha van kisebb gyerek, arra vigyáz otthon, hogy a bölcsibe, oviba ne vigye be a gyerek.
Teszt után nincs 2 hét karantén, az pont azért van, hogy ne kelljen karanténba menni, kivéve persze, ha pozitív, akkor egyértelműen karantén mindegyiknek!
Ha a köhögős negatívat tesztelt, akkor nem kell a többeknek is teszt, hiszen a nulladik alany negatív, nincs mit továbbadni.
Arról már nem tehetek, hogy sokba kerül az egyébként közpénzből, tehát a ti pénzetekből már egyszer kifizetett teszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!