Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan vannak olyanok, akik...

Sokan vannak olyanok, akik csak anyagi előnyök miatt vállalták be a harmadik gyereket?

Figyelt kérdés

Tényleg annyira megérte?

Nekem kettő gyerek van, férjem azt mondja, hogy megérné ha bevállalnák a harmadikat… én viszont ezt nem szeretném. A kettővel is nehezen bírok.

febr. 29. 21:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Igen
febr. 29. 21:06
 2/18 anonim ***** válasza:
69%
Nem népszerű aki leírja, de nagyon is sokan vannak akik csak a pénz miatt. Talán épp ezek pontozgatnak most is.
febr. 29. 21:30
 3/18 A kérdező kommentje:
Persze, mert miután gondolom megszülik a harmadik gyereket, kínos kimondani, hogy “na fiam, jó hogy jöttél, miattad engedték el a hitelünket”
febr. 29. 21:36
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem is kell kimondani. Meg lehet szertik ugxanúgy a gyereket, csak ha a kormány nem adna segélyt érte akkor nem vállalják be. Ennyi.
febr. 29. 21:45
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Sehogy nem jár jobban anyagilag hosszú távon. Egy gyerek baromi sokba kerül.
febr. 29. 21:53
 6/18 anonim ***** válasza:
46%
Vannak akik az összeset
febr. 29. 22:30
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
Ha valaki úgy gondolja, hogy plusz egy gyerekkel 2 évtizedes távon anyagilag pluszba kerül, az vagy nagyon keveset költ a gyerekeire vagy nem megy neki a matek. Látszólag dől a lé a sok gyerekre, de ha jobban utánaszámol az ember, akkor anyagilag sem jó buli... talán még az első 1-2 évben pluszos lehet, ha egészséges a baba. De ez meg lutri. És akkor ott van, hogy az anyagiak mellett idegileg, lelkileg stb. is bírni kell. Én inkább azt mondom, hogy ha valaki szeretne harmadikat, de az első évek anyagi nehézségei a fő érv ellene, annak segítség lehet a mindenféle támogatás.
febr. 29. 23:00
 8/18 anonim ***** válasza:
77%

Aki anyagi előnyök miatt válla gyereket az nem tud számolni. Vagy putriba szül és nem költ rá semmit.

Egy gyerek nagyon soka kerül. Ha csak a fizetés kiesést nézzük, amíg otthon kell lenni vele plusz a betegségeket, meg hogy nem lehet túlórát vállalni, vagy utazós melót, akkor már buktad a támogatást.

márc. 1. 05:00
 9/18 anonim ***** válasza:
65%

Benne vagyok egy privát csoportban, akik x hónapban fognak szülni. Én nem is gondoltam volna, hogy ennyi 20-25 éves anyuka van, aki már a második apának fog szülni, ráadásul akár 2-3 gyereket is, hogy teljesüljön a felvett csok.

A többség néhány éve van a jelenlegi párjával (2-3) év, rendszerint panaszkodnak, nem jól közöttük a dolgok úgy, hogy az első közös gyerek meg sem született.

Szóval igen, egy bizonyos réteg simán aláír 3 gyereknek a pénz miatt akkor is, ha anyagilag nem állnak jól, mert nem gondolkoznak, ész nélkül mennek a vesztükbe. Ez a véleményem.

márc. 1. 06:13
 10/18 anonim ***** válasza:
68%

Igen. Különben mitől lendült volna fel hirtelen a születési arányszám?

Ha ez a sok ember mind akart volna gyereket, nem mind egyszerre, hanem fokozatosan, eloszlatva növekedett volna.

márc. 1. 06:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!