Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem kedvelem a férjem családjá...

Nem kedvelem a férjem családját, de Ő egyre gyakrabban hívja őket. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a fiunk elég gyakran hívja meg őket a férjem, pedig tudja hogyan érzek irántuk. Csak az apjával tartjuk rendesen a kapcsolatot, Őt kedvelem is, de az anyukája, tesója meg neki a felesége katasztrófa, már ha gondolok rájuk is ideges leszek. 5 évig nem beszéltünk, tökéletes volt minden, úgy 1 éve lett újra beszélő viszony. Sok vitánk van ebből, mert igazságtalannak érzi, hogy az én családom bármikor jöhet, de szerintem nem kellene összehasonlítani, mert az én családom mindig mellettünk állt, az Övé meg borzalmas. Sokszor elmondtam már neki, hogy én hozzá mentem feleségül, neki szültem gyereket, nem a családjának. Most hétvégére megint megbeszélte a tesójáékkal, hogy jönnek hiába kértem, hogy ne. Nyűgös napjaink vannak, senkihez sincs kedvem, pláne olyanokhoz, akiket utálok. Egyébként évekig hallgattam Ő is mennyire gyűlöli őket, leginkább a sógornőt, de a tesóját meg az anyját is, mert anno egy veszekedésnél mellé álltak. Erre most havonta hívja őket és, ha kimutatom, hogy nem tetszik őket védi. Nem szoktunk vitatkozni, ez az egyetlen problémánk az utóbbi időben, hogy ebben nem tudunk egyetérteni. 5 év totális eltávolodás után szerintem érthető, hogy nem tekintem őket családtagnak, és semmi kedvem hozzájuk. Neki meg fáj, hogy az én családom jöhet bármikor, de hát ők mindig is részesei voltak az életünknek. Hogyan értessem meg vele, hogy nem látom szivesen őket és engem az a pár óra is leszív velük? Ha esetleg másnál is volt hasonló probléma mi lett a megoldás?
febr. 15. 13:39
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
5%
20# Ez egy kisarkított példa lesz,de ha az egyik nagyszülő bérgyilkos,a másik pedig egy tünemény,ártatlan,mindig melletted levő személyekből áll,akkor ő se jöjjön,mert a másik nem jöhet jogosan? A szülei miért tehetnek arról és a gyerek,akitől elveszed a normális nagyszülőt,hogy a másik majom és öt évre eltűnik? Olyan mintha kollektíven büntetnéd a szorgos munkaerőt a mindig késő,trehány,lusta miatt,vele együtt? Jogosnak éreznéd?
febr. 15. 16:28
 22/48 anonim ***** válasza:
12%

21es, a bérgyilkos is lehet szerető nagyszülő attól, hogy én nem támogatom az életvitelét.

De érdekes módon mindig a nő anyucija az édes tünemény és a férjé a szemét hárpia...

febr. 15. 16:36
 23/48 anonim ***** válasza:
14%
21es, a férjnek ugyan annyi joga van megmondani ki mehet a házba, és ha a felségem ezt tenné az én családommal, én se engedném az ő pereputtyát oda. Találkozhatnak máshol ha akarnak, de ennyi.
febr. 15. 16:40
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

22# Nem,mert nálunk anyáék rosszabbak. Úgyhogy nem mindenkinél. :D

23# Hát ha ekkora majom férjem lenne,akkor találkoznék velük semleges helyen. Jogos,igazad van,bár akkor is kollektív büntetés még mindig. Ha neki fontosabb a kis családkája,aki bántott mindkettőnket,akkor költözhet is oda. Fú,ilyenkor mindig elgondolkozok,hogy mekkora mákom volt vele. 21# voltam.

febr. 15. 16:47
 25/48 anonim ***** válasza:
0%

El kell viselni sajnos, nem a kamasz gyereked hogy megszabhatod, ki mehet hozzátok, és ki nem.

Baba mellett új szabályok vannak, be is segíthet a vendégvárásba, ha már ő hívta őket hozzátok. Szeretni nem kell őket, de néha pár óra elviselhető.

febr. 15. 16:47
 26/48 anonim ***** válasza:
87%
25# Nálunk a saját otthonomba az jön,akit beengedek. :) Aki engem.bánt,kritizál,az a baba környékére se mehet.
febr. 15. 16:53
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Én abszolút megértem. Nálunk is úgy van, hogy a párom családja elviselhetetlen. Hosszú távon az enyém is, számára. Nekünk is baba van, én rá hivatkozva, csökkentettem a vendégeskedést nindkét oldalon. Így most mindenki boldog.
febr. 15. 16:54
 28/48 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk alap, akit nem kedvel egyikünk, az nem jön a lakásba! Nem kényszerítjük rá a másikra olyan ember társaságát, akit utál, helyette elmegyünk mi az illetőhöz.

Ennyire egyszerű, és akkor nem kell nekem vagy a barátomnak feszengenie, mert jön xy, akit utálok, de néznem kell a képét.

febr. 15. 17:05
 29/48 anonim ***** válasza:
12%

"Egy normális házasságban ilyen nincs, nem így működik, mindkét fél véleménye számít. Nálatok csak az övé, ami nem jó. Nem tisztel téged"

Ha a pasi családja nem jön, akkor meg csak a kérdező véleménye számít. Ilyen alapon menjen el ő is máshova találkozni a családjával, ne engedjék be egyik felét sem, ha a másik nem ért vele egyet.

Azt kell megérteni, hogy a férj családja ugyanolyan család, mint a feleségé, és nem a feleség a főnök, hogy majd ő mondjs meg kizárólag, ki mehet a házukba. Nem kell szeretnie őket, de el kell fogadnia, hogy a férjjel jár egy család, ahogy ez fordítva is így van.

febr. 15. 17:45
 30/48 anonim ***** válasza:
13%

"Hogyan értessem meg vele, hogy nem látom szivesen őket és engem az a pár óra is leszív velük?"

És ő hogyan értesse meg veled, hogy ő meg szívesen látja őket, és nem akar a te családoddal kivételezni, mert neki megfelel úgy a családja, amilyen?

Sehogy, ugye, ezt te sem akarod megérteni. Akkor ő miért értse meg?

Itt van két ellenvélemény, amiben úgysem fogtok dűlőre jutni, neked kell elfogadnod, hogy a férjed családja ugyanannyira a családotok, mint a tiéd, akkor is, ha nem szereted őket.

febr. 15. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!