Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mai időben gyerekvállalás??

Mai időben gyerekvállalás??

Figyelt kérdés

27 éves vagyok,párom 32.

Jövő évre tervezzük az esküvőt. De közben azért a távoli jövőbeli kérdések a gyerek vállalás is téma.

Kicsit el vagyunk keseredve mert nem látjuk értelmét a mai árak mellett gyereket vállalni. Persze ahhoz kellene egy lakás is. Nem szeretnénk albérletben gyereket nevelni.(Tudom h rengeteg család csinálja így) Hiában dolgozunk külföldön. Ha hitelt vennénk fel talán jobb lenne. De életem végéig pedig nem akarok fizetni egy banknak.

Szóval. A kérdésem, van rajtunk kívül olyan aki ugyan így kicsit el van keseredve? Vagy ez csak a mi idióta felfogásunk?

2024. febr. 16. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Mi albérletben élve, közalkalmazotti fizetésből bevállaltuk a gyereket. Ha sokat vártunk arra, hogy anyagilag helyre jöjjünk, arra várhattunk volna még. oviba megy a kislány hamarosan, ugyanúgy albiban élünk. Vagy ezt fizetjük tovább, vagy ugyanennyi lakáshitelt. Önerőnk nulla, kb. fél misi vésztartalékunk van, azt is vért huggyozva raktuk össze nagy nehezen
2024. febr. 16. 17:34
 12/18 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem ezek csak kifogások. Gazdasági, megélhetési problémák mindig is voltak. Régen még több generáció együtt élt. Úgy is vállaltak gyereket. Mi albérletben kezdtük mikor megszületett a fiunk. Mostmár egy saját kicsi házunk van. Jön a teso. Külön szobája itt még nem lesz, de hamarosan építkezni fogunk (hitelből) . Ha mindig a tökéletes élethelyzetekre vártok talán sosem jön el.

Egyébként nem értem miért féltek ennyire a hiteltől. Kb soha ennyire nem támogattak a hiteleket és babát várókat, mint most (lásd babaváró, falusi csok, csok plusz)

2024. febr. 17. 17:33
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Régen azért volt mindenkinek saját háza,mert volt egy gazdasági fellendülés plusz az "éld túl" felfogást nevelték q szüleinkbe,míg ők mindenért megdolgoztak addig mi fenekünk alá már minden oda volt téve. Ezért félünk bármit egyedül meglépni és azt is tragikusnak fogjuk fel amin a mi szüleink csak kuncogtak volna.

A hitelt én sem szeretem,mert igazából bármi beüthet,de simán lehet albérletbe költözni és spórolni,lekötni a félretett pénzt és hagyni kamatozni stb. Ha arra vártunk volna hogy legyen elég pénzünk akkor.most közel a 40-hez még mindig nem lenne gyerekünk.

2024. febr. 17. 23:06
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Drága és csak nyűg az egész gyerekvállallás, + ha valaki nem gazdag, de amúgy azért normális körülményeket szeretne teremteni neki, hogy mégse rongyokban járassa/ teszkós parizerrel, fehérkenyérrel, tésztával etesse, akkor sokba kerül. szóval a normal kaja az 2 emberre se olcsó, hát még egy növésben levő gyerekre, a többi költségről nem is beszélve. kész anyagi csőd,+ túl stresszes is alapból.

Nem éri meg.

Hiába pontozták le az első válaszolót, igaza van.

2024. febr. 20. 21:31
 15/18 anonim ***** válasza:
55%
Eszik rendes kaját,ruha turiból van és jó minőségű. Nem kell túldramatizálni csak hogy bizonygassátok miért nincs gyereketek. Jelentsétek ki hogy nem akartok gyereket és kész. Nem baj az,csak nem kell magyarázkodni.
2024. febr. 20. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
" ruha turiból van" hát akinek ez megfelel... Csak épp nem mindenki akarja használt rongyokba öltöztetni a gyerekét.
2024. febr. 21. 01:41
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Hát nentudom mi ugyanannyiból élünk mint gyerek előtt. Nem költünk sokkal többet így hogy van már gyerek... Ahol 2 elfér ott elfér egy harmadik is. A tápszer az első 6 hónapban 30000 volt havonta. Akinek anyatejes erre nem kell költeni. Utána úgy is azt eszi majd amit mi csak fűszer nélkül szóval nem fog kienni a vagyonunkból... Ruhát kb 2-3 havonta kell újat venni, és ha nem a legmárkásabbat veszed akkor ez sem fog gondot okozni. Szóval, ha előre megteremted a körülményeket, akkor egy gyereket életben tartani nem kerül miliókba :) Az meg hogy nem mindenki szeretné használt rongyokba járatni a gyerekét... Hát a ruhái 90% új, de volt már többször, hogy vettem ruhát másodkézből, vagy kaptam ismerősöktől... Van olyan baba aki 2 hét alatt átnő egy méretet.. Pl én kislányom 56os ruha után 62est pár napig tudtam ráadni, utána rögtön 68as volt már csak jó rá, szóval nem éri meg 2 hétért új ruhákat vásárolni. Egy kisbaba hordta előtte, nem egy kövér szőrös segédmunkás izzadt bele. Szóval azért ha valaki akar lehet spórolni. Ha valaki nem akar gyereket akkor nem akar, De ne keressen már ilyen kifogásokat hogy csak fehérkenyéren, parizeren meg tésztán lehetne felnevelni 🤣 Ekkora bődületes baromságot nem hallottam még. Aki megkeresi a 200 000 forintot +gyes az fel tud nevelni egy gyereket probléma nélkül.
2024. febr. 21. 07:21
 18/18 anonim ***** válasza:
55%
Ma már a turkálóban nem rongyok vannak,van hogy még rajta lóg az árcedula. Látszik hogy még nem voltál Hádában...
2024. febr. 21. 08:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!