Miért van ennyi Down kóros gyermek?
Figyelt kérdés
Egy kisvárosban élek,és van itt egy speciális nevelési igényű gyermekek számára létrehozott óvoda,iskola és középiskola egyben. Most vettek fel ide és nagyon elcsodálkoztam,hogy hogyan lehet az,hogy ennyi Down szindrómás kisgyerekek van itt.Hiszen a szűréseken ezt észre kellett volna venni a terhesség alatt,nem? Biztos van hibalehetőség,de ennyi? Olvastam,hogy nem pontosak már ezek a gépek és technika,amivel vizsgálják ezt a rendellenességet,de azért ennyire ne lenne az? Mit gondoltok erről?2012. dec. 1. 09:57
11/12 anonim válasza:
Régebben sem volt kevesebb, csak most ha jól értem egy olyan helyen dolgozol ahol csak vagy főleg Down-szindromás gyerekek laknak.
Szerinted ott miért van ennyi?-mert ez egy nekik szóló iskola("gyűjtőhely") az ország egész területéről élhetnek ott beteg gyerekek.
Egyébként a legtöbb ilyen gyermeket 35 alatt szülik a nők mert nekik kevesebb erre való szűrés van.
12/12 A kérdező kommentje:
Hát nem kifejezetten Down kórós gyermekek iskolája ez és csak ebben a megyében élő Down kórosok járnak ide,ezért lepett meg a nagy szám. Ide sajátos nevelési igényű gyermekek járnak,amibe ez a rendellenesség is beletartozik,de nem speciálisan erre van az iskola.
2012. dec. 1. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!