Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem kedvelem a férjem családjá...

Nem kedvelem a férjem családját, de Ő egyre gyakrabban hívja őket. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a fiunk elég gyakran hívja meg őket a férjem, pedig tudja hogyan érzek irántuk. Csak az apjával tartjuk rendesen a kapcsolatot, Őt kedvelem is, de az anyukája, tesója meg neki a felesége katasztrófa, már ha gondolok rájuk is ideges leszek. 5 évig nem beszéltünk, tökéletes volt minden, úgy 1 éve lett újra beszélő viszony. Sok vitánk van ebből, mert igazságtalannak érzi, hogy az én családom bármikor jöhet, de szerintem nem kellene összehasonlítani, mert az én családom mindig mellettünk állt, az Övé meg borzalmas. Sokszor elmondtam már neki, hogy én hozzá mentem feleségül, neki szültem gyereket, nem a családjának. Most hétvégére megint megbeszélte a tesójáékkal, hogy jönnek hiába kértem, hogy ne. Nyűgös napjaink vannak, senkihez sincs kedvem, pláne olyanokhoz, akiket utálok. Egyébként évekig hallgattam Ő is mennyire gyűlöli őket, leginkább a sógornőt, de a tesóját meg az anyját is, mert anno egy veszekedésnél mellé álltak. Erre most havonta hívja őket és, ha kimutatom, hogy nem tetszik őket védi. Nem szoktunk vitatkozni, ez az egyetlen problémánk az utóbbi időben, hogy ebben nem tudunk egyetérteni. 5 év totális eltávolodás után szerintem érthető, hogy nem tekintem őket családtagnak, és semmi kedvem hozzájuk. Neki meg fáj, hogy az én családom jöhet bármikor, de hát ők mindig is részesei voltak az életünknek. Hogyan értessem meg vele, hogy nem látom szivesen őket és engem az a pár óra is leszív velük? Ha esetleg másnál is volt hasonló probléma mi lett a megoldás?
febr. 15. 13:39
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
18%
Az a nem szép példa, hogy megjönnek a nagyszülők és anyuka bemegy a szobába.
febr. 16. 07:48
 42/48 anonim ***** válasza:

40# Az sem példa,hogy anyu bezárja magát a szobába és soha de soha nem jön ki onnan,ha ott van mama.

38# Látszik,nem érted. Ilyennek kár magyarázni.:) Amit nem szeretnél és mivel a te otthonod is,a férjed pedig nem egy lakótárs,így tiszteletbe kellene tartania. Oda-vissza,törekedni valamire. Olyannak kár ide véleményt írni,akinek nem volt részese mérgező családhoz,mert csak ennyit láttok,hogy jaj hát az egyiknél lehet,másiknál miért nem...mint az óvodába. Pistike rossz volt,ezért te hiába tudtad a feladatot te sem kapsz piros pontot Pistike miatt. HA nem tűröm el őket,elbújni nem fogok,akkor a küszöböt se lépi át. Ha tetszik,ha nem. Ha az én szüleim is ilyenek és okkal kéri a férjem,hogy nem szeretné őket a portán látni,totál érthető és megoldjuk azt is. Nem hívok ide olyat,akit utál,ki nem állhat és OKKAL. Ha annyira vágynék a bunkó szülők társaságára,elmennék én. De nálunk aki bántott minket,őket mindketten ki nem állhatjuk,így ilyen gond nem volt. Ennyi erővel ha van,akkor a kérdező az exét is odahívhatja teázni a hiába a férje nem akarja...majd elvonul,hisz joga van,nem?. :D Tiszteljétek már egymást. A férje anyja eltűnt 5 évre. Nálunk ugyanígy 5 év volt anyóskánál,konkrétan a férjemet ezalatt baleset is érte,kórházba is volt,meg is halhatott volna az anyját az se hatotta meg. Ő írt neki ünnepekkor legalább tiszteletből,még arra se jött válasz. Szülinapkor sem 1 felköszöntés sms-be. Na most az én férjem se hülye meg én se,hogy egy ilyen embert teljesen visszafogadsz az életedbe. Mi egymás mellett voltunk akkor is,leszünk,ő meg újra eltűnhet évekre ugyanígy bármikor. :)Csak ő legalább átlát a szitán. Na most ki a fontosabb? Nem anyucika itt,ezt kéne a férjének megértenie és a felesége mellé állnia. Egyébként tegyük fel,hogy imádja még is a férjem a családját,oké jöjjön 1-1x,amit én fapofával eltűrök,kiszolgálni nem fogom,csinálom a dolgom,ez fix és ha ez a kompromisszum,akkor az enyémek se jönnek,oda majd én megyek. Én ebbe is belemennék. A házamba akkor sem teszi be a lábát többször és pont. De mint írtam én félretettem magamba ezt a havi 1 alkalom miatt,de iszonyat nehéz volt és akárhányszor jön eszembe jut bizony,hogy mekkora 1 átlátszó asszonyka,akinek egy fél szavát sem lehet elhinni. Jót tenni a gyerekemnek biztos nem fog egy ilyen személy,de annyit nem is találkoznak legalább,ott aludni végképp nem fog. Úgyhogy én "kibírom" ezt a havi 1-et,meg félévente,hogy mi megyünk. De nálunk a szüleim se jönnek sokkal többet,ha egyszerre jönnének,akkor azt helyezem előbb aki hamarabb kérte arra a napra,ha anyós,akkor bizony ő. Ha elmegyünk látogatóba,egy városba élnek majdnem,akkor olyat nem csinálok,hogy anyáékhoz bemegyünk,de anyóshoz nem. Hiába nem bírom őt,azért akkor is ugyanúgy kezelem őket,de ez nem egyszerű ám.

febr. 16. 07:59
 43/48 anonim ***** válasza:
0%

"Olyannak kár ide véleményt írni,akinek nem volt részese mérgező családhoz,mert csak ennyit láttok,hogy jaj hát az egyiknél lehet,másiknál miért nem"

Hát ne haragudj, nekem valóban mérgező családom van, így megszakítottam a kapcsolatot, és nincs fél évente, meg évente sem találkozgatás, a te férjed minek puncsol még mindig az anyjának, ha ilyen sz*r szülő? Ugyanolyan hülye, mint a kérdező férje, csak mert nem gyakrabban találkozik velük, de azért csak találkozik mégis, nem bírja ki.

Mellesleg, nálatok más a helyzet is, mert mint írod, a te családod sen megy. A kérdésben meg a feleségé mehet bármikor, és pont ő az, aki meg nem tudja elfogadni, hog a férje pedig a saját családjával akarja tartani a kapcsolatot, ő nem akar kompromisszumot kötni, neki nincs köztes megold@s, csak hogy az ő családi jöhessen, a férjéé meg ne.

Mondjuk megjegyzem, a nők javarésze ezt csinálja akkor is, ha nem volt családi balhé, akkor is ki akarják zárni a férj családját. Látom ezt én magam is nőként.

De mint írtam, lehet itt vitatkozni, meg bármit írni, ha a férj tartani akarja a kapcsolatot a családjával, ez van, neki akkor is ugyanolyan joga van azt hívni a házába, akit akar és a gyerekét azzal kapcsolatban tartatni, akivel akarja. Ha a kérdezőnek ez nem tetszik, váljon el, bár akkor meg pláne semmi beleszólása nem lesz a dolgokba, max a gyerek majd ritkábban találkozik a férj családjával.

febr. 16. 08:59
 44/48 anonim ***** válasza:

43# Mondjuk a leírás alapján pont nem neked lett címezve,tekintve,hogy ti nem is találkoztok a családdal. Miért vetted magadra akkor?:) Nyilván nem az ilyenekre gondoltam. Azoknak szólt,akik csak ezt tudják szajkózni,hogy jajjj hát de a másik is mehet... :D Igen,de a másik normális és ott volt mellettük mindig!

Az nem puncsolás,hogy benyeli az anyját havonta 1x,sőt most 3 havonta 1x,mert ennyi ideig nem jött. A testvére megszakította a kapcsolatot mindenkivel,az unokákat pedig attól kezdve kb elzárta,ellene hangolta anyósnak. Ott tényleg nem volt szemét akkoriban,de én is emberből vagyok,megsajnáltam,amikor kb kikészült hónapokra akármilyen stílusú is. Az én férjem annyiban különb,hogy mikor ők elkezdtek nyitni felénk,megkérdezett engem és közölte ha nem szeretném a büdös életbe 2 szót se válaszol nekik,mert megérti. Amikor felmerült,hogy én addig elmegyek,azt mondta tiszteletbe tartja,de ő szeretné ha maradnék és nem hagynám magára "ezzel a nővel". Magam ellen is beszéltem,amikor támogattam,hogy de beszéljenek legalább időnként,de csak mert sajnálom,hogy megviselte,hogy az apja is meghalt nemrégen(vele jóba voltunk) és konkrétan senkije se maradt a családjából. Emellett szereti az unokáját anyós,tiszteletbe tart és csak emiatt láthatja a lányunk. De megvan húzva a határ. Ameddig nem bánt minket újra és ennyire tiszteletbe tart,ritkán látjuk,nem zavar úgy a dolog. Nyilván ha egy helyen élnénk és a nyakunkra járna vagy zaklatna,rendszeresen jönni akarna,az más tészta lenne már.

Az én családom pedig azért nem jön,mert ők még rosszabbak,de ott is úgy vagyok,hogy 1 alkalmat kibírok még is csak az anyámról van szó. Naivság ez is amúgy valahol meg konfliktuskerülés. Viszont ha az én családom normális lenne és mindig mindenbe mellettünk lettek volna,mint a kérdezőnél,az nekem is rosszul esne picit,ha kiesnének,csak azért mert a férjeméké marha. De nálunk ilyet nem kérne,amikor 5 évig nem beszéltek se kérte,hogy az én anyámék se jöjjenek akkor,ha az övé nem.

Mondjuk most nem emlékszem,5 hónapos a pici talán itt,anyuka nélkül nem gondolnám,hogy elhurcolhatná. Még ha válnak magához láthatásra sem szerintem ilyen picit csak anya jelenlétében. Vajon miért,hm. Egyébként a férj se semmi,5 év alatt nem zavarta a másik szülők jelenléte? Akkor jók voltak? :) Csak most hirtelen.

febr. 16. 09:19
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
39. Mert a képmutatás az mennyivel jobb példa? Ugrálni, kiszolgálni, Jópofizni olyan embereknek akiket utál, nem ő akart a saját otthonába. Ez abszolut nem jó példa a gyereknek. Az viszont igen, hogy kiáll magáért, a saját véleményéért, és ha ezt nem tartja semmire a pasija, akkor bizony NEM vesz részt a nem kívánt vendégek fogadásában. Néha nem ártana gondolkodni.
febr. 16. 14:47
 46/48 anonim ***** válasza:
25%
Ja, persze 44-es, anyósod le se sz*rta a gyerekét, az sem érdekelte volna, ha kórházban megpusztul, meg mindenféle bántalmazó, utálkozás sz*r mérgező szülő volt, de ti azért csak tartjátok vele a kapcsolatot, és akkor így osztasz másokat azzal kapcsolatban, mit kezdjenek a családi kapcsolataikkal :D
febr. 16. 14:58
 47/48 anonim ***** válasza:
46# És mi nem tetszett a véleményemben Drága? Írtam bármi olyat? Igen,tartjuk havi 1x,húha. :D Konkrétan senkije sincs a férjemnek,a testvérei se tartják se egymással se az anyjával. Apja meghalt,anyja egyedül maradt,mint a kisujja. Nem tartom szar embernek magam,amiért bátorítottam a férjem,hogy találkozzanak legalább ennyiszer,még mielőtt meg nem hal az anyja is. Ettől még egy rakás szarnak tartom,amit félreteszek. Tudod,emberként viselkedek. Ennél többet nem akarnám látni,a gyerek ott aludni se fog,de havi egyszer unokázik,eljön. A lányom meg szereti őt,játszanak. Ennyi. Gondolj amit akarsz,nem ismersz. Ugyanúgy anyámmal is tartom ennyit,akármilyen ember,tisztelem,hogy felnevelt.
febr. 16. 16:23
 48/48 anonim ***** válasza:
46# És te hogy osztasz? A kommentem kiemelésén kívül. :D Egyébként. Te beengedted vagy nálatok nincs találka? Mert nyilván te is vagy ilyen helyzetbe.
febr. 16. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!