Van itt olyan, aki pici korban kezdte a gyermekét játékosan idegen nyelvre tanítani? Ajánlanátok hozzá segédanyagot?
"Nagy eséllyel totál magyarosan beszélő angoltanárok fogják tanítani a közoktatásban 12 évig, és a szintén totál magyarosan és helytelenül beszélő osztálytársaival fog különféle szituációs gyakorlatokat végezni, stb... Aki nem ismer személyesen anyanyelvi szinten beszélőt, annak egy vagyonba kerülne ilyennel taníttatni a gyerekét."
Mondjuk olyan 25-30 éve volt ilyen a helyzet, azóta meg egyre kevésbé ilyen. Azóta ugyanis feltalálták az internetet, mindenhonnan is az angol folyik, úgyhogy már a fiatalabb angoltanárok is szinte tökéletes kiejtéssel beszélnek, mert ők is angol nyelvű rajzfilmeken (is) nőttek fel.
#21: Persze, a fiatal, lelkes tanárok ilyenek, jobb helyeken esetleg van is ilyen. Máshol meg megy a csoport összevonás, meg más településről delegált óraadó tanár jön, vagy aki nem is angoltanár, csak gyorsan kiképezték a töritanárt, hogy legyen egy angolos, stb. Ők meg igazából csak a pocsék házasságukkal meg ilyenekkel vannak elfoglalva, nézik a való világ szintű műsorokat és ennyi... Nem az, hogy youtube netflix angolul, mint a fiatalok.
Jön egy anyanyelvi angol a suliba, vagy tolmácsolni kéne, konkrétan menekülnek a helyzetből! Sunnyognak, bujkálnak, mindenféle kifogással be se jönnek aznap...
"Jön egy anyanyelvi angol a suliba, vagy tolmácsolni kéne, konkrétan menekülnek a helyzetből! Sunnyognak, bujkálnak, mindenféle kifogással be se jönnek aznap..."
Ez simán csak azért is lehet, mert azért a fizetésért, amit kapnak, nem akarják hagyni, hogy még egy bőrt lehúzzanak róluk. Tolmácsoljon az, aki meghívta az angol anyanyelvűt, nem? Ha őket előre nem kérdezték meg, hogy van-e fölösleges szabadidejük, amit ingyen tolmácsolással akarnak tölteni, akkor nem kéne elvárni, hogy vállalják.
Jó, el tudom képzelni, hogy egyesek tényleg azért nem vállalják, mert nem érzik elég jónak hozzá a nyelvtudásukat, és ilyenkor kilóg a lóláb, de azért nem kéne folyton palira venni a tanárokat, és úgy beállítani, mintha minden ilyen esetben erről lenne szó.
Már a szocializmusban is volt a vidéki főiskolákon is angol anyanyelvű lektor, szóval aki meg akart tanulni, az meg is tudott. 90-től kezdve meg tényleg nyitva volt a világ, a magyar állami televizorból is dőltek a BBC nyelvleckék, de itt volt a Szabad Európás Radio Bridge, az Antenna Hungária majdnemműholdas szerkezetétől a CNN, a Sky news, a Super Channel... A baj csak annyi, hogy az angol tanárokat is kettes meg ötös között osztályozzák, mint titeket, akik autószerelőnek, érsebésznek, hentesnek vagy parkolóőrnek vagytok pocsékok. :D
Én csak egy ilyen nyelvtanítós esetről tudok, ott azért hagyták abba sürgősen, mert a gyerek elkezdett oviba járni, és mivel a rengeteg élményről nem tudott az itt idegennek minősülő apjával beszélni, nem is szólt hozzá többet.
"Angol nyelvi lektor?? :D Kéttanos gimibe jártam már ott sem volt,csak fos kiejtésű pedagógusok. És nem,nem a pedagógusokat szidom úgy általában,a férjem is az,tisztelem őket. Nekik bent ugyanez a véleményük a idegen nyelvi tanárokról. Nekem gyerekkoromból olyan kiejtési hibákat kellett kijavítani,amit ezek az okostojások tanítottak. Lektor...hol élsz te. :D"
Hát látod, annyi eszed van, mint a porcelán verébnek a vitrinben. Én a főiskolákról írtam. Szerinted az egy gimi?
"A kérdező nem írta,hogy Ő szeretne a gyerekhez beszélni"
Akkor a 6.-ban miről írt?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!