Nem kedvelem a férjem családját, de Ő egyre gyakrabban hívja őket. Mit tehetnék?
29. Azt kell megérteni, hogy a faszi képtelen valami kompromisszumra.
Nálunk pl érdekes mód sikerült megegyezni, mivel én is utálom a vendégeket. A férjem tesóival sem vagyok jóban.
Anyós évente egyszer jön a ferjem szülinapjára, és ennyi. Az én családom pl egyáltalán nem jön hozzánk, máshol találkozunk amikor találkozunk, / mi megyünk hozzájuk adott esetben.
Haverok nem jönnek , egyikünké sem.
Amit valamelyikünk nem akar, azt a másik tiszteletben tartja. Ez a minimum. + Képesek vagyunk kompromisszumot kötni mint felnőtt emberek. Nem hívjuk a saját pereputtyunkat a közös otthonunkba úgy, hogy a másik azt határozottan nem akarja. Én az anyósommal kapcsolatban engedtem mert ő normális, de pl a sógornőmèk ide nem jönnek az fix. Velük máshol találkozik ha akar. Ennyi.
34# Ez lenne a normális. Nálunk is kompromisszum van. Láthatóan sok helyen csak simán ráerőltetik az akaratukat másra,jó kis házasság lehet egy két embernél.
És ha mondod a férjednek kérdező,hogy menjen ő?
Egyébként valószínű itt az lehet megoldás, hogy ok., mehet a pasi családja, DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát.
A férjecske meg gondoskodjon a csaladjáról, csináljon kaját, vásároljon vendégváró dolgokat, szórakoztassa őket ő.
Én akár simàn el is mennék onnan és beülnék pl egy könyvtárba amíg ott vannak.
Azért nem semmi a kommentek nagy része :D " az ő háza is, joga van azt hívni akit akar" mintha nem egy család lennének hanem két lakótárs a koliban.
Szerintem kompromisszumra van szükség, havi 1-2 alkalmat elviselsz, a többi talit oldják meg máshol. Én sem kedvelem a férjem családját, a férjemnek pedig alap hogy egy bizonyos szintig tartom tőlük a távolságot. Nincsenek innen kitiltva (mondjuk mivel ők sem bírnak engem így nem jönnek :D), a nagyobb családi eseményekre elmegyek, de ennyi. A férjem ha látni akarja őket, akkor áwmegy hozzájuk nélkülem.
A két család összehasonlítása pedig irreális, egyszerűen lehetetlen teljesen egyformán kezelni őket. Az én szüleim is akkor jönnek amikor akarnak, de a férjem jóban van velük, ha valami gondja lenne velük, teljesen egyértelmű hogy kevesebbszer hívnám át őket, illetve próbálnám úgy intézni a közös programokat, hogy a férjemnek a lehető legkevesebb legyen a kellemetlenség
35, az a normális, hogy egyszer jöhet a nagymama? Az, hogy a másikkal meg máshol kell találkozni?
Érdekes családod lehet neked is.
"DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát"
Milyen szép példa ez a gyerek előtt.
De ha a férj csinálná ezt, mikor megjön a kérdező családja, azon meg ki lenne bukva a kérdező, hogy ciki a családja előtt a férje viselkedése.
"DE, a kérdező nem vesz részt semmilyen szinten a vendéglátásban, átmegy másik szobába, kulcs, zár, és elfoglalja valamivel magát
Milyen szép példa ez a gyerek előtt."
Nem hiszem, hogy ha anyuka "hopp, szolga"-üzemmódban ugrálna a nem kedvelt rokonság körül fél napig, az jobb példa lenne a gyerek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!