Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol a határ abban, hogy mit...

Hol a határ abban, hogy mit lehet szóvátenni egy anyának?

Figyelt kérdés

A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert a Facebook feldobta egy külföldi anyuka videóját, aki a leírás szerint 13 hónapos ikreket nevel egyedül, és úgymond a reggeli rutinját videózta le.

Az egy dolog, hogy felfordulás van náluk, reggel pakol össze. Ezért senki sem törhet felette pálcát.

Viszont lerakta a gyerekeket olyan aprócska játékok (hajcsatok?) közé, amik abszolút fulladásveszélyesek, és otthagyta, amíg ő mást csinált.

Aki ezt szóvá merte tenni kommentben (jóindulattal), lehurrogták, miért szégyeníti meg az anyát.

Erről jutott eszembe, végül is hol a határ?

Lehet vita tárgya az étkezés, a mese nézés vagy épp tiltás, adunk cukros cuccot vagy nem.

De olyasmi, ami egyértelműen a gyerek életét veszélyezteti?

Mit gondoltok erről?

Ha lenne olyan hasonló dolog, amiért szólnátok akár egy idegennek is az utcán a gyerekével kapcsolatban, mi lenne az?

márc. 6. 09:13
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
78%
Saját véleményem szerint semmit sem szabad szóvátenni, ami engem személyesen nem érint, és ez nem csak az anyukákra igaz. Rengeteg olyan dolgot látok nap, mint nap, ami miatt szólni lehetne, de a kritizálás szerintem rohadt bosszantó dolog.
márc. 6. 09:18
 2/32 A kérdező kommentje:

Olyat sem, ahol a gyerek közvetlen életveszélybe kerül?

Pl. anyuka/apuka telefont nyomkodja a padon, a gyereke szépen elindult a park melletti autóút felé, 1-2 m választja el.

Ez esetben sem szólunk (vagy cselekszünk), nehogy kritizálásnak vegye a szülő?

Meg ha elütik a gyereket, az sem érint közvetlenül.

márc. 6. 09:34
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem életveszély esetén. Ha mondjuk állok a zebránál a pirosban és mellettem szaladna egy kisgyerek a kocsi alá, akkor is visszafognám, ha nem az én dolgom.

Online tartalomnál inkább a megfogalmazással lehet baj. Lehet kulturáltan is, de névtelenül az emberek hajlamosak arra, hogy minősíthetetlen hangnemben szóljanak.

márc. 6. 09:34
 4/32 anonim ***** válasza:
87%

A Facebook és az utcán látott dolgok között óriási a különbség, kérdező!

Utcán csak azért szólnék, ami akkor és ott közvetlen életveszélyt jelent!

Aki viszont FB-re kipakolja a magánéletét, az vállalja azt is, hogy a pelenkázástól kezdve a szoptatáson át az altatásig a követőinek mindenről lesz véleménye és azt le is fogják írni.

Úgyhogy ha a kedves anyukának ez nem tetszik, akkor be kell fejezni az ingyen mozit és csak a gyerekével foglalkoznia, nem a követők like-jaival.

(Az egy másik kérdés, hogy ilyen debil, exhibicionista anyukák videóit sosem nézném, épp ezért én nem is írnék semmilyen kommentet semmilyen cselekedetükről.)

márc. 6. 09:42
 5/32 A kérdező kommentje:

"Aki viszont FB-re kipakolja a magánéletét, az vállalja azt is, hogy a pelenkázástól kezdve a szoptatáson át az altatásig a követőinek mindenről lesz véleménye és azt le is fogják írni."

Abszolút egyetértek ezzel.

márc. 6. 09:47
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
#2 Ha ilyet látnék természetesen cselekednék, de akkor sem tenném szóvá, hogy miért telefonozik vagy bármi egyebet.
márc. 6. 09:48
 7/32 anonim ***** válasza:
91%
6-ossal egyetértek, vagyis a gyerekre koncentrálnék, hogy őt megvédjem, visszavigyem a szülőjéhez, és véletlen se mondanám az anyukának, hogy "te hatökör, nem azt a k... telefont kéne nyomkodnod, hanem a gyerekedre figyelned". Mindezt csak magamban gondolnám. :-)))
márc. 6. 09:52
 8/32 anonim ***** válasza:
87%

A leírt példa alapján én is veszélyeztetem a gyerekem. Igaz, az enyém már 15 hós, de 2 hónapja is simán hagytam hajcsatokkal játszani. Sosem kapott be egyet sem. És el se tudom képzelni, milyen és mekkora hajcsat az, ami a torkára tudna szaladni. Persze vannak olyan egyévesek, akik mindent betömnek a szájukba, rágcsálni az enyém is mindent megrág, de már csak kevés tárgy van, amit be is venne a szájába, és ezért veszélyes (pl. gyöngy), és szerintem mindenki tudja, hogy a saját gyereke milyen természetű.

Nekem 5 gyerekem van, és közülük volt olyan, aki simán megállt a kereszteződésnél a kismotorral, és volt, aki akkor se, ha kiabáltam neki, rá jobban kellett vigyázni. Az egyik gyerekem már 9 évesen egyedül járt iskolába, a másik most 9, és nagyon nem érett rá. Szóval van egy nagyon széles tartománya a potenciálisan veszélyes helyzeteknek, amiknél lehet, az egyik szülőnek hajmeresztő valami, ami a masiknak nem, és ez rendben van.

Csak kevés nagyon egyértelmű helyzet van, és azoknál azért nem baj, ha valaki szól, hogy életveszélyben a gyerek. A többit viszont jobb a szülőre bízni.

márc. 6. 10:21
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk egy olyan esetunk volt, hogy egy kislányt a férjem hozott vissza az útról.

Buszos kiránduláson voltunk az ovibol a lányommal.

Az egyik anyukának az ovis gyereken kivul ott volt a két éves kislánya is.

Megállt egy benzinkúton a busz, kiszállt mindenki.

Anyuka vígan beszélgetett másokkal, míg a kislány elkezdett szaladni az autók felé.

Férjem észrevette, és utána szaladt

Az anyuka mikor meglátta, hogy a férjem hozza vissza a lányát, meg csak meg sem ilyedt, sőt neki állt feljebb, hogy jön ahhoz a férjem, hogy felvegye a gyerekét.

Mikor megmagyaraztuk, hogy kiszaladt az autók közé, nagy nyugalommal megjegyezte, hogy amúgy ez nem is forgalmas hely, biztos nem ütötte volna el semmi...

Hat oké...

márc. 6. 10:31
 10/32 A kérdező kommentje:

Igen, az ilyen esetekre gondolok. Ahol a szülő a hibája felismerése és a köszönetnyilvánítás helyett tagadásba menekül. Nem, az ő gyerekével úgysem történhetett volna semmi, ezzel le is rázta a felelősséget.

márc. 6. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!