Hol a határ abban, hogy mit lehet szóvátenni egy anyának?
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert a Facebook feldobta egy külföldi anyuka videóját, aki a leírás szerint 13 hónapos ikreket nevel egyedül, és úgymond a reggeli rutinját videózta le.
Az egy dolog, hogy felfordulás van náluk, reggel pakol össze. Ezért senki sem törhet felette pálcát.
Viszont lerakta a gyerekeket olyan aprócska játékok (hajcsatok?) közé, amik abszolút fulladásveszélyesek, és otthagyta, amíg ő mást csinált.
Aki ezt szóvá merte tenni kommentben (jóindulattal), lehurrogták, miért szégyeníti meg az anyát.
Erről jutott eszembe, végül is hol a határ?
Lehet vita tárgya az étkezés, a mese nézés vagy épp tiltás, adunk cukros cuccot vagy nem.
De olyasmi, ami egyértelműen a gyerek életét veszélyezteti?
Mit gondoltok erről?
Ha lenne olyan hasonló dolog, amiért szólnátok akár egy idegennek is az utcán a gyerekével kapcsolatban, mi lenne az?
10, nekem konkrétan kedvem lett volna felkepelni az anyukát...
9
Szoktam kirakni a kisfiamról képeket napomba. Első szülinapjára kapott egy waffelint. Kitettem ahogy önállóan fogja és eszi. Büszke voltam rá mert nem tudott még így enni.
Rámírt egy két anya ismerősöm hogy merek a gyereknek ilyent adni és elkezdtek beleugatni a dolgomba.
Nem szóltam semmit annyit mondtam csak köszönöm a reakciót de inkább a saját gyerekével foglalkozzon.
Nem szeretem ha valki beleszol a nevelésembe. Én szültem ezt a gyereket én vagyok érte felelős én szeretem én ismerem. Azt teszek vele amit jónak látok...
Utcán még nem állítottak le szóvá tenni bármit. De ha megtennék elküldeném őket a picsbe.
Ha a gyerekem kifutna az autó elé vagy életveszélyes helyzetbe kerülne amire én egyből nem kapcsolok de valaki megmentené hálás lennék.
Jogos, ez is lehet.
Ezért is írtam a kérdésbe, nem a nasitéma, mesézés, meg ilyenek a téma, ahol bár szintén szeretnek egymásnak feszülni a felek, még a legegészséstudatosabb anyuka is elismerné, az nem akkora probléma, mint fulladásveszélynek kitenni a gyereket.
Vagy például szólnátok-e ebben a kérdésben szereplő anyának, hogy így utaztatja a gyerekét?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Közvetlen veszélyhelyzetnek ezt sem nevezhetjük. És szerintem 100%, hogy az anyuka berágna, ha szólna neki valaki.
Értem, amit írsz, és igazad van.
A videóban konkrétan az történt, hogy valami bútor előtt szét volt szórva vagy 30-40 kis mütyürke izé, amikről csak a kommentek alapján tudtam meg, hogy csatok, és anyuka pontosan erre a helyre lepakolta a 2 ikerbabát, és ment takarítani, rendet rakni a ház többi részére.
Én csak akkor szólok bármiért, ha érint vagy nagyon veszélyes. Pl ha játszótéren lökdösi egy másik gyerek a fiamat, szólok neki. Vagy igen, ha látnék egy 2 évest az autók között visszavinném. Semmi másért nem.
De ami nekem furcsa, hogy rengeteg vadidegen pofázik bele teljesen hétköznapi dolgokba, és ezt nem bírom megérteni. Tehát pl fiam elesett, sírt, guggolok mellette, vígasztalom, és full idegen nők jönnek oda óbégatni , hogy ne sírj, nincs baj, miközben pont ezt az érzelmi érvénytelenítős szrságot próbálom kihagyni. Vagy mászik a mászókán, mellette állok, mert látom, hogy ügyes, és gyakorol, nincs ott más gyerek, senkit nem akadályoz, és oda akarnak jönni , hogy segít leszedni, mert le fog esni (??). Ezeket fel tudnám rúgni, rengeteg ilyen van.
Nálunk van pár rokon, akik folyton azon izgulnak, hogy meg fog fulladni a baba. Pl. a kiskanáltól, ha egyedül játszik vele.
Én anélkül, hogy nem láttam a csattokat, inkább nem mondok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!