Apás szülés. Mi erről a véleményetek?
Egy barátnőm nem rég szült, és mesélt egy két dolgot, ami kicsit rám ijesztett. Neki elmondása szerint nem az elviselhetetlen fájdalom okozta a legnagyobb traumát hanem az, hogy mai napig szégyelli magát a férje előtt. Kitoláskor sajnos távozott pisi és kaki is, ami természetes dolog, de a szülésznőnek ezt nem sikerült diszkréten kezelni. Többször is rászólt, hogy jó helyen nyomjon, mert ez így nem jó, plusz elég durván hangott adott annak, hogy miért nem történt beöntés. Mondjuk ezt neki is tudnia kellett volna, hogy miért nem, de ez más kérdés. 4 hónapos a babájuk, de ezen még azóta sem tudott túllépni. Egyébként még néhány hete a férje is említette, hogy nagyon megrázta a szülés, mert rossz volt így látnia a feleségét, de nem tért ki a részletekre persze, csak annyit mondott, hogy még rémálmai is voltak utána.
Eddig úgy voltam vele, hogy mindenképp jobb, ha bent van velem a férjem, de most elbizonytalanodtam. Persze sokszor hallom, hogy az apáknak is élmény a szülés, és még erősebb utána kapcsolat, de hát ezt ugye előre senki sem tudja. Nektek mi erről a véleményetek? Persze tudom, hogy nem minden szülés horror, de akik az apás szülést választották nem bánták meg később? Vagy pont fordítva, hogy nem volt bent az apa, és később ezt bántátok meg?
Emberfüggő lehet, mert nálunk inkább pozitív hatása volt.
Nekem a párom jelenléte volt a minden. Ő pedig bár látott, amit csak látni lehetett, felnézett rám utána, tiszteletet hallottam a hangjában, és sokat jelent mindkettőnknek, hogy életünk egyik legfontosabb eseményét együtt éltük meg.
Azt hiszem, ezt a szülésznőt, ha valóban így volt, a párom elküldte volna a bús p.csába.
21# Gondolom,ha ágyhoz kötött lenne a párja,teljes ellátással egy baleset miatt,akkor otthonba adná. Nem hiszem,hogy ellátnák,hisz az ennél sokkal nagyobb horderejű és látványilag is nehezebb. Itt egy örömdolog történik igazából.
Viszont a szülésznő egy idióta volt itt a történetbe.
Őszintén szólva én sem akartam volna magamat látni. (Tudom van aki látni szeretné as van olyan hely ahol odatartanam a tükröt). Attól hogy ez egy új élet születése látványra akkor is undorító.
Szerintem semmi köze a kapcsolat erősségének ahhoz hogy az ember nem szeretné látni ahogy pisi, kaki, vér és egy gyerek feje egyszerre távozik a feleségéből. Mégegyszer mondom én se szeretném látni saját magamból.
Nem értem itt valakiknek miért nehéz azt elfogadni, hogy vannak olyan emberek akik irtótnak bizonyos testi dolgoktól. Én is rosszul voltam biológia órán már csak attól ahogy a szív működéséről beszélt a tanár. Melegem volt, levert a víz és nem tudtam vele mit csinálni. Vérvételnél se nézek oda ahogy leveszik.
Hasonló a férjem is, már csak a gondolattól is rosszul volt hogy neki a köldökzsinórt el kelljen vágnia. Tőlem is kérdezték szeretném-e... Hát köszönöm nem.
Attól hogy az ilyet nem bírja miért ne szerethetne engem, miért ne lehetne erős a kapcsolatunk és miért ne lehetne jó apa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!