Miért van ennyi Down kóros gyermek?
Nem mindenki gondolja úgy, hogy egy Down szindrómás embernek nincs joga élni. Ők nem veszik igénybe a születés előtti genetikai vizsgálatot, vagy az eredmény tudatában is megszülik a gyermeküket.
Élnek köztünk csúnyák, undokok, lusták, irigyek, féllábúak,bunkó türelmetlenek, és nem fenyegeti őket halálbüntetés.
Írországban pl. vígan éldegél egy férfi, aki elgázolt két magyar kisgyereket a járdán, és talán még büszke is magára, hogy milyen ügyesen megúszta a börtönt.
Nem százszor emberebb ember nála egy jólelkű, vidám természetű, becsületes Down-szindrómás még akkor is, ha esetleg nem lesz képes írni-olvasni megtanulni?
Az előző válaszolók tévednek: a Down-kóros gyermekek 80 százalékát 35 évesnél fiatalabb nők szülik! Nekik nem ajánlanak fel annyi szűrővizsgálatot, az amniocntézist például tudtommal csak akkor végzik el náluk, ha az előzetes vizsgálati eredmények miatt indokoltnak érzik. A nyaki redő szűrés és az afp elég megbízhatatlan, a többi vizsgálat pedig fizetős, és ezek sem adnak tuti eredményt, csak az amnio.
Ezen kívül vannak azok a nők, akik idősebbek ugyan 35-nél, de mivel ellenzik az abortuszt, nem mennek el amnióra, nem kötelező. Olyan szinte soha nem fordul elő, hogy a biztos pozitív eredmény tudatában kihordják a beteg babát.
Hát én 25 vagyok,de 30 éves kor előtt én sem szeretnék gyereket :).Amúgy csak az a furcsa nekem,hogy ez egy bentlakásos iskola.Szóval azért így lényegesen könnyebb a szülőknek is,hogy nem velük van nap mint a nap a beteg gyerek.Ezért nem állja meg annyira a helyét,az utolsó hozzászóló válasza. Mert igen,egy Down szindrómás gyermek,felnőtt sokkal több szeretet tud adni,mint akár egy egészséges és ők azért majdnem teljesértékű életet élhetnek,de mégis életük végéig gondozásra szorulnak.
Ezt is meg kéne látni,mert a szülő sem él örökké.
Okok amik eszembe jutnak:
- vannak akik megtartják a babát
- csak 35 év fölött van olyan szűrővizsgálat ami 100%-an megmondja, hogy beteg-e a baba. Amiket ez alatt a kor alatt végeznek el azok tévedhetnek
- átlagban egyre későbbre esik az első gyerekvállalás és ezért eleve több a beteg baba
Milyen munkakörben vagy? Ha szakirányú a végzettséged, ez nem került szóba az iskolában? (talán az egyik legismertebb rendellenességről van szó, ezért lep meg)
én úgy gondolom, hogy régebben sem volt kevesebb Down szindrómás ember, csak jóval elszigeteltebben élnek, a társadalom akár még 20 éve sem volt annyira elfogadó a speciális nevelésű gyerekekkel, mint manapság. Ők is jobban érvényesítik a jogaikat.
Ketteskének üzenem: 37 évesen szültem az első gyerekemet, roppant mód elrontottam az életemet, beutaztam a világot, karriert építettem előtte, a gyerekemnek pedig meg van mindene és nem hónapról hónapra kell élnünk a felhalmozott vagyonunk miatt.
#3-nak van igaza.
A fiatal kismamák között sokkal gyakoribb mint az idős szülőknél. Különben pedig az első két válaszolót azért sem értem mi van ha az anyuka tudta de ő és a családja így is vállalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!