Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki pici...

Van itt olyan, aki pici korban kezdte a gyermekét játékosan idegen nyelvre tanítani? Ajánlanátok hozzá segédanyagot?

Figyelt kérdés
Lehet társasjáték, foglalkoztató füzet, weboldal vagy bármi, ami nektek bevált. Pl.letölthető anyagok, szótanító játék, hangos mese, dalok stb.?

jan. 30. 10:00
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
13%

"Nagy eséllyel totál magyarosan beszélő angoltanárok fogják tanítani a közoktatásban 12 évig, és a szintén totál magyarosan és helytelenül beszélő osztálytársaival fog különféle szituációs gyakorlatokat végezni, stb... Aki nem ismer személyesen anyanyelvi szinten beszélőt, annak egy vagyonba kerülne ilyennel taníttatni a gyerekét."

Mondjuk olyan 25-30 éve volt ilyen a helyzet, azóta meg egyre kevésbé ilyen. Azóta ugyanis feltalálták az internetet, mindenhonnan is az angol folyik, úgyhogy már a fiatalabb angoltanárok is szinte tökéletes kiejtéssel beszélnek, mert ők is angol nyelvű rajzfilmeken (is) nőttek fel.

jan. 30. 14:24
 22/51 anonim ***** válasza:
51%

#21: Persze, a fiatal, lelkes tanárok ilyenek, jobb helyeken esetleg van is ilyen. Máshol meg megy a csoport összevonás, meg más településről delegált óraadó tanár jön, vagy aki nem is angoltanár, csak gyorsan kiképezték a töritanárt, hogy legyen egy angolos, stb. Ők meg igazából csak a pocsék házasságukkal meg ilyenekkel vannak elfoglalva, nézik a való világ szintű műsorokat és ennyi... Nem az, hogy youtube netflix angolul, mint a fiatalok.

Jön egy anyanyelvi angol a suliba, vagy tolmácsolni kéne, konkrétan menekülnek a helyzetből! Sunnyognak, bujkálnak, mindenféle kifogással be se jönnek aznap...

jan. 30. 15:52
 23/51 anonim ***** válasza:
21# Te tanultál iskolában nyelvet? Pontosan ez a helyzet,amit leírt a 22. Nyelvtanárral sokra nem megy ma már egy gyerek az iskolában. Anyanyelvi nyelvtanár meg ritka.
jan. 30. 16:29
 24/51 anonim ***** válasza:
51%

"Jön egy anyanyelvi angol a suliba, vagy tolmácsolni kéne, konkrétan menekülnek a helyzetből! Sunnyognak, bujkálnak, mindenféle kifogással be se jönnek aznap..."

Ez simán csak azért is lehet, mert azért a fizetésért, amit kapnak, nem akarják hagyni, hogy még egy bőrt lehúzzanak róluk. Tolmácsoljon az, aki meghívta az angol anyanyelvűt, nem? Ha őket előre nem kérdezték meg, hogy van-e fölösleges szabadidejük, amit ingyen tolmácsolással akarnak tölteni, akkor nem kéne elvárni, hogy vállalják.

Jó, el tudom képzelni, hogy egyesek tényleg azért nem vállalják, mert nem érzik elég jónak hozzá a nyelvtudásukat, és ilyenkor kilóg a lóláb, de azért nem kéne folyton palira venni a tanárokat, és úgy beállítani, mintha minden ilyen esetben erről lenne szó.

jan. 30. 16:50
 25/51 anonim ***** válasza:
#24: Azért nem rendezvényeken való tolmácsolásra gondoltam, hanem simán hétköznapi szitukra, mikor ott van az illető (pl megbeszélni XY-nal a terembeosztást, stb.) Hidd el, akinek ez akkora hatalmas megerőltetés, és "bőrlehúzásként" éli meg, az egyrészt nem tud rendesen angolul, másrészt (és főleg) nem is érdekli, hogy tudjon, vagy fejlődjön, nincs benne kíváncsiság, motiváció, semmi... Értem én, hogy kevés a fizu, csak ugye aki így áll hozzá, hogy "240-et kapok, úgyhogy leadom az anyagot, aztán ott b---ódjon meg mindenki, ahol van", az semmit nem foglalkozik vele, hogy neki milyen a kiejtése, meg hogy otthon angolul nézzen műsorokat, stb... És ezt adják át a diákoknak is, a rossz kiejtést is, meg ilyenkor pluszban szerintem kicsit még ezt a szorongást is közvetítik.
jan. 30. 17:51
 26/51 anonim ***** válasza:
13%

Már a szocializmusban is volt a vidéki főiskolákon is angol anyanyelvű lektor, szóval aki meg akart tanulni, az meg is tudott. 90-től kezdve meg tényleg nyitva volt a világ, a magyar állami televizorból is dőltek a BBC nyelvleckék, de itt volt a Szabad Európás Radio Bridge, az Antenna Hungária majdnemműholdas szerkezetétől a CNN, a Sky news, a Super Channel... A baj csak annyi, hogy az angol tanárokat is kettes meg ötös között osztályozzák, mint titeket, akik autószerelőnek, érsebésznek, hentesnek vagy parkolóőrnek vagytok pocsékok. :D

Én csak egy ilyen nyelvtanítós esetről tudok, ott azért hagyták abba sürgősen, mert a gyerek elkezdett oviba járni, és mivel a rengeteg élményről nem tudott az itt idegennek minősülő apjával beszélni, nem is szólt hozzá többet.

jan. 30. 18:21
 27/51 anonim ***** válasza:
57%
26# Igen,de valaki el tudja magyarázni nekem most kortól függetlenül és tegyük félre,hogy ovis a gyermek. A kérdező nem írta,hogy Ő szeretne a gyerekhez beszélni,ergo ugyanolyan videókról beszélünk,mint a CNN,stb. Miben is más,hogy leülök magamtól angol videókból tanulni és berögzítem a rossz kiejtést,mint ahogy ő leülteti a gyerekét? :D Tehát ugyanúgy hibásan tanulom meg a "nyitva a világ" verzióból. Angol nyelvi lektor?? :D Kéttanos gimibe jártam már ott sem volt,csak fos kiejtésű pedagógusok. És nem,nem a pedagógusokat szidom úgy általában,a férjem is az,tisztelem őket. Nekik bent ugyanez a véleményük a idegen nyelvi tanárokról. Nekem gyerekkoromból olyan kiejtési hibákat kellett kijavítani,amit ezek az okostojások tanítottak. Lektor...hol élsz te. :D
jan. 31. 07:34
 28/51 anonim ***** válasza:
0%

"Angol nyelvi lektor?? :D Kéttanos gimibe jártam már ott sem volt,csak fos kiejtésű pedagógusok. És nem,nem a pedagógusokat szidom úgy általában,a férjem is az,tisztelem őket. Nekik bent ugyanez a véleményük a idegen nyelvi tanárokról. Nekem gyerekkoromból olyan kiejtési hibákat kellett kijavítani,amit ezek az okostojások tanítottak. Lektor...hol élsz te. :D"

Hát látod, annyi eszed van, mint a porcelán verébnek a vitrinben. Én a főiskolákról írtam. Szerinted az egy gimi?

jan. 31. 08:52
 29/51 anonim ***** válasza:
57%
28# Te meg egy nagy marha vagy,bár a hatalmas pontjaidból is látszik mennyire értékel bárki itt. :D Ja hát majd a főiskolán elkezd akkor nyelvet tanulni,értem,HA nyelvszakra készül. :D De jó is lesz felnőttként elkezdeni.
jan. 31. 09:03
 30/51 anonim ***** válasza:
0%

"A kérdező nem írta,hogy Ő szeretne a gyerekhez beszélni"

Akkor a 6.-ban miről írt?...

jan. 31. 09:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!