Vállalnátok így második gyereket vagy hallgassak a férjemre?
Figyelt kérdés
Mindketten rossz anyagi körülmények közt nőttünk fel, nálunk volt olyan, hogy napokig vajas kenyeret ettük, tehát ez a szint. Férjeméknél egy fokkal jobb volt, de lényeg a lényeg egyik részről sem tudtak támogatni bennünket anyagilag. Lett lakásunk nagy nehezen és hitellel, átlagos munkánk van, egy két program belefér egy évben. Nem panaszkodom, de párom azt mondja, erre az anyagi helyzetre amiben vagyunk, meg leszünk, Ő második gyereket nem mer vállalni. Az igaz, hogy én 61, Ő 64 mikor kifut a hitel például. Meg ha racionálisan gondolkozok, dolgoztunk, meg küzdöttünk annyit, hogy egyáltalán ide eljussunk anyagilag, de azt nagyon sajnálnám, ha a kisfiunk testvér nélkül nőne fel. (amivel még érvel párom, hogy kollégaival beszélget és mindenkinek az a véleménye, hogy nagyon sokba kerül két kamasz gyerek). Én azért meghallgatnék más véleményeket is.2023. aug. 23. 12:39
1/14 anonim válasza:
Ha csak annyi érved szól mellette, hogy a fiadnak testvér kell… hát nem, nem kell. Ideje lenne ezt a testvér kell dumát elengedni, mert az ember magának vállaljon gyereket ès ne a meglévőnek testvért. Semmi sem garantálja, hogy nekik jó viszonyuk lesz, aztán meg tapsolhat, hogy ja ez kellett neki.
Ha egy gyereket szépen tisztességesen el tudtok indítani az életben, akkor én nem akarnám elvenni ezt tőle, hogy kettőt sehogy se tudjatok támogatni. Én a férjeddel értek egyet.
2/14 anonim válasza:
Majd lesznek kis barátai akivel tud játszani. Ne nyomorítsátok meg őt ae magatokat sem. Egy gyereket is sok felnevelni főleg most
3/14 anonim válasza:
30 ev hitellel a nyakatokon en is azt mondom engedd el. Engem is nyomasztottak ezzel a kell a testver dumalval. 3 eves a kicsi 9 a magy. Egesz nap olik egymast, rugdosas,kopkodes,veszekedes,oszinten,megorulunk toluk. Az elso perctol ugy vannak mint a kutya meg a macska...
4/14 anonim válasza:
Tény, hogy minél idősebb a gyerek, annál többe kerül. Nálunk van kamasz és pici is. A kamasznak az iskolába a cuccok is nagyon drágák. Ha nem álltok úgy, akkor inkább ne legyen második.
5/14 anonim válasza:
3, mégis mit vártál 6 év korkülönbséggel? Teljesen más korosztály, sose fognak normálisan együtt játszani.
5,5 év volt testvérem és köztem, csak felnőttként lettünk jóban.
6/14 anonim válasza:
Ha bizonytalanok vagytok és úgy érzitek, nem tudnátok őket megfelelően ellátni, nem vállalnék. Az egy dolog, hogy vannak előnyei a tesóknak, de ha hátrány is adódik, akkor inkább ne erőltessétek.
7/14 anonim válasza:
Nem, 1 is elég bőven ilyen helyzetben
8/14 anonim válasza:
Én is egyke voltam és nagyon szerettem az lenni, örülök, hogy nincs testvérem. Főleg, hogy szegények voltunk, így is nehezen tudtunk megélni.
9/14 anonim válasza:
5-os,hat nem azt vartam hogy a 6 eves okos nagylanyom visszafejlodik dedos szintre es irigykedik meg piszkalodik egesz nap. Azota mar 9,5 eves es meg mindig ott tartunk,h a kutyakakat is megenné,ha az ocsi is.
10/14 A kérdező kommentje:
Egy érvem van, tényleg csak annyi, hogy nem akarom megfosztani a testvértől. Kamaszok többe vannak, mint egy kisgyerek, megterhelőbb anyagilag?
2023. aug. 23. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!