Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan hívja a felnőtteket...

Hogyan hívja a felnőtteket egy kisovis, ha a bácsi, nénire hisztériás rohamot kapnak?

Figyelt kérdés
3 éves a fiam. Pl ma is szinte leteremtett minket elég bunkó stílusban egy 24 év körüli bolti eladó. Mondtam a fiamnak, hogy “add oda a cukrot a bácsinak”. Erre sértődötten mondta, hogy ő nem bácsi és onnantól teljesen bunkó volt, nem is köszönt vissza a fiamnak. Amikor kérdeztem, hogy ha nem bácsi, akkor mit mondjon egy ovis? Fiú? Srác? Férfi? Erre nem tudott mit mondani. Ti mit mondtok?
jan. 19. 18:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Én megkérdezném a keresztnevét és azon hívnánk.
jan. 19. 18:37
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

Pedig bácsi és néni.

Nekem először 16 éves koromban köszöntek csókolomot. Furcsa volt, de inkább jól esett mint rosszul, hogy van olyan picur aki nekem már csókolomot kell köszönjön.

(30 éves vagyok, szóval nem az ókorban volt).

Ha néniznek én mosolygok egyet. Ez van, el kell fogadni, hogy mindenki öregszik.

jan. 19. 18:42
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Megmondanam neki hogy bocsi, de neki még kisfiú meg bacsi van. Képtelen belőni kort. Épp azt tanulja hogy előre köszön, átadja a helyét a buszon a bácsiknak. Az majd később jön, hogy öreg bácsi vagy fiatal bácsi. Szedje össze magát lelkileg. A kisfiú és a bácsi közül az utóbbi (még ha úgy is viselkedik, mintha az előbbi lenne)
jan. 19. 18:42
 4/21 anonim ***** válasza:
94%

Elnézést kértem volna és mondtam volna a gyereknek, hogy a néninek 😁

Nem foglalkoznék az eladó lelkével. Szokja meg, hogy a gyerekek szemében a felnőttek nénik, bácsik. Ő pedig felnőtt. Ez van 🤷🏼‍♀️

jan. 19. 18:44
 5/21 anonim ***** válasza:
16%
Ez legyen életed legnagyobb problémája :D Komolyan,nevetségesek a mai szülők...
jan. 19. 18:47
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Csak kifogtatok valami hisztis, besavanyodott f@ßt. Egy normális embernek teljesen érhető, hogy egy kicsi gyereknek minden felnőtt néni meg bácsi. Sőt, már egy nagyobb kamasz is lehet néni/bácsi. Engem talán 16 évesen néniztek le először és abszolút normális dolognak éreztem.
jan. 19. 19:19
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ilyen kedves,holnaptól hívja köcsögnek.
jan. 19. 19:46
 8/21 anonim ***** válasza:
94%

Ez sajnos általános, itt az oldalon is ment már ezen a cirkusz, hogy az "agyatlan szülők" miért mondatják a gyerekeikkel, hogy néni meg bácsi arra, aki fiatal.

Nekem erről az a véleményem, hogy rengeteg fiatal felnőtt képtelen elfogadni, hogy ő már nem kamasz, és ez nem most kezdődött, hanem kb 20 éve, ha nem több. Korábban normális volt, hogy minden felnőtt néni meg bácsi és magázni kell. Aztán pár felnőttnek ez elkezdte sérteni a hiúságát, és jött a "jaj, nekem köszönj nyugodtan sziát, és hívj Józsinak, nem kell bácsizni", más felnőtt még akkor sértődik meg, ha letegezi egy gyerek és a keresztnevén szólítja, mert hol a tisztelet, aztán csodálkozunk, ha inkább nem is köszönnek, nem is nagyon szólítják meg a felnőtteket nagyobb korukban, mert sosem lehet tudni, melyik min sértődik meg.

jan. 19. 21:04
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ismerős sértődik meg, akkor meg szoktam mondani, hogy a gyerekhez képest ő már bácsi/néni. Ilyen helyzetben lehet, visszakérdeztem volna, hogy a néni jobban tetszene neki? Először tanulja meg az általános dolgokat, hogy ismeretlen felnőttnél bácsi, néni, magázás, később jöhetnek a kivételek. Engem kisgyerekként nagyon zavart az ilyen hozzáállás, sokszor inkább nem is köszöntem.
jan. 19. 23:23
 10/21 anonim ***** válasza:
67%

Továbbra is néninek-bácsinak hívnánk az idegen felnőtteket.

A konkrét helyzetben hangosan, hogy a férfi is hallja, elmondtam volna a kisfiamnak, hogy ez a bácsi nagyon bután viselkedik, mert kisgyerekkorában nem kapott olyan jó nevelést a szüleitől, mint ő.

Aztán felőlem ott a helyszínen fel is robbanhat a méregtől a bunkó fajtája. :-)

jan. 20. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!