Hogyan hívja a felnőtteket egy kisovis, ha a bácsi, nénire hisztériás rohamot kapnak?
Pedig bácsi és néni.
Nekem először 16 éves koromban köszöntek csókolomot. Furcsa volt, de inkább jól esett mint rosszul, hogy van olyan picur aki nekem már csókolomot kell köszönjön.
(30 éves vagyok, szóval nem az ókorban volt).
Ha néniznek én mosolygok egyet. Ez van, el kell fogadni, hogy mindenki öregszik.
Elnézést kértem volna és mondtam volna a gyereknek, hogy a néninek 😁
Nem foglalkoznék az eladó lelkével. Szokja meg, hogy a gyerekek szemében a felnőttek nénik, bácsik. Ő pedig felnőtt. Ez van 🤷🏼♀️
Ez sajnos általános, itt az oldalon is ment már ezen a cirkusz, hogy az "agyatlan szülők" miért mondatják a gyerekeikkel, hogy néni meg bácsi arra, aki fiatal.
Nekem erről az a véleményem, hogy rengeteg fiatal felnőtt képtelen elfogadni, hogy ő már nem kamasz, és ez nem most kezdődött, hanem kb 20 éve, ha nem több. Korábban normális volt, hogy minden felnőtt néni meg bácsi és magázni kell. Aztán pár felnőttnek ez elkezdte sérteni a hiúságát, és jött a "jaj, nekem köszönj nyugodtan sziát, és hívj Józsinak, nem kell bácsizni", más felnőtt még akkor sértődik meg, ha letegezi egy gyerek és a keresztnevén szólítja, mert hol a tisztelet, aztán csodálkozunk, ha inkább nem is köszönnek, nem is nagyon szólítják meg a felnőtteket nagyobb korukban, mert sosem lehet tudni, melyik min sértődik meg.
Továbbra is néninek-bácsinak hívnánk az idegen felnőtteket.
A konkrét helyzetben hangosan, hogy a férfi is hallja, elmondtam volna a kisfiamnak, hogy ez a bácsi nagyon bután viselkedik, mert kisgyerekkorában nem kapott olyan jó nevelést a szüleitől, mint ő.
Aztán felőlem ott a helyszínen fel is robbanhat a méregtől a bunkó fajtája. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!