Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem kedvelem a férjem családjá...

Nem kedvelem a férjem családját, de Ő egyre gyakrabban hívja őket. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a fiunk elég gyakran hívja meg őket a férjem, pedig tudja hogyan érzek irántuk. Csak az apjával tartjuk rendesen a kapcsolatot, Őt kedvelem is, de az anyukája, tesója meg neki a felesége katasztrófa, már ha gondolok rájuk is ideges leszek. 5 évig nem beszéltünk, tökéletes volt minden, úgy 1 éve lett újra beszélő viszony. Sok vitánk van ebből, mert igazságtalannak érzi, hogy az én családom bármikor jöhet, de szerintem nem kellene összehasonlítani, mert az én családom mindig mellettünk állt, az Övé meg borzalmas. Sokszor elmondtam már neki, hogy én hozzá mentem feleségül, neki szültem gyereket, nem a családjának. Most hétvégére megint megbeszélte a tesójáékkal, hogy jönnek hiába kértem, hogy ne. Nyűgös napjaink vannak, senkihez sincs kedvem, pláne olyanokhoz, akiket utálok. Egyébként évekig hallgattam Ő is mennyire gyűlöli őket, leginkább a sógornőt, de a tesóját meg az anyját is, mert anno egy veszekedésnél mellé álltak. Erre most havonta hívja őket és, ha kimutatom, hogy nem tetszik őket védi. Nem szoktunk vitatkozni, ez az egyetlen problémánk az utóbbi időben, hogy ebben nem tudunk egyetérteni. 5 év totális eltávolodás után szerintem érthető, hogy nem tekintem őket családtagnak, és semmi kedvem hozzájuk. Neki meg fáj, hogy az én családom jöhet bármikor, de hát ők mindig is részesei voltak az életünknek. Hogyan értessem meg vele, hogy nem látom szivesen őket és engem az a pár óra is leszív velük? Ha esetleg másnál is volt hasonló probléma mi lett a megoldás?
febr. 15. 13:39
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
29# De ha nálatok a családod évekre eltűnik,plusz tegyük fel bántják a férjed akárhányszor mennek,akkor is beengeded jópofival? Komolyan ennyire semmibe veszitek a párotokat? Annyira megalázó,hihetetlen. Már ha pedig évekre kiestek,az biztos okkal volt,ahogy nálunk is. Akkor egyikőjük se jöjjön,nyugodtan a férjecske fossza meg a normális mamát is a gyerekétől,az önzősége miatt.
febr. 15. 17:57
 32/48 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként ő azért értse meg,mert az ő családja a mérgező,bunkó,nem a kérdezőé. Fordítva mit kéne megérteni?? Mondjuk kérdező,a férjed mama pici fia ezek alapján. Fontosabb neki az a személy,akit az se érdekelt volna,ha az öt év alatt meghal...mint az az ember,aki ezalatt végig mellette állt és fog is,ha anyucika újra eltűnik a képből.
febr. 15. 17:59
 33/48 A kérdező kommentje:
Nem taplók velem, de sokszor azt kívánom bár, azok lennének, mert akkor csak kiállna értem a férjem. Egy időben nagyon jó volt a kapcsolat, az már sosem jön vissza, így meg szerintem kár erőltetni ezt az egészet. Találkozzon velük, ha akar nem tiltom el senkitől, de megérthetné, hogy fáradt, kimerült vagyok, és míg az én családom azért jön át gyakran, mert tudnak segíteni, feltöltenek stb. addig az Ő családjával való jópofizás csak lehúz teljesen. 5 évig jól megvoltunk nélkülük, nekem továbbra sincs igényem rájuk.
febr. 15. 18:01
 34/48 anonim ***** válasza:
55%

29. Azt kell megérteni, hogy a faszi képtelen valami kompromisszumra.

Nálunk pl érdekes mód sikerült megegyezni, mivel én is utálom a vendégeket. A férjem tesóival sem vagyok jóban.

Anyós évente egyszer jön a ferjem szülinapjára, és ennyi. Az én családom pl egyáltalán nem jön hozzánk, máshol találkozunk amikor találkozunk, / mi megyünk hozzájuk adott esetben.

Haverok nem jönnek , egyikünké sem.

Amit valamelyikünk nem akar, azt a másik tiszteletben tartja. Ez a minimum. + Képesek vagyunk kompromisszumot kötni mint felnőtt emberek. Nem hívjuk a saját pereputtyunkat a közös otthonunkba úgy, hogy a másik azt határozottan nem akarja. Én az anyósommal kapcsolatban engedtem mert ő normális, de pl a sógornőmèk ide nem jönnek az fix. Velük máshol találkozik ha akar. Ennyi.

febr. 15. 18:04
 35/48 anonim ***** válasza:
76%

34# Ez lenne a normális. Nálunk is kompromisszum van. Láthatóan sok helyen csak simán ráerőltetik az akaratukat másra,jó kis házasság lehet egy két embernél.

És ha mondod a férjednek kérdező,hogy menjen ő?

febr. 15. 18:11
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként valószínű itt az lehet megoldás, hogy ok., mehet a pasi családja, DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát.

A férjecske meg gondoskodjon a csaladjáról, csináljon kaját, vásároljon vendégváró dolgokat, szórakoztassa őket ő.

Én akár simàn el is mennék onnan és beülnék pl egy könyvtárba amíg ott vannak.

febr. 15. 18:11
 37/48 anonim ***** válasza:
22%

Azért nem semmi a kommentek nagy része :D " az ő háza is, joga van azt hívni akit akar" mintha nem egy család lennének hanem két lakótárs a koliban.

Szerintem kompromisszumra van szükség, havi 1-2 alkalmat elviselsz, a többi talit oldják meg máshol. Én sem kedvelem a férjem családját, a férjemnek pedig alap hogy egy bizonyos szintig tartom tőlük a távolságot. Nincsenek innen kitiltva (mondjuk mivel ők sem bírnak engem így nem jönnek :D), a nagyobb családi eseményekre elmegyek, de ennyi. A férjem ha látni akarja őket, akkor áwmegy hozzájuk nélkülem.

A két család összehasonlítása pedig irreális, egyszerűen lehetetlen teljesen egyformán kezelni őket. Az én szüleim is akkor jönnek amikor akarnak, de a férjem jóban van velük, ha valami gondja lenne velük, teljesen egyértelmű hogy kevesebbszer hívnám át őket, illetve próbálnám úgy intézni a közös programokat, hogy a férjemnek a lehető legkevesebb legyen a kellemetlenség

febr. 15. 18:16
 38/48 anonim ***** válasza:
0%

35, az a normális, hogy egyszer jöhet a nagymama? Az, hogy a másikkal meg máshol kell találkozni?

Érdekes családod lehet neked is.

febr. 16. 05:46
 39/48 anonim ***** válasza:
25%

"DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát"

Milyen szép példa ez a gyerek előtt.

De ha a férj csinálná ezt, mikor megjön a kérdező családja, azon meg ki lenne bukva a kérdező, hogy ciki a családja előtt a férje viselkedése.

febr. 16. 06:18
 40/48 anonim ***** válasza:
72%

"DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát

Milyen szép példa ez a gyerek előtt."

Nem hiszem, hogy ha anyuka "hopp, szolga"-üzemmódban ugrálna a nem kedvelt rokonság körül fél napig, az jobb példa lenne a gyerek előtt.

febr. 16. 06:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!