"A korlátlan" jogosítvánnyal milyen kezdő motort ajánlotok?
Most teszek A-s jogsit, a tanulómotorom egy Suzuki GSR 600-as.
Viszont csak 160 cm vagyok (ráadásul lány), senki nem motorozik rajtam kívül a környezetemben, ezért nem feltétlenül szeretnék egy nagy géppel kezdeni.
Bejárni szeretnék vele, illetve nyilván hétvégén menni kicsit nagyobbakat. Arra gondoltam, hogy egy öregebb 250-es motort veszek, nagyjából 300 ezer forintig (A kisebbik Honda Hornet nagyon tetszik, de úgy látom, ebből alig van).
Ti mit választanátok? Mit gondoltok erről?
Felesleges, már valószínűleg megette a kenyere javát a régi hornet, ami meg fel van újítva használják is vagy horror áron.
Bejárni meg kényelemre tényleg nagyrobogókat tudom én is ajánlani.
Nem mondott butaságot az előttem szóló, munkába járni tényleg nagyon ésszerű egy robogó. Hátránya, hogy alacsonyan van az ülése és nem fogsz ellátni a SUV-ok fölött. Továbbá hétvégi gurulás nem annyira jó, mint hagyományos motoron.
Én Honda CBF250-el kezdtem. Nézd meg, hátha tetszik. Az enyémnek mondjuk kicsit kopott volt a kuplungja így könnyen lefulladt indulásnál. Erre figyelj oda.
Másik jó választás lenne a Suzuki GS500, 35kw-os verzió. Ez volt az egyik tanulómotorom. Nagyon könnyű irányítani, pillanat alatt visszafordultam vele bárhol.
Mindenesetre, ha már megvan a motor, menjél vezetéstechnikai tréningre. Évente egyszer érdemes, kétszer ajánlott. Hungária rendőregylet tart olcsó és jó képzést, de Rili klub is nagyon profi. Amelyik neked közelebb van. Ők a magyar motoros rendőrök által használt technikát oktatják. Honda tréningjét viszont került, az forgalomra nem az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!