Boltban elhagyott, elvesz (t) ett gyermek?
Hétvégén vásárolni voltam a kisfiammal egy nagyáruházban és ami a bejáratnál fogadott, egyszerűen nem megy ki a fejemből. 2 kislány (2-3 év körüli és egy 5-6 éves) állt a biztonsági őr mellett, a kisebbik keservesen sírva, a nagyobbik megszeppenve csendben. A hangosba bemondták,h. várják a szülőket. Direkt ott köröztem még 10 percig, mikor rohannak a szülők, de sehol senki. :( A szívem szakadt meg, de nem tudtam kivárni, mi lesz a vége a dolognak és nem hagy nyugodni.
Ezért is kérdezem,h. ha vásárolni mentek a gyerkőccel/gyerkőcökkel, van ilyen helyzetre valami tervetek? Úgy értem, megbeszélitek a gyerekkel,h. mit csináljon, ha nem lát titeket? Ha elkeveredik? Szóba állhat-e valakivel vagy merre, hova menjen, mit csináljon?
A kis Tescoban tünt el a 2,5 gyerek mellőlem, soha senkinek nem kívánom azt az érzést. Mentünk a sorok között, és átbújt a ruhás falon félúton. Mire átértem, (mivel én nem férek át alatta) a hosszú sor másik oldalára, már nem volt sehol. Rohangáltam körbe körbe, de sehol. Senki nem látta. Oda hoztak egy másik kislányt, hogy meg van, de ő nem az enyém volt. Az anyukája örjöngve kereste. Az egész épületet lezárattattam. A hangosban folyamatosan ment a felhívás, még én is beszéltem hozzá. A biztonsági őrök kamerákkal keresték a gyereket. Az öltöző fülkében egy nőről lerángattam a 4számmal nagyobb kabátot, hogy adja vissza a gyerekemet (Dél- Olaszországban éltem, tele volt akkoriban minden híradó, hogy elkábítják a gyereket, 2 perc alatt átöltöztetik, levágják a hajukat és már viszik is a megrendelőkhöz). A gyerek végül az épület másik felében lett meg, az alsó polcon összekuporodva evett egy csokit, és tologatott egy autót egy nagyobb doboz mögött.
Ezekre ép ésszel nem lehet felkészülni.
Kapott egy info bandes karszallagot pluszban azóta. Amúgy minden ruhájában benne volt a neve, címe, telefonszámom. És ezeket a tel szám kivételével tudja is 3 nyelven feltett kérdésre megválaszolni.
Oké, de mi van akkor, ha ő akar elbújni??? Akkor mindezt cseszhetem.
Szerintem a fent említett esetben, ha feltételezzük, hogy normális szülőkről van szó, akkor valószínűleg az épület másik felében aggódva keresték a gyerekeiket, és a hangosbemondót meg sem hallották.
Ket kis ördögöt nevelünk... Nem egyszerü az elet velük, plane ha nem otthon vagyunk. Ha csak magamhoz nem bilincselem Öket akkor rohanhatok 2 fele. Pont tegnap tüntek el es meg mindig iszonyatosan remegek miatta :(
Annyira nem figyeltem a gyerekekre amig az eladotol megkerdeztem, hogy hol talalok valamit. Nem volt 1 percnel több... Mire visszafordultam mar nem voltak sehol... Sokszor elmondtam mar a gyerekekkel, hogy a jatekokhoz mennek vagy a biztonsagi örhöz. Örjöngve rohantam keresni a gyerekeimet es a biztonsagi örnek nem is birtam kinyögni, hogy mit akarok annyira sirtam. A gyerekek vigyorogva jöttek oda, hogy megtalaltak azt a jatekot amit kerestek... Szegenyekeim jobban megijedtek attol, hogy sirok es megigertek, hogy soha többet nem csinalnak ilyet es legközelebb szolnak inkabb...
Meg mindig iszonyatosan sirok es remegek, ha csak ranezek a gyerekekre...
Hú, beleborzongtam egy-két történetbe! De örülök,h. senkinek sem esett baja!
Szégyellem, de nekünk nincs "haditervünk" eltűnés esetére, de most már tuti elbeszélgetek a fiammal erről,h. mit csináljon, ha neadjisten mégis elkeveredik.
Amit még gyakran látok és emellett nem tudok elmenni előítéletek nélkül: amikor pici babát hordozóban beraknak a bevásárlókocsiba, leparkolják és a szülők simán elmennek több sorral arrébb is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!