Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok úgy gyereket,...

Vállalnátok úgy gyereket, hogy nem találjátok a helyeteket az életben?

Figyelt kérdés

Tehát nincs olyan munkátok, karrieretek, amit imádtok.

Hogy nem találtátok még meg az életcélotokat.

Én így vagyok, 25 éves vagyok jelenleg, MSc-t végzek.

Kiderült, babát várok, aminek a párom nagyon örül, én kevésbé.

Vagyis hol nagyon boldog vagyok, hol pedig félek, hogy ezzel esélyem sem lesz megtalálni a saját utamat, mert mindig a gyerek lesz az első, nem én.

2024. febr. 25. 11:17
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
88%

Én 30 évesen bevállaltam a gyereket, mert már 10 éve nem tudtam mit kezdeni magammal és nem találtam a helyem.

Van olyan munkám amit nagyon szeretek, de nehezen összeegyeztethető a gyerekkel, állandóan bújom évek óta, hogy mit tanuljak aminek van is értelme, és tetszik is. Eddig nem találtam.

Most gyerek mellett fogok csinálni online tanfolyamot, más jelenléti oktatás nem fér bele.

Távoktatás felsőoktatásban nagyon kevés van sajnos.

Szerintem 10 év múlva se fogom tudni merre van az utam. Már feladtam. Mostmár az a cél hogy a gyerek mellett végezhető irodai munkát tudjak szerezni, amit lehet sokáig egészségkárosodás nélkül csinálni.

Az hogy neked hogy jó azt csak te fogod tudni, vagy majd utólag kiderül.

Az tény hogy a gyerekkel sokkal jobban beszűkülnek a lehetőségek. De vannak akik gyerek mellett dolgoznak meg még tanulnak is, fogalmam sincs hogyan, de bizonyára segítséggel.

2024. febr. 25. 11:34
 12/47 A kérdező kommentje:
Segítségünk az lenne, nem riadunk vissza a fizetett segítségtől sem, csak tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy egy gyerek mellett, aki a világunk közepe lesz, majd tudom egyengetni a saját utamat.
2024. febr. 25. 11:36
 13/47 anonim ***** válasza:
34%

Dehát nagyon egyszerű: édesanya leszel. Hidd el, az első 2 évben teljesen le fog kötni a gyerek.

Én arra jöttem rá, hogy nem vágyom karrierre. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott, harmonikus családot szeretnék. Én azt gondolom, hogy egy nagyon nagy luxus, ha ezt meg lehet valósítani. Nem könnyű ám a család és a karrier között egyensúlyozni. Állandó logisztikai horror.

2024. febr. 25. 11:42
 14/47 A kérdező kommentje:

Én szeretnék olyan munkát, amit szeretek és amit nem azért csinálok, mert "muszáj", vagy mert a főnök figyel.

Ezt láttam, körülöttem mindenki sikeres és szeretik a munkájukat, nem a szükséges rosszként élik meg, ahová el kell menni, mert különben éhenhalna.

Emiatt is frusztrál ez a helyzet már évek óta, hogy én semmivel kapcsolatban nem érzem ezt, hogy "igen, nekem ez való, ez az én utam". Az MSc-t is emiatt kezdtem el, hogy legalább csináljak valamit.

2024. febr. 25. 11:47
 15/47 anonim ***** válasza:
59%
12# én is azt gondoltam hogy majd simán rábízom babyszitterre, hát a valóságban nem olyan egyszerű. Saját anyámra merem csak, de még akkor is izgulok. Hidd el mikor benne vagy teljesen más mint elképzelni.
2024. febr. 25. 11:48
 16/47 anonim ***** válasza:
69%
Én egy olyan munkahelyről mentem gyesre (31 évesen, de ez mindegy), amiről tudtam, hogy nem akarok örökre ott dolgozni, és semmi köze ahhoz a munkához, amit szívesen végeznék, de azon a területen egyszerűen (addig) nem találtam állást. Ettől még akartam gyereket, és csak a születése után fogott el a "kapunyitási pánik", hogy a gyes után visszamegyek egy olyan helyre, ahol igazából nem szívesen dolgozom. De mivel nem volt jobb lehetőségem, visszamentem. És bő egy évvel később viszont lett egy lehetőségem, amit ki is használtam, és most olyan helyen dolgozom, ahonnan soha az életben nem akarnék elmenni, ha nem kéne (sajnos egyelőre határozott idejű szerződésem van csak, 6 éves). Szóval nekem már a gyerek/gyes "után" sikerült csak önmagamat (a karrier-elképzelésemet) megvalósítani, de nem érzem úgy, hogy ezzel gond lenne vagy késő lenne (most vagyok 34).
2024. febr. 25. 11:52
 17/47 anonim ***** válasza:
52%
Tökéletes korban vagy. Nem muszáj mindenkinek nagymama korban szülni. Én is 26 voltam. Míg itthon voltam tanultam, és egyetemet is elkezdtem. Mire a kicsi ovis lett 2 és fél évesen új munkahely re vették fel, a suli miatt már diplomás bérrel. Te még jobb helyzetben vagy, hiszen segítséget is tudtok fizetni stb. Egyik barátnőm a diplomaosztojara ment az egy hónapos pici mellől, 23 évesen. Ők is nagyon boldogok azóta is és mi is. Hajrá!!!
2024. febr. 25. 12:01
 18/47 anonim ***** válasza:
56%

Én 30 éves vagyok, most van 3 hónapos babám. Korábban szerettünk volna, de nem jött. Dolgoztam 5 évet, de nem szerettem a munkám, pont azért nem mertem váltani, mert ha sikerül a baba ahhoz biztos munkahely kellett csedhez gyedhez.

Én pont munka mellett éreztem úgy hogy be vagyok szorítva és semmi lehetőségem. Reggel 7-kor elmentem dolgozni, délután 5-kor hazaértem hulla fáradtan. A házimunka nehezemre esett. Pont azt vártam hogy legyen egy kis "szünet", hogy az alatt a 2 év alatt amíg itthon vagyok babával legyen időm kitalálni mit szeretnék.

Levelezőn tanulok baba mellett. Igen, bonyolult megoldani, de még mindig egyszerűbb mint munka mellett, mert minden percemmek én rendelkezem, akkor is ha egy babához közben azért alkalmazkodni kell.

Ezek az "önmegtalálás" dolgok nem attól függenek hogy az ember 25 vagy 30 éves és a baba szerintem csak segítség ebben nem hátráltatás. Ha egyszer úgyis szeretne az ember gyereket akkor úgyis megváltoznak a preferenciák, mindegy hogy előtt volt-e egy menő állása. Lehet azt úgyse tudja gyerek mellett tovább csinálni, mert mi van ha 5-kor bezár az ovi és 6-ig kellene dolgozni... Jobb az új élethelyzetre felépíteni a karriert is.

(Valaki írta hogy az irodai munka egészségkímélő... Neki üzenem hogy az a legkevésbé az. Nekem 5 év alatt 2 dioptriát romlott a szemem, fáj a hátam. Kolléganőmnek 32 évesen gerinc sérve lett, főnökömnek 40 évesen 3-4 havonta úgy beáll a háta hogy egy hétig nem tud dolgozni. Az egészséges életmódhoz olyan munakkör a legjobb, ahol mozogni lehet, nem egész nap egy testhelyzetben kell lenni, de nem is nehéz fizikai munka. Pl fitness edző, postás, kalauz...)

2024. febr. 25. 12:03
 19/47 anonim ***** válasza:
38%
Egyébként miért kell lepontozni aki nem akar ennyi idősen gyereket és tolni azt hogy igen is szüljön? Attól, hogy ti elcsesztétek az életetek másnak még nem kell ám. Máskülönben nem értem miért kampányoltok ennyire mellette
2024. febr. 25. 12:03
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen nem hiszem, hogy valaki màr nagymamakorú. Nekem is sok csoporttársam csinálta amúgy az egyetemet gyerek mellett, de baromira nem egyszerű, én nem tudtam volna, az biztos. Az egyik biztos kárát látta volna. Mondjuk nem büfészak, hanem komoly odafigyelést és tanulást igényel.

De, ha van segítséged, akkor lényegesen könnyebb. Nálunk is csak azok a kisgyerekesek tudtàk végigcsinálni, akik számíthattak a családjukra, férjükre.

2024. febr. 25. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!