Mennyire gyakori, hogy egy 3,5-4éves gyermek hisztériás rohamot, dührohamot, visítást kapjon attól, ha valami nem sikerül neki vagy nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő szeretné?
pl.: nem bírja felvenni a bugyiját és ettől tomboló őrjöngésbe kezd.
Normális reakció ez?
Nem tudom, h mennyire normális, de az én kisfiam is ilyen. Ha nem sikerül neki vmi, amit szeretne, akkor elkezd hisztizni és dűt borít. Nálunk játék közben van ilyen, ha pl nem sikerül összetennie a dublót, v a kisvonatok vagonjait összekapcsolnia, v szétesnek.
Remélem el fog múlni, meg kell, h tanulja, h nem minden sikerül tökéletesen, vagy kérjen segítséget tőlem, de nem engedi, h belenyúljak.
Enyém dettó!
4 éves csajszi, alaptermészetre is kis hisztérika, ha valami nem sikerül kifordul magából teljesen , csapkod, kiabál, földhöz vágja ami épp a kezében van! Nem minden esetben, van amikor szépen megkér, hogy anya segíts, de az esetek 80%-ában inkább hisztirohamot kap. Utána persze semmi nem jó neki, legalább egy fél óra mire észhez térítem!
A kisfiam is ilyen volt ennyi idősen,nálunk valóban problémát jelzett ez a fajta viselkedés.
Sírt,ordított ha valami nem sikerült neki,emellett ő nagyon mozgékony is volt ,nem akarta betartani a szabályokat,nem volt feladattudata,félbehagyta a dolgokat amit kértem tőle.
Figyelemzavar,idegrendszeri értelenség a diagnózisunk.
Ha nagyon nincsen kudarctűrés az jelezhet problémát !
Én elvinném egy TSMT terapeutához egy vizsgálatra a gyermeket a helyedben,legalább megnyugtat,hogy minden rendben van,vagy idejében kezdhetitek a fejlesztést,ha szükséges.
Mostanra 6 éves a fiam már jó egy éve fejlesztésre járunk,sokat javult a helyzet,de még most is hamarabb kiborul mint egy hasonló korú társa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!