Jó dolgok ami neked nem jutott,gyerekednek igen?van rossz is?
Anyám egy alkoholistának vállalt gyereket, apám le is lépett, így anyám egyedül nevelt minket a minimálbéres fizetéséből, nélkülöz tükrözi, kb. semmink nem volt és még hallgatni is kellett, hogy miattunk sz*r az élete.
Hát, ehhez képest az én gyerekeimnek kb. mindene megvan :D Szerető családban élnek, ketten vannak tesók, van szép házunk, játékaik, el járunk programokra, van medence, kerti játékok. Nem vagyunk gazdagok, de azért ilyenek beleférnek.
Az enyémnek jó apa jutott. A férjem csodálatos apa. Közös programojat csinálnak, sokat beszélgetnek, játszanak, a férjem komolyan veszi a lányunk problémáit, törődik a fejlődésével.
Az én apám csak teherként kezelt engem. Amíg velünk élt, alig láttam, akkor is csak zavartam. A válásuk után pedig fogalma sem volt, hogy mire van szükségem, nem is ismer azóta sem, hogy milyen ember lettem. Az unokája se érdekli.
Annál rosszabb a gyerekeknek sosem volt és sosem lesz mint nekem volt gyerekkoromban.
Értsd ezt úgy, hogy semminek nem volt, sokszor még étel sem.
A szüleim alkoholisták, az én gyerekeim sosem fognak inni látni engem, és sosem fognak ehezni.Sosem fognak gyertya mellett tanulni(nem volt áram)
Úgyhogy nekik ennél minden csak jobb.
Én pl sosem jártam étterembe, velük járunk.
Sosem jártunk kirándulni, velük járunk.
Iskolából soha nem mehettem kirándulni mert nem volt rá pénz.
Ők mindig mennek/menni fognak
Bár mekibe nem járunk, messze van tőlünk, de rendszeresen rendelünk a közelbol ételt, vagy elmegyünk a közelben lévő hamburgereshez.
Szóval én arra törekszem(eddig szerencsére sikeresen)hogy a gyerekeimnek százszor jobb legyen mint nekem volt.
Adósságok közt nőttem fel, ezt a férjemmel tudatos pénzügyi tervezés mellett elkerüljük.
Az évi egy külföldi nyaralás helyett gyakran megyünk kisebb utakra, így nem kell várni egész évben az élményekre.
A gyerekek maguk dönthetnek az őket érintő dolgokról (ruhák, eszközeik, különórák), nem mi mondjuk meg, mi a jó nekik és ezzel együtt hagyjuk tévedni is, ha úgy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!