Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Boltban elhagyott, elvesz (t)...

Boltban elhagyott, elvesz (t) ett gyermek?

Figyelt kérdés

Hétvégén vásárolni voltam a kisfiammal egy nagyáruházban és ami a bejáratnál fogadott, egyszerűen nem megy ki a fejemből. 2 kislány (2-3 év körüli és egy 5-6 éves) állt a biztonsági őr mellett, a kisebbik keservesen sírva, a nagyobbik megszeppenve csendben. A hangosba bemondták,h. várják a szülőket. Direkt ott köröztem még 10 percig, mikor rohannak a szülők, de sehol senki. :( A szívem szakadt meg, de nem tudtam kivárni, mi lesz a vége a dolognak és nem hagy nyugodni.

Ezért is kérdezem,h. ha vásárolni mentek a gyerkőccel/gyerkőcökkel, van ilyen helyzetre valami tervetek? Úgy értem, megbeszélitek a gyerekkel,h. mit csináljon, ha nem lát titeket? Ha elkeveredik? Szóba állhat-e valakivel vagy merre, hova menjen, mit csináljon?

2012. dec. 3. 23:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ilyen esetben a legjobb ha megmutatód hol van az információs pult vagy a biztonsági őr és ő hozzá menjen ha nem talál. Biztos meg lettek a szülők ha nem már mondták volna a tv-ben.
2012. dec. 3. 23:41
 2/14 anonim ***** válasza:
50%

Bár az enyémek még picik, így nem mászkálnak el. Én az egyiket a bevásárló kocsiba ültetem, a másikat a sport babakocsiba, így tutira velem maradnak:)

4 éves és 18 hós.

2012. dec. 3. 23:41
 3/14 anonim válasza:
82%
Nekünk azt tanították, hogy menjünk egyenesen az információhoz, és mondjuk meg a nevünket, és hogy eltűntünk. Ha nem vásárolni voltunk, hanem máshol, mindig megmondták, hogy ha elvesznénk, ne keressük őket, hanem menjünk egy megbeszélt helyre.
2012. dec. 3. 23:42
 4/14 A kérdező kommentje:

Azóta is ezen filózok... Biztosan meglettek a szülők, különben már valóban hallani lehetett volna róluk.

Kisfiam 3 éves és most lelkiismeret furdalásom van,h. nincs ilyen "tervünk", fel sem merült bennem,h. elveszíthetem. Vagy a kocsiba ültetem vagy kézen fogva megyünk.

És ha egy ember odalép az elveszett gyerekhez,h. én vagyok a biztonsági őr, gyere velem...?!

2012. dec. 3. 23:47
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
En az enyemnek mindig azt mondom hogy keressen egy gyerekes/ babakocsis anyukat, es mondja meg hogy elveszett. es persze a kabatxsebebe vagy nadragzsebebe mindig van egy postit a telefonszamommal, hogy azt adja oda es hicjanak fol! Volt.mar ra pelda sajnos hogy kisfiam elkeveredett a tescoban, de ugycsinalta ahogy megbeszeltuk! nagyon buszke voltam ra!
2012. dec. 3. 23:53
 6/14 anonim válasza:
73%
Nekünk azt mondták, nézd, ez az információs pult, ez egy biztonsági őr. Senki máshoz nem szólni, vele nem menni!
2012. dec. 3. 23:56
 7/14 anonim ***** válasza:
35%
3 éveset még nem hagynám egy pillanatra se magára nagy boltban, az egyikem amúgyis eléggé eltűnős fajta, mindig rajta kell tartani a szememet. Most már nagyobbak, leparkolnak a játékosztályon, és onnan nem mehetnek el. 4-5 percenként visszanézünk. Olyan nagyban, mint az Auchan, felváltva vagyunk velük. De tényleg azt kell mondani, hogy biztonsági őrt, pénztárost keressenek, mással nem állhatnak szóba. Sajnos nálunk ez nem működik, mert az előbb említett eltűnősöm bárkivel szóba áll, aki felnőtt. Kis településen élünk, simán bárki kocsijába bekéredzkedik. Elég durva... Ez sajnos nem nevelési, hanem fejlődési kérdés nálunk :( De alakul :)
2012. dec. 4. 01:11
 8/14 anonim ***** válasza:
36%
Hááát igen, pl.: Ike@, apósom ott dolgozott, mennyi ilyen van-mondta anno.Az eremet vágnám fel helyben, ha a két éves lányomat nem találnám meg a szememmel 5 mp-en belül.
2012. dec. 4. 06:04
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
Az én gyerekemnek mindig azt mondtam, ha valahogy elkeveredik, álljon meg ahol van es várjon. Ha úgy érzi, hogy nagyon sok idő telt el, akkor a legközelebbi felnőtt nőhöz menjen oda es mondja meg neki, hogy elveszett, mi a neve es hogy hívnak engem. Amikor pedig kulfoldre utaztunk, csináltam neki egy kis plasztikkartyat amit a nyakába lehetett akasztani. Rajta volt a neves, az hogy csak magyarul beszél, a párom meg a saját telefonszámon.
2012. dec. 4. 06:17
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

3 évesen elvesztem!

Piacon voltunk, Anyu elment egyik irányba vásárolni, én meg Hugom Apuval a másik irányba nézelődni.

Hugom 1 éves volt, Apu vitte az ölében, én meg fogtam a kezét, és mentem mellette. Egyik helyen megálltunk nézelődni, majd Apu elindúlt tovább, észt hitte megyek utánna, de én ott maradtam nézelődni az árúsnál!

Na mikor feltűnt nekem nincs meg Apu, akkor az árúsnak szóltam, aki ölbe fogott, és kereste a szüleimet vele, Anyu a kocsiban maradt Hugommal, Apu engem keresett!

Na én mondtam a bácsinak hogy Piros kocsink van, mentünk végig a parkolón, megtaláltuk Anyut, majd Jött Apu, és mindenki meglett:)))

Én nem emlékszem erre, csak mindig mesélik!

2012. dec. 4. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!