Az "A" korlátlan jogosítványt szeretném elvégezni, betöltöttem a 24-ik életévemet és rendelkezem B kategóriás jogosítvánnyal. Ugyanúgy meg kell csinálnom az "A" képzés részeként a KRESZ-t és az elsősegélyt?
#2 A kérdező az elsősegély tanfolyamot kérdezte, nem az orvosi alkalmasságit.
Az elsősegély tanfolyamot csak az első kategóriánál kell megcsinálni, a többinél már nem. Az elméleti Kresz részt minden kategóriánál meg kell külön csinálni.
7-es, ertem, sőt meg motorjogsim is van. Azt erzem durvanak, hogy nincs alap. Meg egy kisebb motorral is brutal különbseg van gyorsitasoknal, mozgekonysagban az autokhoz kepest. Arra kívanok ravilagítani, hogy valamennyi autóvezetesi rutin szerintem kell ahoz, hogy az első pár szezont serülesmentesen kivitelezzük 2 keréken. A bolyak közt 8-asozni, fekezgetni stb persze kell tudni, de azert a jogsi megszerzesehez szükseges tapasztalat kb 0. Max 50.00-val menni varosban jobbra-balra, orszaguton is szabalyos tempóra maximalva semmit nem ad vissza a közlekedesből szerintem.
Mindezt nem kötözködésből írom, hanem azert, mivel autóvezetes közben ha valaki tapasztalja milyen az, amikor megerkezik egy temposabb motoros mögé, azt meg kell tanulni lekezelni. Ha csak motort vezetsz, akkor amig nincsen meg az x km/szezon tapasztalat, addíg karosszeria nelkül zöldfülükent vagy a daralóban.
Teljesen jogos, amit mondasz, csakhogy ez ugyanaz a kérdéskör, mint az, hogy autót sem tud ám vezetni az, akinek meglett a B kategóriás jogsija. Amikor én autóra levizsgáztam 17 évesen, én lettem a család személyi sofőrje, átvéve ezt bátyámtól, egészen addig, amíg öcsémnek nem lett jogsija. Apámtól tanultam meg vezetni. Motorral is ugyanez van, csak ott egyedül kell a tapasztalatot megszerezni - bár ismerek olyat, aki friss jogsival úgy mert motorozni 1-2 hónapig, hogy előtte ment autóval a férje. Az, hogy gyorsítás, mozgékonyság milyen, az járműkezelés. És teljesen kivitelezhető a szezon 0 tapasztalattal is, ha ésszel megy az ember, pl. nem kezd bele autósor közötti elhaladásba, ha csak 99%-ban biztos, hogy meg tudja csinálni stb.
De kifordítva a témát, nekem meg azt mondta a család, hogy meg kellett volna már 14 évesen csinálni segédmotoros jogsit, akkor jobban vezettem volna autót, mert lett volna közlekedési tapasztalatom, mekkora hülye vagyok, hogy a B volt az első jogsim - és valószínűleg ez igaz is. Nem az számít, mit vezetsz, hanem hogy mikor kezdted, a fiatal fej jobban tanul és kevesebb benne a félsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!