Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apás szülés. Mi erről a...

Apás szülés. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm nem rég szült, és mesélt egy két dolgot, ami kicsit rám ijesztett. Neki elmondása szerint nem az elviselhetetlen fájdalom okozta a legnagyobb traumát hanem az, hogy mai napig szégyelli magát a férje előtt. Kitoláskor sajnos távozott pisi és kaki is, ami természetes dolog, de a szülésznőnek ezt nem sikerült diszkréten kezelni. Többször is rászólt, hogy jó helyen nyomjon, mert ez így nem jó, plusz elég durván hangott adott annak, hogy miért nem történt beöntés. Mondjuk ezt neki is tudnia kellett volna, hogy miért nem, de ez más kérdés. 4 hónapos a babájuk, de ezen még azóta sem tudott túllépni. Egyébként még néhány hete a férje is említette, hogy nagyon megrázta a szülés, mert rossz volt így látnia a feleségét, de nem tért ki a részletekre persze, csak annyit mondott, hogy még rémálmai is voltak utána.

Eddig úgy voltam vele, hogy mindenképp jobb, ha bent van velem a férjem, de most elbizonytalanodtam. Persze sokszor hallom, hogy az apáknak is élmény a szülés, és még erősebb utána kapcsolat, de hát ezt ugye előre senki sem tudja. Nektek mi erről a véleményetek? Persze tudom, hogy nem minden szülés horror, de akik az apás szülést választották nem bánták meg később? Vagy pont fordítva, hogy nem volt bent az apa, és később ezt bántátok meg?

jan. 23. 17:12
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
42%
Nem is állítják oda utolsó.A fejednél,hátadnál van.(attól füzugye milyen pozícióban engednek szülni)De amúgy valóban nagyon fura nekem is,hogy egy ennyire meghatározó eseménykor,mikor az ember gyereke jön a világra,amit a szerelme "szenved meg"az a ciki,meg azzal foglalkozik valaki(aki felnőtt ember,és tudja hogy születik a gyerek,hogy nem a gólya hozza)hogy úristen pukizott,bepisilt,bekakilt.És ez undorító számára annak ellenére,hogy a gyermeke születik épp.Bezzeg az nem undorítja,hogy hogyan került oda az a gyerek,meg egyebek sem az ágyban,hogy mi hova ment.Ez gyerekes dolog szerintem.És felszínes kapcsolatra váll.Az én férjem rengetegszer elmondja,hogy mennyire féltett bennünket,hogy örül,hogy tudott támogatno,hogy nem kellett kint egy folyosón várakoznia,hanem részese volt.Azt is elmondja,hogy mennyire erősnek lát azóta,és tudja,hogy bármit meg tudok csinálni.Önbizalmat ad a mindennapokban is,ha valamihez amúgy kevés lenne.Mi nem eltávolodtunk,hanem mindig egyre közelebb kerültünk egymáshoz minden szüléssel.De amúgy akit ennyire taszít a párjában,hogy ilyen helyzetben előfordulhat ez-az a gyereken kívül,az otthon soha nem hallotta,látta a párját mondjuk mikor beteg volt?Vagy ha a kiszáradás szélén leájul a wc-ről, akkor otthagyja,mert fúj?Vagy ha baleset éri,és fájdalmában bepisil, akkor is fúj?Nem értem!
jan. 23. 20:49
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

Emberfüggő lehet, mert nálunk inkább pozitív hatása volt.

Nekem a párom jelenléte volt a minden. Ő pedig bár látott, amit csak látni lehetett, felnézett rám utána, tiszteletet hallottam a hangjában, és sokat jelent mindkettőnknek, hogy életünk egyik legfontosabb eseményét együtt éltük meg.

Azt hiszem, ezt a szülésznőt, ha valóban így volt, a párom elküldte volna a bús p.csába.

jan. 23. 20:50
 23/56 anonim ***** válasza:
80%
A vertol is kivan, o sem szeretne bent lenni es en sem szeretnem, hogy ilyen kiszolgaltatott helyzetben lasson. Szerintem felnott ferfi, ha maskor nem is de gyerekvallalas elott tisztaban lesz azzal mit lathat, mik tortenhetnek ott es el tudja donteni fel van e keszulve erre- es meg igy is elofordul, hogy nem tud ugyanugy nezni a nore tobbe.
jan. 23. 20:59
 24/56 A kérdező kommentje:
Nem is írtam olyat, hogy a férje undorítónak tartotta. A barátnőm szégyelte, a férje csak annyit mesélt, hogy megrázó volt így látni a feleségét.
jan. 23. 21:00
 25/56 anonim ***** válasza:
46%

21# Gondolom,ha ágyhoz kötött lenne a párja,teljes ellátással egy baleset miatt,akkor otthonba adná. Nem hiszem,hogy ellátnák,hisz az ennél sokkal nagyobb horderejű és látványilag is nehezebb. Itt egy örömdolog történik igazából.

Viszont a szülésznő egy idióta volt itt a történetbe.

jan. 23. 21:02
 26/56 anonim ***** válasza:
92%
A férjem elég stabil, egy szülést, egy vajúdást sürgősségi császárral és egy programcsászárt csinált velem végig, és soha egy szóval nem jelezte, hogy zavarta volna bármi is. Ja de, az első szülésnél, hogy az átvirrasztott éjszaka alatt unatkozott és reggelre majdnem éhenhalt szegénykém. :D
jan. 23. 21:09
 27/56 anonim ***** válasza:
78%

Őszintén szólva én sem akartam volna magamat látni. (Tudom van aki látni szeretné as van olyan hely ahol odatartanam a tükröt). Attól hogy ez egy új élet születése látványra akkor is undorító.

Szerintem semmi köze a kapcsolat erősségének ahhoz hogy az ember nem szeretné látni ahogy pisi, kaki, vér és egy gyerek feje egyszerre távozik a feleségéből. Mégegyszer mondom én se szeretném látni saját magamból.

Nem értem itt valakiknek miért nehéz azt elfogadni, hogy vannak olyan emberek akik irtótnak bizonyos testi dolgoktól. Én is rosszul voltam biológia órán már csak attól ahogy a szív működéséről beszélt a tanár. Melegem volt, levert a víz és nem tudtam vele mit csinálni. Vérvételnél se nézek oda ahogy leveszik.

Hasonló a férjem is, már csak a gondolattól is rosszul volt hogy neki a köldökzsinórt el kelljen vágnia. Tőlem is kérdezték szeretném-e... Hát köszönöm nem.

Attól hogy az ilyet nem bírja miért ne szerethetne engem, miért ne lehetne erős a kapcsolatunk és miért ne lehetne jó apa?

jan. 23. 21:18
 28/56 anonim ***** válasza:
34%
25# vagyok. Aki lepontozott az elmagyarázná az okát? Tehát a férjetek a szülést nem bírja ki,ahol a gyermeke jön világra és semmit nem lát a fejrésznél konkrétan,de ha lesz egy koponyasérülésetek gerinctöréssel bénulással,ahol pelenkázni kell titeket,ellátni,szondázni vagy ne adj isten lebénulva lennétek,mellette persze a tudatotok ép lenne,akkor ellátna titeket? Biztos,hogy nem. Tudom,hogy fáj az igazság,hogy ilyen esetben sajnos egyedül maradnátok. :( De senki ne dugja a fejét homokba.
jan. 23. 21:18
 29/56 anonim ***** válasza:
36%
27# Nekem például nem nehéz elfogadnom,hogy mindenki mást bír. Én se akarnám látni magam nyilván. De attól még tartom a véleményem,hogy bizony bármi történik egyedül marad az ilyen személy más problémánál is. Ezt viszont nektek kell elfogadni fejben. 25# vagyok
jan. 23. 21:20
 30/56 anonim ***** válasza:
62%
De nem lát olyat,hacsak nem akar kifejezetten.Nem kell odaállni,semmit nem kell nézni.Fogja a kezedet,szemedbenéz,együtt lélegeztek. Én magam sem láttam semmi olyat.Sem amikor a szülőágyon hanyatt fekve szültem,sem amikor a kádban térdelve.A kádban a víz mégcsak igazán véres sem lett,azt is gyorsan leengedték.Csal annyit láttunk minden esetben,hogy a babánk a karom a kerül.A köldökzsinórt azt mondjuk elvágta minden alkalommal,de az sem volt kötelező.Abszolút nem durvább,mintha egy balesetnél meg kell állni segíteni.Sőt...Én segítettem olyan helyen,ahol artériás vérzést kellett elszorítani.Na az undi volt.De akkor nem ez volt az eszembe,hanem,hogy segíteni kell.Ezért érthetetlen nekem,hogy abban mi lehet a taszító,ha a szerelm mellett állok,szorítom a kezét, miközben megszüli a gyermekünket.Ha akarja a szemét is becsukhatja.Ettől függetlenül senkit nem lehet erre kényszeríteni.Ha nem akar bemenni, akkor ne menjen,de ne arra fogja,hogy megundorodna tőled.Nincs mitől.Vagy ha van, akkor az maga a tudat,hogy mi,hol jön ki,amit még akkor kellene eldönteni,mikor megcsinálja azt a gyereket,nem mikor már éppen megszületik.
jan. 23. 21:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!