Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50-es motor után meg lehet...

50-es motor után meg lehet tenni a nagy lépést korlátlan jogsira?

Figyelt kérdés

Szóval kihagynám a 125ös, 250es motorokat, letenném korlátlanra a jogsit és nagymotorral folytatnám.

Ez járható út? Vagy fokozatosan kéne ffeljebb menni?

2018. máj. 2. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Mint már írtam, nagyon mennek a mai motorok.Észnél kell lenni, mert kínálja a nyélgázt.

Egy időben 625-ös Gilerám volt, amivel imádtam egykerekezni.(itt Budapesten) Aztán leszoktam a sok bírság miatt, pedig a motor adta a lehetőséget.

Vigyázz az életedre...egy 125-ös Honda is megy mint a barom.

2018. máj. 2. 22:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Én alapból nem vagyok olyan vakmerő ember + birság sem hiányzik, ahhoz túl sóher vagyok. :) A kérdés lényege végülis, hogy a motor kezelhetőségét, erejét meg lehet-e szokni. A felelősséggel, és azzal, hogy drága nekem a saját életem(meg másé is) azzal nincs gond.
2018. máj. 2. 22:55
 3/6 anonim ***** válasza:
igen, de ha egy 1000 motort veszel rutin nélkül és nincs fegyelem akkor vár az urna, "ahhoz túl sóher vagyok."nagy motor drága hobbi
2018. máj. 2. 23:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Ilyen kevés infóból nehéz megmondani. Lehet igen, lehet nem. Én 20 évesen szereztem meg az A2-es jogsit, és 125 köbcentis motort vettem elsőre, pedig elég józan embernek tartom magam. 1 szezon után adtam el, és egy 35 kW-os túraenduro volt a következő lépcsőfok. 2 szezont használtam, 14 ezer km ment bele, most csinálom a korlátlan jogsit, és már megvan a következő motor, ami 86 LE és 900 köbcenti. Szerintem ez bőven elég, és nem áll szándékomban erősebbet venni. A 35 kW is elég az esetek nagy százalékában, csak amikor utassal, felpakolva túráztunk, éreztem, hogy néhol kevés.

Tehát nincs fix válasz a kérdésedre. Van, aki 1000essel kezdi, de hamar el is patkol, van aki nem. Én örülök, hogy legalább valamennyire lépcsőzetesen csináltam. Ha mást nem is, de megtanultam becsülni, tisztelni a lóerőket.

2018. máj. 3. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazából ez inkább önismeret, hogy van-e elég önkontrollod ahhoz hogy tudj közlekedni egy erősebb motorral. Én B kategória után raktam le A kategóriára és egy 750-es gépet hajtok mióta megvan rá a jogsim.
2018. máj. 3. 15:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, arra jutottam, hogy 125-ös motor után megyek majd korlátlanra.
2018. máj. 7. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!