Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apás szülés. Mi erről a...

Apás szülés. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm nem rég szült, és mesélt egy két dolgot, ami kicsit rám ijesztett. Neki elmondása szerint nem az elviselhetetlen fájdalom okozta a legnagyobb traumát hanem az, hogy mai napig szégyelli magát a férje előtt. Kitoláskor sajnos távozott pisi és kaki is, ami természetes dolog, de a szülésznőnek ezt nem sikerült diszkréten kezelni. Többször is rászólt, hogy jó helyen nyomjon, mert ez így nem jó, plusz elég durván hangott adott annak, hogy miért nem történt beöntés. Mondjuk ezt neki is tudnia kellett volna, hogy miért nem, de ez más kérdés. 4 hónapos a babájuk, de ezen még azóta sem tudott túllépni. Egyébként még néhány hete a férje is említette, hogy nagyon megrázta a szülés, mert rossz volt így látnia a feleségét, de nem tért ki a részletekre persze, csak annyit mondott, hogy még rémálmai is voltak utána.

Eddig úgy voltam vele, hogy mindenképp jobb, ha bent van velem a férjem, de most elbizonytalanodtam. Persze sokszor hallom, hogy az apáknak is élmény a szülés, és még erősebb utána kapcsolat, de hát ezt ugye előre senki sem tudja. Nektek mi erről a véleményetek? Persze tudom, hogy nem minden szülés horror, de akik az apás szülést választották nem bánták meg később? Vagy pont fordítva, hogy nem volt bent az apa, és később ezt bántátok meg?

jan. 23. 17:12
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
76%
50-es, törvényben rögzített joga a feleségednek, hogy legalàbb 1 db nagykorú kísèrője végig ottlehessen vele. Àllj ki magatokèrt!! Ha közös vajúdó van, akkor szoktàk ezt sajnos korlàtozni, de akkor kijöhetne ő, ès vajùdhatna sètàlva
szept. 5. 17:52
 52/56 anonim ***** válasza:
100%
#51. Feltéve hogy bír és akar sétálva vajúdni. Nekem nem volt jó.
szept. 5. 17:56
 53/56 anonim ***** válasza:
52es, igazad van. Ezért is írtam feltételes módban. Engem hagytak végig mozogni, de a vajúdás utolsó óráiban a fájdalomtól nem bìrtam. Viszont borzasztó lett volna a gyerekem apja nélkül végigcsinálni. Felváltva adogatta a vizet és a gázt. Magamat nem tudtam volna kiszolgálni ugyanúgy. Szzülésznők nem hinném, hogy ráértek volna állandóan velem foglalkozni.
szept. 5. 18:16
 54/56 anonim ***** válasza:
50-es, hogy van a pàrod? Megvan a baba?
szept. 6. 00:00
 55/56 anonim válasza:

50es vagyok, igen 6.án 11:51kor érkezett meg a lányunk, 30+ óra után

Volt minden, oxigén, oxitocin, burokrepesztes, gatmetszes.. de halistennek minden rendben!

szept. 9. 09:31
 56/56 anonim ***** válasza:
Én azóta megszültem júliusban, hát az egyetlen pozitív a szülésemben azon kívül, hogy a kezemben tarthattam végre a babámat az volt, hogy a férjem ott volt velem, fogta a kezem, bíztatott. Nem tudom hogy bírtam volna ki. Amúgy egyáltalán nem traumatizálta, még el is sírta magát mikor megszületett a kisfiunk. A szexuális életünkkel sincs gond, még talán aktívabb mint a gyerek előtt (persze a kötelező cölibátus után)
szept. 9. 09:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!