Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják azt, hogy az...

Miért mondják azt, hogy az anyaság lemondásokkal jár, amikor sok más dolog is?

Figyelt kérdés

Mindig csak azt mondja mindenki, hogy az anyaság mennyi rengeteg lemondással jár, holott ha kutyát/macskát/lovat vagy akármit tart az ember, azzal is ugyanúgy foglalkozni kell, és ugyanannyira kell lemondani sok dologról.

Vagy ha főiskolán/egyetemen tanul az ember.

márc. 2. 11:49
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
30-as, hát én is ezt mondom, hogy azért egy gyerek iránt érzett szeretetet nem lehet összehasonlítani egy kutyával, de ezért nem értem, amikor azt mondják, hogy mekkora szívás meg teher a szülőség, pedig akkora szeretetet senki nem ad, mint valakinek a saját gyereke..
márc. 3. 15:08
 32/43 anonim ***** válasza:
27%

#26! Hagyjuk már. A kutyádat 10/9 étterembe nem viheted be. Eleve egy kötöttség, hogy csak abból választhatsz, ahova lehet. A gyerekemmel bármelyikbe mehetek.

Barátnőm Angliában él a gyereke 6 éves kora óta. Majdnem minden évben hazajöttek. Pár hónapja van egy macskája, azóta szó se lehet róla. Ő nem bízza akárkire a macskát. Értsd, a saját párjára se🙄 A "gyerek" 19 évesen már nem ugrál a fején éjszaka. A macska bármikor. És az úgy lesz 10 év múlva is. Szóval ez az állathoz nem kell felkelni is baromság. Akinek kutyája van tudja, reggel is le kell vinni sétálni, ha esik, ha fúj. A gyerekem mellett alhatok, akkor is, ha neki hajnal 5-kor kell pisilnie. Sőt, dönthetek úgy is, hogy a szakadó esőben nem megyünk ki.

márc. 3. 15:32
 33/43 anonim ***** válasza:
26%

Juuuj a szövegértéssel vannak bajok, azt látom :D

Senki nem írta, hogy az "összes gyerek szar" ezt nem tudom, melyik válaszadótól húztátok...

De te, kérdező átlag hetente pörögsz valamin, feldobsz egy hergelős témát összehasonlítgatsz, féligazságokat írsz le a kérdésben, és bizonygatni akarod, hogy miért nem akarsz gyereket, mert miért nem jó dolog.

Ez azért igen komoly probléma.

Én sem akarok gyereket, de nem is írok ki hetente kérdést, hogy a gyerekvállalás mekkora áldozatokkal jár és igen, erősítsetek meg benne.

márc. 4. 15:09
 34/43 anonim ***** válasza:
60%

Mondjuk félelmetes, mennyi a funkcionális analfabéta... És ezt komolyan írom.

Írunk példákat, miért LEHET szívás az anyaság, és miért sokkal nagyobb kötöttség egy gyerek - ami TÉNY és 0-24 elfoglaltság - de kiragadnak egy-egy szót, és aköré kisregényt gyártanak, mikor senki nem írt olyat, amit állítanak :)

márc. 4. 15:12
 35/43 A kérdező kommentje:

33-as, te honnan szeded, hogy én nem akarok gyereket?

Pont, hogy akarok, és ezért is írtam, hogy messze nem csak a gyerek jár lemondásokkal meg áldozatokkal, pedig nagyon sokan csak a gyerekvállalásnak beszélnek a rossz dolgairól..

márc. 4. 15:23
 36/43 anonim ***** válasza:
73%

Legalább a kérdező kérdez, felméri a terepet mielőtt gyereket vállal.

Nem ugy mint sokan itt, és azt se tudják mi fán terem.

Ha viszket a gyerek orra már orvoshoz rohannak, annyira parák.

Vagy sír az egy hetes csecsemő és osszeroppanak, hogy na vajon most mi legyen...

márc. 4. 15:53
 37/43 A kérdező kommentje:

36-os, véégre valaki, aki nem basz le, hogy miért írok ki ennyi kérdést ugyanarról a témáról..

Hát azért baszki, mert engem legalább érdekel, hogy mik a rossz és a jó dolgok benne, szeretek anyukák által leírt tapasztalatokat olvasni, nem úgy mint egyesek, hogy csak a rózsaszín csidlicsudli cukormázat olvassa, hallja mindenhol/mindenkitől, aztán amikor kap egy fuldoklásig üvöltő, hasfájós babát, hirtelen kapkodja a fejét, hogy hát de neki nem is mondta senki, hogy ilyen nehéz, bla bla bla.

Úgyhogy akik az eddigi kérdéseim alá is olyanokat írtak, "hogy már megint te?", "te még mindig rontod itt a levegőt?!", azoknak üzenem, hogy sokkal jobb így belevágni a gyerekvállalásba, mint sok anyuka, akik nem erre számítottak, és minden nap a sarokban sírnak összekuporodva.

márc. 4. 18:26
 38/43 anonim ***** válasza:
37, bevallom eleinte idegesítő voltál 😅 de már nem vagy az,mert tényleg látni, hogy fel akarsz készülni mindenre amire csak lehet.
márc. 4. 21:03
 39/43 A kérdező kommentje:

38-as :)

Te a 36-os válaszoló vagy?

márc. 4. 22:32
 40/43 anonim ***** válasza:
39, igen csak elfelejtettem odairni.
márc. 5. 06:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!