Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet jobb anya egy 20 éves...

Lehet jobb anya egy 20 éves lány mint én (39 N)?

Figyelt kérdés

A házba beköltöztek a férjem munkatársáék. Egy 20 éves anya, 10 hónapos kisfiú, és a férje 24 éves. Eddig csak néha dumáltak a munkahelyen de mióta egy helyen lakunk nagyon jóban lettek (együtt buszoznak, ebédekre járunk hozzájuk).

A férjemtől folyton azt hallgatom mennyivel jobb feleség és anya a 20 éves lány mert neki 1 hónappal fiatalabb a babája mégis mire hazaér a férje megfőz a kicsivel meg kimos, elmosogat stb... Illetve mennyivel jobban főz. Én mondtam neki hogy bocs de nincs energiám arra hogy 2x amikor alszik a kicsi 1 órát én bármit is csináljak hanem pihenek mert fáradt vagyok. Erre az volt a reakció hogy bezzeg a munkatársa feleségének a gyerek napi fél órát alszik és mégis megcsinál mindent. Illetve hozzám vágta hogy biztos azért van ez mert túl öreg vagyok. Ha átmegxünk ebédre mindig megdicséri a lányt milyen jól főz, elkéri a receptet és előttük mondja hogy én is így csináljam meg hogy én is főzhetnék ilyen változatosan meg többet mert ő 2-napknta főz. Elvileg elege van abból hogy amíg ők 100reket spórolnak mi épphogx kijövünkmert folyton kaját rendelek. Már kezd elszakadni a cérna. A vicc még pluszban hogx mikor legutóbb ottvoltunk a lánynak megjegyezte milyen csinosotthon is illetve milyen szépen lefogyott. Nagyon megsértett. Én csak annyit mondtam hogx szeretnék én is ilyen lenni mert ezekszerint ez az ideálja (a férjemnek) tök bunkón. Mire a lánynak volt pofája megvegyezni hogy ha akarom edzhetünk együtt mert napi fél óra és babával szokott ő is és mennyire élvezi a gyerek is...

Nem pofátlan a férjem? Elvárhatja hogy főzek, mossak, takarítsak gyerek mellett sőt még edzek is?

2024. jan. 28. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
77%

Az,hogy valaki jó anya nem a kor függvénye szerintem. A férjed egy idióta. Egyébként amiket leírtál a nagy része házimunka. Férjed segít ebben vagy a gyereknevelésben vagy csak a száját jártatja?

Az, hogy mit lehet a gyerek mellett csinálni a gyerek jellemétől függ, ahogy más is írta. Van olyan gyerek örül az ember ha pisilni tud mellette, de van olyan aki eszik, alszik és elvan típus stb.

Nekem ha az elvárásokat sorolná a férjem mutatnám az ajtót. Ennyi erővel te is sorolhatnád, hogy kérsz heti kétszer virágot, ne legyen ekkora tuskó tessék fejlödni, edzen (biztos rá is ráfér, nemcsak az ő szavaival rád), becsüld meg feleséged stb Ez mehet oda vissza is akár.

2024. jan. 28. 15:17
 12/73 anonim ***** válasza:
32%
A ferjed akar oda is koltozhet es csinalhat meg egy gyereket a kis 20 evesnek. Neki nem tunik fel, hogy dupla annyi idos vagy??
2024. jan. 28. 15:19
 13/73 anonim ***** válasza:
48%
12. Azért 40 évesen se egy öregasszony az ember, hogy annyira fel kelljen tűnni bárminek is… vagyis annak esetleg, hogy a kérdező lusta és a gyerekre fog mindent.
2024. jan. 28. 15:29
 14/73 anonim ***** válasza:
85%
Igen, lehet jobb anya és jobb háziasszony, főleg hogy egyértelmű, hogy több energiája van, mint neked. A férjed megjegyzései bunkók, és semmi értelme hasonlítgatni téged egy fele annyi időshöz. De azért egy közel 1 éves gyerek mellett miért nem tudsz soha főzni? Egy csomó étel van, aminek az összekészítése 10 perc, aztán magától megsül, megfől, csak rá kell nézni néha. Mosást meg miért nem tudsz berakni, az 2 perc.
2024. jan. 28. 15:40
 15/73 anonim ***** válasza:
67%

Ne égesd már az idősebb anyákat, mert...

Ha a korodnak megfelelő érettségi szinten lennél, ki se írtál volna egy ilyen kérdést, hanem lerendezted volna otthon, hogy ne hozzon ennyire bunkó módon kellemetlen helyzetbe, hogy nyilvánosan másokhoz hasonlítgat.

2024. jan. 28. 15:43
 16/73 anonim ***** válasza:
94%
Te mért nem mondodneki, hogy a 20 éves mondja, hogy a férje milyen fasza, segít mindenben + naponta szex is van, milyen jó férj az ő párja
2024. jan. 28. 16:13
 17/73 anonim ***** válasza:
88%

Én sem bírom erővel. Igen vannak nálam jobb anyák az 100% de nekem ennyi erőm van egy soha nem alvó hiperaktív gyerek mellett,más meg 5 gyerek mellett is 3 fogást csinál. Egyszerűen mindenki mást bír el,plusz lehet az ő fia türelmes nem matrica baba stb.

Férjedet legközelebb hagyd egy napra egyedül a gyerekkel és szigorúan csak ő lássa el,nincs szomszéd segítsége így meg úgy. De jelentsd ki nap végére legyen valami meleg étel( bonyolultabb mint egy melegszendvics( és legyen rend a lakásban,de közben töltsön minőségi időt a gyerekkel,közben férjed tornázzon mert neki is formába kell hozni magát. Ezt akár játszd el minden több napon át,te csak annyit tegyél meg amit feltétlenül muszáj pl. Szoptatás.

2024. jan. 28. 16:20
 18/73 anonim ***** válasza:
84%
Én férjem csak addig szólt le amíg nem lettem beteg 2 hétre és neki kellett éjjel is kelni stb. Na azóta bezzeg csend van és nem szól be. De próbált beszólni pl hajtogatásra mire hozzá vágtam a ruhákat hogy akkor oldja meg,érdekes ő nem akart hajtogatni és azóta sem szól be emiatt.
2024. jan. 28. 16:24
 19/73 anonim ***** válasza:
74%

Az, hogy valaki jó anyuka-e, nem attól függ, hogy hány éves..

Én most lettem 27, a fiunk meg 1, egyelőre bármit meg tudok csinálni mellette. Van egy ismerősöm, ő 22 éves, de neki folyton “szórakoztatnia” kell a gyerekét, úgyhogy kicsit lassabban, de azért ő is halad.

A másik 24, ő viszont legtöbbször csak lustizik, meg nyilván gyerekezik, a kaját rendelik, takarítani meg heti egyszer szokott.

Viszont a férjed megjegyzései tényleg bunkók.

Ugyanakkor valamilyen szinten megértem, hogy frusztrálja a kajarendelésre “kidobott” pénz, meg az anyagiak, csak a kommunikációja nem megfelelő..

Nálunk is a férjem dolgozik, én intézem a kaját, meg a házimunkát, nem elvárás, de nekem ez természetes, amíg nem volt gyerek, addig én is melóztam, és akkor mindig az főzött-takarított, aki éppen otthon volt/szabad volt..

Sőt.. mikor kisgyerek (ovis-kis iskolás) voltam is ez volt a természetes, a szüleim dolgoztak, mindig az főzött, vagy takarított aki épp velem volt.

2024. jan. 28. 16:39
 20/73 anonim ***** válasza:
64%

Nem a kor függvénye ez kérdező. Attól,hogy 39 vagy,az nem teljesítmény amit elértél,hanem csak idősebb vagy nála ennyivel. Ahogy egy 25 éves is lehet tanultabb,mint te.

Bár csak halkan,nem a 20 éves irogat ki kérdést.:D

2024. jan. 28. 17:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!