Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok úgy gyereket,...

Vállalnátok úgy gyereket, hogy nem találjátok a helyeteket az életben?

Figyelt kérdés

Tehát nincs olyan munkátok, karrieretek, amit imádtok.

Hogy nem találtátok még meg az életcélotokat.

Én így vagyok, 25 éves vagyok jelenleg, MSc-t végzek.

Kiderült, babát várok, aminek a párom nagyon örül, én kevésbé.

Vagyis hol nagyon boldog vagyok, hol pedig félek, hogy ezzel esélyem sem lesz megtalálni a saját utamat, mert mindig a gyerek lesz az első, nem én.

2024. febr. 25. 11:17
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
36%
Aztán a gyerek szívja meg a legjobban, mert majd kivetíted rá, hogy miatta nem sikerült kiteljesedned.
2024. febr. 25. 18:25
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Kettős érzésem van a kérdéssel kapcsolatban.

Egyrészt én azt gondolom, hogy bármilyen karriert és egzisztenciát ketté tör egy baba érkezése kisebb-nagyobb mértékben. Itt azonban hozzátenném, hogy a törés lehet önként vállalt is. Pl. átértékel sokmindent a nő a gyermek érkezésével és már mást tart fontosnak.

Ilyen formán nagyjából mindegy, hogy mikor érkezik egy gyerek, az egészen biztosan nagy változásokat fog magával hozni, nincs olyan optimális és tökéletes időpont, amikor minden csillag összeáll. Valahol pedig valljuk be szerencse kérdése is sokminden...

Neked kell tudnod, hogy készen állsz-e rá. Karriert építeni utána is lehet. Szerintem építeni és újraépíteni hasonlóan nehéz.

Én az vagyok, aki 27 évesen találkozott azzal a társsal, akivel egyáltalán szóba jött a téma. 30 voltam mire belevágtunk, 32 mire megérkezett hozzánk a kislányunk. Most vagyok 34 és érkezik a tesó. Sok szempontból ez így tökéletes, sokból meg érvágás. Két helyen dolgoztam, imádtam, egésznap rohantam 7 éven keresztül. Stabil anyagi helyzetet teremtettünk magunknak és sokmindent átértékeltem a kislányunk érkezésével, DE! Számomra az a mai napig nagyon fontos kérdés, hogy EGYEDÜL, pár, szülői háttér, stb. nélkül feltudnám-e nevelni a gyerekeimet!? Ha igen, akkor nincs kérdés. Nekem 26 évesen erre még egyértelmű nem lett volna a válasz sajnos, így akkor sem lett volna kérdés. Viszont szerintem minél előbb, annál jobb... :) Szóval nagyon egyéni kérdés ez.

2024. febr. 25. 19:33
 43/47 anonim ***** válasza:
32# vagyok. 34-es igen,de ez nem fekete-fehér. Nem minden huszonéves olyan amilyennek leírod és van ugyanúgy 35 évesből is,aki sehol sem tart. Nem lehet általánosítani. 25-30 év közötti pedig nem gyerek,felnőtt már rég,legtöbben itt vállalnak. Neked kellett 10 év kiélni,bulizni magad, másnak elég volt 5 is ebből. Nem ez tette ki az életét. Nem vagyunk egyformák,de nyilván akinek minden adott,egészség,anyagi rész,stb. nem fog késői 35-40 évig várni a gyerektémával. De ez is kinek késői,kinek nem. Illetve teljesen más,ha nem jön össze vagy nincs párkapcsolat,stb. Annyira helyzetfüggő és nem kor kérdése ez. Nem vagyunk egyformák.
2024. febr. 25. 20:46
 44/47 anonim ***** válasza:
56%

ėn nem vagyok karrierista dolgoztam 20-26 éves koromig bulizni nem jártam nem ėrdekelt 26 voltam az első fiunknål 1,5 mulva született meg második gyerekünk utazgatni a gyerekeinkel kezdtem kirándulások,muzeumok,ezt mai napig csinålom hobbym hogy szėp helyeket fedezünk fel most mår csak lányomal meg fėrjemel 29 évesen vissza mentem dolgozni és 35 éves koromig dolgoztam utána megszületett lányunk másfėl ėvig otthon voltam utåna vissza munkåba azota is dolgozom.

voltak jó munkahelyeim ahovå örömel mentem dolgozni és voltak

kevésbbė jok is . utkeresėsben nem tudok segiteni .

2024. febr. 26. 05:34
 45/47 anonim ***** válasza:
41%
Vicces hogy mindenkinek, aki fiatalon szült, a későbbi már nagymamakorú. Én is tudnék ezzel sokkal életszerűbb sértést visszavágni, ami fájna is, de nem bírálom senki döntését. Jobb lenne ha mindenki ehhez tartaná magát.
2024. febr. 26. 11:54
 46/47 anonim ***** válasza:
55%
45# Szerintem meg pont azért jöttek ezek a válaszok visszaolvasva, mert sokan itt a életkorán akadtak ki,hogy milyen fiatal meg hogy majd 35 évesen. Holott szinte ideális helyzetbe van korilag. Egy 28-29 évesre milyen sértést lehetne ugyan például. :D Semmit azt gondolom. Senki nem bírálja a másik döntését,itt vélemények vannak,ami lehet bárkinek.
2024. febr. 26. 13:03
 47/47 anonim ***** válasza:
89%
Egyrészt mindenki akkor vállaljon gyereket mikor anyagilag és értelmi szinten is készen áll rá, na meg van egy olyan kapcsolata. Ez van akinek 25 év, van akinek 40, van akinek soha. Viszont a kérdés is rosszul van feltéve, ugyanis nem azt kell a kérdezőnek eldönteni, hogy vállal e gyereket vagy sem, hanem hogy megtartja e, ami nyilván nem ugyanaz.
2024. febr. 26. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!