Köteles vagyok látni a gyereket ?? Elváltam, 2 gyermekem van. Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha nem látnám többet a gyerekeket ? Miért kell nekem apai láthatásra menni ? Miért kell napi szinten az exfeleségem üzeneteit
olvasnom ? Miért kell nekem ha a gyerekekkel vagyok 10 percenként valamit kivédenem ami hazugság, és úgy hogy ne mondjak rosszat az anyjáról ?
Miért kell nekem úgy beszélgetni a gyerekkel hogy soha semmit ne tudjak meg róluk mert azt ugye tilos.
Egyszerűen elegem lett, a pénzt megkapják, de a gyomrom görcsben van ha a gyerekekkel kell találkoznom.
Van erre valami szabály, vagy simán lelépek azt kész ?
Most miért lettem lepontozva? :D
11-es voltam.
Ilyen hozzáállással szerintem jobb is, ha nem találkozol velük. Ők is érzik, hogy csak nyűgként kezeled őket. Ilyen esetben nem kell szerintem erőltetni.
Sógoromék most válnak, a felesége közölte, nem tart igényt a gyerekekre. A sógorom a városban akart maradni, hogy legalább a láthatás megoldható legyen. Erre is azt mondta a nő, hogy m kell, nem tart rá igényt. Így sógorom elköltözik a gyerekekkel egy élhetőbb városba, ahol anyósom lakik, így legalább ő tud neki néha segíteni a gyerekekkel. Az ilyen szülő inkább menjen is, nem kell erőltetni a láthatást.
Mondom ezt úgy, hogy a lányomat is az apja így pattintotta le. Nálunk szó sem volt soha rossz viszonyról, emberi kapcsolat volt köztünk válás után. Csak aztán ott megszületett az első közös gyerek az új feleségével, és onnantól a nagylány nem fért bele az életükbe.....
Én nyilván azt mondom, ilyen szar alak ne is jöjjön többet. De azt hozzátenném, hogy a gyereknek ezt megmagyarázni baromi nagy szívás. Hiába volt akkor már 9 éves. Akkor is baromi szarul esett neki, hogy az apja nem kíváncsi rá többet. Majd remélem egyszer feldolgozza.
Ha ezt egy anya írta volna már szét lenne szedve....
De ugye a férfiaknál ez normális,hogy szarik a gyerekére
Nem,nem kotelezo látni a gyerekeket ...csak nehogy megband évek múlva.
Nagyobb gyerekeknél eltudok képzelni hasonló helyzetet, ha anyuka uszítja a gyerekeket és ők is konkrétan kényszerként élik meg a láthatást. Sajnos van ilyen a környezetünkben és hogy őszinte legyek én ott anyukát b*sznám tarkón, mert egyértelműen ő a hunyó abban, hogy a gyerekek kapcsolata apukával erősen tendál a nulla irányába. Pedig anyuka lett szerelmes és lécelt le a gyerekekkel, így mi barátok nem igazán értjük a mozgatórugót. Végtelenül szomorú.
Nem tudom nálatok mi a helyzet, ahogy már írták, nem kötelező, de gondolj a gyerekeidre. Belőlük egyszer felnőtt lesz és ha azzal a tudattal nőnek fel, amit az anyjuk oldaláról ismernek, te pedig lelécelsz, azon jó eséllyel soha az életben nem tudsz változtatni. A férjem így járt. 35 éves volt, amikor megüzente az apja, hogy sajnálja, hogy eddig nem kereste, beszélne vele. Közel 30 év után mit mondjanak egymásnak? 4 évvel később meghalt. Búcsúként egy "kényszertemettetést" és rengeteg adósságot hagyott az egy szem fiára. Ki sem fejtem a véleményem mennyit nőtt a szemében a fater. :)
Én le leszek húzva, mint a kérdező, de ha ilyen a "hangulat", akkor az anyának nem nevezhető nőszemély erősen hangolhatja a gyereket is az apa
ellen. És mivel heti 1 óra láthatás vs. a hét másik 167 órája. A gyerek nem lesz pártatlan, vagy éppen elítéletektől mentes az apával szemben. Még talán kevesebbet sérül is emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!