Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Köteles vagyok látni a gyereke...

Köteles vagyok látni a gyereket ?? Elváltam, 2 gyermekem van. Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha nem látnám többet a gyerekeket ? Miért kell nekem apai láthatásra menni ? Miért kell napi szinten az exfeleségem üzeneteit

Figyelt kérdés

olvasnom ? Miért kell nekem ha a gyerekekkel vagyok 10 percenként valamit kivédenem ami hazugság, és úgy hogy ne mondjak rosszat az anyjáról ?

Miért kell nekem úgy beszélgetni a gyerekkel hogy soha semmit ne tudjak meg róluk mert azt ugye tilos.

Egyszerűen elegem lett, a pénzt megkapják, de a gyomrom görcsben van ha a gyerekekkel kell találkoznom.

Van erre valami szabály, vagy simán lelépek azt kész ?

jan. 28. 16:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%
20as, igen, jogában áll elmondani a gyerekeknek az igazságot.
jan. 29. 07:31
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
20as az a baj ilyenkor csak mindenki a saját igazságát mondja, a másik oldalt sosem.
jan. 29. 07:38
 23/29 anonim ***** válasza:
64%

"...igen, jogában áll elmondani a gyerekeknek az igazságot."

Ugyan nem 20. vagyok, de az igazságnak mindig két oldala van.

A saját családomban pl a sogorom azért vált el, mert a felesége megcsalta. Konkrétan a hitvesi ágyban kapta rajta őket. Az asszony a hibas? Igen. Kell a gyerekeknek tudnia, hogy anyuka félre lepett? Nem.

A megcsalast semmi nem menti fel, de a tényekhez hozzá tartozik, hogy a sogorom konkrétan xart a feleségére a harmadik gyerek megszuletese után. Tökéletes apa volt, de semmirevalo férj. Nulla kommunikáció, nulla szex, nulla figyelem. 12 évig éltek így, akkor lett elege az asszonynak belőle.

Tényleg el kellene mindezt mondani a gyerekeknek? Ugye anyukát kellene utálni ezért, hiszen miatta váltak el a szülők.

Régi történet mar, azóta felnőttek a gyerekek, tudjak az igazságot mindkét oldalról. Apuka azonnal elmondta nekik az ő oldalát-a ribizli anyagok megcsalt- anyuka pár éve mondta el, miután rakerdeztek. Érdekes volt am látni, hogy annak ellenére, hogy apu mindennek elhordta anyut minden adandó alkalommal, a gyerekeknek megis anyuval volt jobb a kapcsolatuk. Apu ugyanis szépen lassan pont ugyanolyan xarok bele apa lett, mint amilyen férj.

jan. 29. 07:43
 24/29 A kérdező kommentje:
Látom kaptam hideget meleget rendesen. A kérdésem az lenne hogy egy elvált apa mit tud adni a gyerekeinek ?
jan. 29. 07:47
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt, amit nem elvaltkent is adott, max időből áll kevesebb rendelkezésre
jan. 29. 08:02
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
#24 Normális esetben sokat. A láthatáskor szervezhet programokat, elviheti őket kirándulni, nyaralni. Attól is függ persze, hány évesek, lehet színház, mozi, más rendezvények. Mindehhez persze kell az anya megfelelő hozzáállása, ami a leírásod szerint nálatok hiányzik.
jan. 29. 08:05
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb: apamintát. Közös időtöltést, szeretetet.
jan. 29. 08:38
 28/29 anonim ***** válasza:
64%

Én megértelek. Ki akarja azt hallgatni hogy a gyereki azt nyomják amit az anyjuk a fejükbe táplált (gondolom hogy szar apa vagy stb..)

Ebben a sztoroban az ex szar mert felhuz ellened a gyerekeket es zaklat.

jan. 29. 12:07
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem kötelező látni a gyerekeket. Az első férjem is ritkán dugja ide az orrát, még annál is ritkábban viszi el. De tőle megszoktuk. Egy darabig ment a háború meg a gyerek hiányolta, hogy nem foglalkozik vele, aztán úgy megszoktuk. Közben rendeződött a viszony, jóban vagyunk már, de nem viszi többet, messengeren szoktak beszélni. A gyerek már kamasz szóval már nem is annyira igényli.

A második férjemnek meg kifejezetten jót tett, hogy elváltunk, azóta értékeli hogy ott van a gyerek. Amíg együtt laktunk olyan természetes volt, nem volt vele foglalkozva különösebben, mindent én csináltam gyakorlatilag. Vele jó maradt a viszony kezdetektől, a gyerek is nagyon szereti őt, örömmel megy hozzá,csinálnak közös programot és nagyon örülök, hogy így alakultak a dolgok :)

jan. 29. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!