Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek van gyereke! Több a jó...

Akinek van gyereke! Több a jó vele/velük, mint a rossz? Többet ad/adnak, mint amennyit elvesz? Hány éves gyerekeid vannak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 22. 13:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
91%

Igen, többet adnak, mint amennyit elvesznek.

2,5 éves és fél éves.

2023. dec. 22. 13:05
 2/28 anonim ***** válasza:
64%
10 és 8 évesek, összehasonlíthatatlan a két gyerek, teljesen ellentétesek, így minden is az velük kapcsolatban. Ha csak ez egyik lenne már rég öngyilkos lettem volna, ha csak a másik azt mondanám, hogy az a pici "rossz" elenyészik a fantasztikus lénye mellett
2023. dec. 22. 13:09
 3/28 anonim ***** válasza:
61%

Naná, hogy többet ad! Semmit nem vesz el tőlem. Így lett teljes az életem.

Hosszú évekig vártuk őt, és az az időszak volt traumatikus számomra. Szerencsére vége, és itt van velünk. 2,5 éves

2023. dec. 22. 13:10
 4/28 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudnám így mérlegre tenni.

Nagyon nehéz velük, sokat kínlódunk, anyagilag is rettenet. Egyik gyerekünk születése óta fejlesztésre szorul (mozgása, beszéde, szociálisan...), milliókat költöttünk már rá és csak most kaptunk rá olyan diagnózist, amivel némi támogatás jár (nem mintha fedezné). Énidőnk nulla. Egy nagyi van az életünkbe, de ő se vállalja el együtt őket, csak az egyszerűbb gyereket. 9 éve nem voltunk kettesben csak éjjel.

De ha jönne egy tündér, hogy egy csettintéssel eltüntetné őket, elküldeném a fenébe, mert nem adnám őket. Egyiküket se.

2023. dec. 22. 13:12
 5/28 anonim ***** válasza:
91%
Ezt nem lehet ilyen közgazdászosan kielemezni, hogy ezt elveszi, ezt meg hozzáadja. Ez egy életfeladat. Aki a saját kielégülesét, érzelmi beteljesedését stb várja tőle, aki valamit akar a saját gyerekétől, az fog nagyot csalódni, mert a gyereknek nem dolga semmit adni, semmiféle igényedet kiszolgálni. Nehéz vállalás, és megváltozik az életed. A gyerekvallalastól leszel igazan felnőtt: amikor 100% tőled függ egy másik emberi lény. Erről szól, nem arról, hogy "ad-e" valamit az a gyerek.
2023. dec. 22. 13:20
 6/28 anonim ***** válasza:
86%

én sem tudnám megmondani, merre billen a mérleg.

nyilván van rossz oldala, pl a kötöttség, fáradtság, logisztika és még sorolhatnék 1000 dolgot. ahogy jót is, mint a büszkeség, család, örömök...

nem mindenki ugyan úgy éli meg ezeket. sőt. én sem ugyan úgy élem meg az egyik napot, mint a másikat.

én nem tudnék válaszolni erre. más. talán ez a jó szó rá. nem a több vagy a kevesebb.

2 és 4 évesek.

2023. dec. 22. 13:25
 7/28 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ovis kor vegeig tobb a nehezseg. Foleg az allando betegsegek,ejszakazas,dackorszak miatt.
2023. dec. 22. 13:35
 8/28 anonim ***** válasza:
84%
Van egy sulis lányom és egy ovis korú. Totál ellentétek, a sulis kezelhetőbb, jó fej, az ovis meg néha ki van fordulva magából tehát vele nehezebb a dolgom. Viszont mindkettőt egyformán szeretjük, őket kaptam ajándékul, bízom benne, hogy sikeresen fel tudom nevelni őket, de a legfontosabb, hogy boldogok legyenek.
2023. dec. 22. 13:41
 9/28 anonim ***** válasza:
80%

"Szerintem ovis kor vegeig tobb a nehezseg"

Fenét. Bőven odébb jön a neheze. Hogyan állja meg a helyét a közösségben, hogyan boldogul az iskolai klikkekkel szemben. Kipécézik vagy befogadják. Követni fog vakon másokat, vagy ki tud állni magáért. Tanulás hogy megy majd. Önellátóvá tudjuk nevelni vagy sem.... Mind-mind nehezebb feladat, mint túlélni az éjszakázásokat, betegségeket.

2023. dec. 22. 14:01
 10/28 anonim ***** válasza:
46%
Elvesz? Mit vesz el? Az időt vele együtt töltöm. Fáradt vagyok, és? Egyetemről, munkától is az vagyok, mert ez normális ez nem olyan, hogy elvész bármit is. Nehézségek is vannak az élet minden területén. Nem vesz el semmit, csak ad. Mindent.
2023. dec. 22. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!