Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen az, ha egy...

Szerintetek milyen az, ha egy kisgyereket sosem visznek sehova?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, jóban vagyunk, majdnem szomszédok, egyidős gyerekekkel, ovis csoporttársak is, de elég mások a nevelési elveink. A gyerekek 6 évesek, én azért sokat viszem ide oda a miénket, állatkert, gyerek előadások, kirándulás természetben, nyáron strand, nyaralni wellnesselni is járunk rendszeresen, szóval sok élmény éri. Ők meg soha. 6 éves a gyereke, de nem voltak még állatkertben, se nyaralni, strandon se járt a gyerek, játszóházban se volt, szó szerint mondom hogy sehol, ovi meg nagy nagy ritkán játszótéren megállnak és ennyi, hétvégén is otthon ülnek, "bújcsiznak" ahogy ő mondja meg meséznek meg ilyenek. Mamához se engedi, mert mama mindent ráhagy, minek menjen oda. Nekem ott aludni is szokott a mamánál a fiam. Sokszor ha mondjuk hogy ide megyünk oda megyünk, kérdezi hogy találkozunk e hétvégén és mondom hogy nem vagyunk itthon akármi akkor megjegyzi, hogy jaj mindig mentek valahova meg ilyeneket. Szerintetek amúgy ez normális hogy sehova se viszik soha el azt a gyereket? Én kezdem sajnálni.
márc. 2. 16:04
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Ne állj le velük, kérdező. Minden egyes újabb szavadba csak bele fognak kötni. Lehet, nem kellett volna a körítés, hanem csak annyit kérdezni, hogy mások szerint rossz-e, okozhat-e kárt egy gyereknek, ha nem viszik el sehova kb. otthonról. Bár akkor meg páran azt vonták volna le a kérdésből, hogy te vagy lusta elvinni. Ez egy ilyen oldal.
márc. 2. 20:10
 32/50 A kérdező kommentje:
Nem írom ki havonta, talán egyszer írhattam már erről a csajról, de konkrétan az sem rémlik amúgy, de nem kizárt, havonta biztos nem.
márc. 2. 20:11
 33/50 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem veled van csak a baj , hogy ENNYIRE zavar!!! Neked fontos akkor tartad meg magadnak . Ennyi
márc. 2. 20:11
 34/50 A kérdező kommentje:
#31 Jogos, itt már az is felvágás ha valakinek van 900 forintja strandbelépőre, nálunk annyi a délutáni ár nyáron helyi lakosoknak. :D
márc. 2. 20:12
 35/50 anonim ***** válasza:
64%

Megertem , hogy zavar teged . En ertem amit irsz csak ez mar nekem furcsa, hogy megis miert erdekel ennyire, hogy masnak a gyerekenek milyen?

A tiednek jo nem? Akkor orulj neki.

márc. 2. 20:13
 36/50 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, én megértelek és sajnállak, volt hasonlóban részem, az egész világ ellene volt, mindenkivel rosszban volt szintén, és rámakaszkodott (kolleganő) gyerekestül. Az a baj megtalálják az olyat, akin látják hogy nehezen mond ellent és nem rázza le, esetleg sajnálja is. Nekünk az volt a szerencse hogy messze laktunk de munkahelyen minden nap találkoztunk, végül az oldotta meg hohy kirúgták. Mivel ti szomszédok vagytok gyakorlatilag nem tudod lerázni sem, pedig csak szívják a véred és az energiád. Amit tehetsz az az, hogy óvatosan próbáld csak mindig lemondani, nem értek rá, nem jó most, írj neki ritkábban vissza ha ír neten, és vidd a gyereket másik iskolába de ez sem lesz egyszerű mert biztosan erőltetni fogja hogy együtt menjenek. Próbáld minél jobban elkerülni összeveszés nélkül.
márc. 2. 20:18
 37/50 A kérdező kommentje:
#35 Azért mert írtam, szemben laknak majdnem velünk, ránk vannak akaszkodva, állandóan jönni akarnak át és az én gyerekemre van rossz hatással a gyerek. Szóval azért érdekel hogy milyen az a gyerek.. Nekem amúgy nem lenne velük bajom annyira, csak a gyereke ne lenne ilyen, lenne nevelve kicsit. Amúgy azt hozzá sem tettem, mert már tudom mentegetőzésnek tűnne, de sokszor ki is használnak. Mint írtam nincs senkije, így bármi van engem keres. (Vegyek át neki ilyen olyan csomagot, vigyem el reggel néha a gyereket az oviba az enyémmel együtt, kísérjem el orvoshoz vérvételre, hagy tartsa nálam a gyereke szülinapját mert a férje nem szereti a nagy zsivalyt úgyis csak mi mennénk, hagy jöjjenek át ők a gyerekkel hozzánk és köszöntsem fel ott, csináljam a körmét meg mert akkor nem kellene körmösre költeni én ügyes vagyok magamnak csinálom stb) állandóan van valami, nyilván mivel senkije nincs, nekem meg van nagy rokonság én nem tőle kérek szívességet szinte soha. Szóval tudom hogy nem lesz könnyű leépíteni hiszen neki kényelmes így, szokta is mondani nélkülem mi lenne vele itt...
márc. 2. 20:25
 38/50 anonim ***** válasza:
54%

Itt elég nagy szád van, állj elé és mond el neki, hogy bocsi Julika, nem akarom, hogy az arany gyereked barátkozzon az én arany gyerekemmel,mert neveletlen, és rossz hatással van a gyerekemre.Szoval ne akaszkodjatok ránk.kosziii

Szóval ez van, ha megsertodik meg, ha akkor nem...

márc. 2. 20:34
 39/50 A kérdező kommentje:
Nem, nincs nagy szám, itt se, élőben sem. Inkább konfliktuskerülő vagyok amíg csak tehetem. Már arra gondoltam elköltözünk inkább, csak még az áremelkedés előtt vettük a házunk és ráköltöttünk egy csomót, mostmár az árából alig kapnánk valamit, legalábbis csak ennél rosszabbat kapnánk
márc. 2. 20:42
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Valóban furcsa. Hat éves az én gyerekem is, nagy örömmel megy mindenfelé. Nem igaz, hogy nem tudnak viselkedni, alkalmazkodni meg tanulni kell, nem magától jön.

A többi dolog, amit írtál, viszont furcsább ennél. Költözésben azért nem érdemes gondolkodni, mindenhol lesz olyan, aki nem szimpi.

márc. 2. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!