Anyukák, hogyan kezelitek az extrán hosszú hajatokat baba mellett? Rövid vagy hosszú haj?
Fenékig érő természetes színű, hullámos hajam van. A baba születéséig nagyon ápolt és gyönyörű volt, de ahogy megszületett a pici egyszerűen katasztrófa ami a fejemen van. Nincs időm vele foglalkozni, ezért csak felkontyolom, igen az a bizonyos gyeskonty van a fejemen. Nem is lenne idáig olyan borzalmas, de ám állandó jelleggel úgy összegubancolódik, hogy félve megyek hajatmosni.
Elegem van, hogy ilyen igénytelen és csúnyaaaa. Vágassak szerintetek egy rövidebb frizurát? Kerek, pufi arcom van 😅 szerintem előnytelen lenne de muszáj valamit kezdenem vele mert megőrülök. A hajhullásról nem is beszélve, még szerencse, hogy ez sörény nem is haj, nem látszik meg a milliós veszteség. 🤣🫠
Szerintem szakíts időt az ápolásra. Ennyi jár neked. Legyen meg az a napi x idő, amit a hajadra fordítasz.
Mert akkor a vállig érőt ugyanúgy csak felkötnéd (mert majd a gyerek is megtépi), max 1 fokkal könnyebben kezelhető a hossz miatt, de a göndör haj akkor is gubancolódik.
Mell ala ero hajam volt ugyan, de levagattam vallig. Elarulom neked, ez se jobb, a baba ugyanugy imad megkapaszkodni benne, ezt is ossze kell fogni, kulonben vegem van. 😂
Csak amiatt vagattam le, mert eltunt szules utan a fele hajam, olyan durvan hullott. Most igy jobban nez ki sokkal, kevesbe lelapulo (vekony szalu hajam van), tobbnek tunik mennyisegre, mint volt. Elonye, hogy konnyebben szarad, az igaz, de kb ennyi.
En tokeltesen nonek erzem magam rovidebb es hosszabb hajjal is. Nem ezen mulik szerencsere 😊
De nem is szabad masok velemenye szerint elni, az hosszabb tavon nem mukodik.
Nagyon hosszú a hajam, ráadásul macerás is. A 17 héten vagyok, már most érzem, hogy nem bírok annyit foglalkozni vele, mint régebben, úgyhogy vágatni fogok belőle jócskán.
Világéletemben hosszú hajam volt, mert úgy érzem, nekem ez áll jól, de azért megszakadni nem fogok miatta, ha rövidebbre kell vágatni.
Nekem hullámos, rövid hajam van. Egy átok. 🙂 Sokkal macerásabb gondozni, mint a hosszú hajat.
Miből áll neked a hajápolás amúgy? Mosás + szárítás + olaj? Erre kéne heti 1x vagy 2x időt szánnod? Ha nincsen, akkor újra kell gondolni a napoknak és a szerepeknek a felosztását.
Ha szereted a hajad hosszát és amúgy jól is áll, akkor hagyd meg ilyennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!