Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy 3,5-4éves gyermek hisztériás rohamot, dührohamot, visítást kapjon attól, ha valami nem sikerül neki vagy nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő szeretné?

Figyelt kérdés

pl.: nem bírja felvenni a bugyiját és ettől tomboló őrjöngésbe kezd.

Normális reakció ez?

2012. júl. 4. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, h mennyire normális, de az én kisfiam is ilyen. Ha nem sikerül neki vmi, amit szeretne, akkor elkezd hisztizni és dűt borít. Nálunk játék közben van ilyen, ha pl nem sikerül összetennie a dublót, v a kisvonatok vagonjait összekapcsolnia, v szétesnek.

Remélem el fog múlni, meg kell, h tanulja, h nem minden sikerül tökéletesen, vagy kérjen segítséget tőlem, de nem engedi, h belenyúljak.

2012. júl. 4. 10:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Amit írtál, akkor is őrjöng a fiam. De ő mindennél, ha bármi is nem sikerül neki vagy nem ugrunk elsőre.
2012. júl. 4. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Szeritnem teljesen normali reakcio. Az en kisfiam igaz meg csak 2 es fel eves de vigyaztam egy 3 es fel eves kisfiura tobb mint 1 evig. Ha orjongeni kezdett mert nem sikerult valamit osszeraknia akkor nallunk mindig az valt be, hogy nyugodtan megkerdeztem, hogy: "segitsek osszerakni vagy jatszunk/jatszol inkabb valami massal?" Ha valasztasi lehetoseget adsz neki akkor ettol altalban lenyugszik a gyerek. A kisfiu akire en vigyaztam altalaban inkabb masik jatekot valsztott ilyen esetben. Szinten duhos volt es tombolt ha nem sikerult felvenni a cipot, kisnadragot stb. Ilyenkor en azt csinaltam, hogy mindig mondogattam, hogy: "nem egyszeru felvenni a cipot", "tudom, hogy nehez felvenni a nadragot"... es megkerdeztem, hogy szeretne-e hogy segitsek. De elotte mindenkeppen mondtam neki, hogy tudom mennyire nehez. Mert ilyen esetben ha nem sikerul akkor a gyerek tudja, hogy azert nem sikerult mert nehez es nem azert mert o nem eleg jo hozza es idovel menni fog. Nagyon szerettem a kisfiut de sajnos elkoltoztek mas varosba. :( De ennek mar lassan 4 eve.
2012. júl. 4. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Kislányom is egy kicsit hisztérikus.Sajna ilyen az alap természete.Bármi ami nem sikerül csap rúg vág, üvült mint akit ütnek.Volt már hogy mondtam neki hogyha nem fejezi be hideg zuhany alá teszzem.(nem akartam, csak próbáltam leállítani)De lassan megszokom hogy mindenre íggy reagál.Több türelem kell hozzá.
2012. júl. 4. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Enyém dettó!

4 éves csajszi, alaptermészetre is kis hisztérika, ha valami nem sikerül kifordul magából teljesen , csapkod, kiabál, földhöz vágja ami épp a kezében van! Nem minden esetben, van amikor szépen megkér, hogy anya segíts, de az esetek 80%-ában inkább hisztirohamot kap. Utána persze semmi nem jó neki, legalább egy fél óra mire észhez térítem!

2012. júl. 4. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor "pusztán" rossz természetű gyerekek? Néha már azt gondolom , hogy az idegrendszerével van valami......
2012. júl. 4. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:

A kisfiam is ilyen volt ennyi idősen,nálunk valóban problémát jelzett ez a fajta viselkedés.

Sírt,ordított ha valami nem sikerült neki,emellett ő nagyon mozgékony is volt ,nem akarta betartani a szabályokat,nem volt feladattudata,félbehagyta a dolgokat amit kértem tőle.

Figyelemzavar,idegrendszeri értelenség a diagnózisunk.

Ha nagyon nincsen kudarctűrés az jelezhet problémát !

Én elvinném egy TSMT terapeutához egy vizsgálatra a gyermeket a helyedben,legalább megnyugtat,hogy minden rendben van,vagy idejében kezdhetitek a fejlesztést,ha szükséges.

Mostanra 6 éves a fiam már jó egy éve fejlesztésre járunk,sokat javult a helyzet,de még most is hamarabb kiborul mint egy hasonló korú társa.

2012. júl. 4. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!