Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan anyukák, akik nem...

Olyan anyukák, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal! Ti a gyerek mellett hogyan oldjátok meg a közlekedés logisztikáját a mindennapokban?

Figyelt kérdés

Vannak itt olyan anyukák, akiknek nincs jogosítványuk? Ti hogyan oldjátok meg a munkahelyre bejutást, a nagybevásárlást, a gyerek óvodába/iskolába/orvoshoz szállítását, stb.?

Mennyire jelent hátrányt számotokra a jogsi hiánya? Mi az oka, hogy nincs jogsitok? Terveztek esetleg később megtanulni autót vezetni, és jogosítványt szerezni?

Illetve kisvárosban éltek, vagy nagyvárosban?

Kíváncsi vagyok, hogy a fentebb írt mindennapi teendőket hogyan sikerül kiviteleznetek, és mennyire hátulütő a jogsi hiánya, és van-e tervetek változtatni

febr. 3. 16:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Van ugyan jogsim, de ritkán vezetek. Az ovi-bölcsi sétatávolságra van (gyalog 8-10 perc), az orvos/védőnő szintén (max 10-15 perc), játszóterek, stb több is van itt ezen a köríven belül. Dolgozni a férjem is és én is itthonról dolgozunk, azt a néhány alkalmat az évben, amikor be kell járni, meg BKV-val megteszem (nem rövid, 50-60 perc, de csak egy átszállás, és a buszmegálló is ilyen ~6-7 perc gyalogtávra van tőlünk). Bevásárlási lehetőség szintén van 500m-en belül, de való igaz, hogy az az egyedüli, amiért autóba ülünk. Bár a legtöbb dolgot amúgy házhozszállítással rendeljük, de néha jól esik "kimozdulni" a házból, meg az autónak is jót tesz, ha használjuk alkalmanként :D Szóval ha nem lenne jogsim, akkor is teljesen jól ellennék. Így, hogy van, így megnyugtató, hogy vészhelyzetben, rokonlátogatáshoz, nyaraláshoz nem kell menetrendet nézegetni, hanem kényelmesen tudunk a saját ütemünkben utazni, de azért a mindennapokban nincs nagy jelentősége számunkra.

Mondjuk Budapest kertvárosias részén élünk, szóval lehet ez is közrejátszik. Nyilván Kukutyinfalva külsőn, ahol napi 2 busz jár a legközelebbi megyeszékhelyre és a helyi ABC-t leszámítva bevásárlásra sincs településen belül lehetőség, ott már nem ez lenne a helyzet.

febr. 3. 17:00
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen élünk, nincs jogsim.

Bölcsi az út túloldalán, ovi a ház mögött, lidl, spar, rossmann 5 perc séta, aldi, dm, 5 perc busszal.

A munkahelyem gyalog 15 perc, busszal 2 megálló.

Gyerekorvos a ház mellett van.

Egy dologban hiányzik a jogsi, ha szakmai továbbképzésre akarok menni, mert helyben nagyon kevés van.

Minden mást megoldok nélküle, mert elég jó a tömegközlekedés.

A ferjemnek van jogsija, és ő jár autóval dolgozni, mert az busszal egy óra, egy átszállással.

febr. 3. 17:03
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm biciklivel, motorral vagy busszal hordja a gyereket.
febr. 3. 17:06
 14/27 anonim ***** válasza:

35 leszek, idén akarom megszerezni a jogosítványt, amíg GYED-en vagyok a fiammal (e hónapban lesz 1 éves). Mert a munkába járást busz-vonat kombóval megoldottam gyerek előtt, de így már könnyebb lenne autóval.

Nem megoldhatatlan tömegközlekedéssel sem, csak gyerek+munka+háztartás mellett nem akarok plusz órákat elpazarolni utazásra. Pláne, hogy részmunkaidőben fogok dolgozni.

Azelőtt 12 óráztam, más volt havi 14-15 napot dolgozni, mint 21-et.

Egyébként eredetileg azért is költöztünk városba, mert meg akartam oldani az életem gyerek mellett is, jogsi nélkül. Ha egy városban lenne a munkahelyem, akkor mondjuk egyszerűbb lenne.

febr. 3. 17:19
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Budapest külső kerületében lakunk, nincs autónk, egyikünknek sincs jogosítványa. Közvetlen egy lakótelep mellett lakunk, így ami gyakran kell, az 5-10 perc gyalog: orvos, óvoda, iskola, élelmiszerbolt, háztartási üzlet, ilyesmi. Sokszor rendelek, a tartós élelmiszert is havonta egyszer házhoz szállítással. Dolgozni biciklivel járunk-jártunk, az mással se lenne gyorsabb, ha pedig nagyon rossz az idő, akkor végig kötött pályás tömegközlekedéssel bejutunk a központba. Egyikünknek se kell minden nap bemenni. Utazni vonattal szoktunk, az állomásig vagy biciklivel, vagy tömegközlekedéssel megyünk. 2 és fél éves a fiunk, majd ha óvodás lesz, meglátjuk, hogy alakul, de nem gondolom, hogy megoldhatatlan lesz a logisztika. Ha később szükséges lesz, akkor majd megtanulok autót vezetni, de egyelőre nem kell. Néha persze kényelmes lenne egy autó, de ritkán használnánk, és inkább mindketten lazább de rosszabbul fizető állást választottunk, így több a családi idő, viszont ilyeneken spórolunk.
febr. 3. 17:47
 16/27 anonim ***** válasza:
Busz, bicikli, taxi, séta, online rendelés. 2024 van.
febr. 3. 18:19
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Míg nem volt gyerek: kisétáltam a 2 hazra levő buszmegálloba, 3/4ora buszozás és 10perc séta után az irodában voltam. Majd hazafele ugyan ez.

Bevasárlás férjjel.

Aztán mikor terhes lettem, kocsival vitt a férjem a dokihoz, vagy nagyritkán bebuszoztam.

Míg a gyerekek (2 lett 2.5 év különbséggel) kicsik voltak, semmi gond nem volt.

Azt jött a valóság, hogy innen tovább lehetetlen kocsi nélkül.

A falunkban munka nincs. Ovi is olyan, hogy hagyjuk... a varosba felvették őket, de igy mi voltunk az elsők meg az utolsók az oviban. 8tól 16ig dolgoztam, 6:40kor indultunk, 17:40re értünk haza. Rohadt sok volt.

Így letettem a jogsit, munkát váltottam, most 7: 10kor elindulunk, 16: 20ra itthon vagyunk

febr. 3. 18:33
 18/27 anonim ***** válasza:
Nagyvárosban élünk, az óvoda közel van, a boltok sincsenek messze, de ha nagy bevásárlást akarunk csinálni, autóval kell menni. Páromnak van autója, vagy ő megy, vagy együtt. Gyalog megyünk óvodába. Munkába busszal járok. Ha kisebb vásárlás kell, el tudom intézni gyalog vagy busszal. Nem lenne rossz a jogsi, de igazából meg vagyok nélküle így, hogy szinte minden elérhető, jó a közlekedés. Max annyiból rossz, hogy várni kell a buszra, buszmegállótól jönni-menni. Autóval gyorsabb lenne.
febr. 3. 18:53
 19/27 anonim ***** válasza:

Nincs jogosítványom. (Farkasvak és fényérzékeny vagyok durván.)

Férjemnek van jogsija.

Gyerekeink helyben járnak iskolába oviba, gyalog pár perc.

Bolt , orvos,posta szintén.

Nagy bevásárolni hétvégén járunk, ha ne adj isten olyasvalami kell ami nincs itthon vagy a boltban akkor férjem munkából haza felé beugrik pennybe, tescóba.

Amennyiben olyan orvoshoz kell menni ahova nem kell helyi járatot is igénybe venni akkor simán buszozom gyerekkel is. De ha olyan időpontot kapok vagy helyi járatozni is kell,

akkor férjem visz kocsival.

febr. 3. 19:16
 20/27 anonim ***** válasza:
Megyeszekhelyen lakunk es minden max. 10 perc setara van, ami nincs, az meg 10 perc helyi jarattal. Ferjem ingazik munkaba, kicsit tobb, mint egy orat utazik. Viszont kocsival meg tobb lenne. Heti nagybevasarolni egyutt megyunk, a kisebb dolgokert elmegyek a babakocsival.
febr. 3. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!