Hisztériás rohamok 1,5 évesen?! Hogyan kezelitek?
Szia!
Az én fiam 21 hónapos,imád hisztizni,van amikor annyira beleéli magát,hogy elfelejt levegőt venni, belilul,nekem kell fújkálnom,hogy vegyen már levegőt.
Szitu függő,de én általában otthagyom,vagy becsukom a szobájába,de csak 2 percre.Van,amikor 2-3*is,mire észbekap,de utána lenyugszik.
Mostanában este,éjjel is hisztizik,nem akar aludni,nem tudok vele mit csinálni,6 hós terhes vagyok és teljesen kicsinál.Töbet éjszakázok vele,mint mikor csecsemő volt.
Szóval tanácsot nem hiszem,hogy tudtam adni,meg azért ez erősen gyerekfüggő is,de az a lényeg,hogy igazából aggódnod nem kell,nem egyedüli eset vagytok.De ha valami módszer beválik,légyszi írd meg,és sok sikert!
szerintem nem egyedülálló az esetetek, ez egy ilyen időszak, meg lehet a fogzása is rátesz egy lapáttal
lehet fáj neki, és kínjában nem tud mit csinálni
az enyém is hisztizik, ha valami nem úgy van ahogy ő akarta be tud gerjedni rendesen, és ugyanez a helyzet ilyenkor, hogy semmi nem jó neki, akármit csinálok, csapkod, mindenre csak rázza a fejét, dobálja a cumiját, stb,
szerintem ilyenkor hagyni kell hogy kitombolja magát, aztán lenyugszik, vagy valamivel el kell terelni a figyelmét, hogy kizökkenjen a hisztériás állapotból
az enyém pont tegnap este rendezett jó kis műsort :)
jól tetted, ott nem érheti baj, nem tehet kárt magában, én is folyamodtam már ehhez, mert semmit az ég világon nem tudtam csinálni vele
de ha már nincs közönsége, akkor előbb utóbb lehiggad
nálunk a nagymama akadt ki tegnap este, azt mondta ő még ilyen sírást nem látott :)
"A hiszti akkor alakul ki, ha a kicsi nem tudja kezelni az érzelmeit. Ha tehetetlennek érzi magát, hisztizni kezd, hogy érvényre juttassa akaratát. Ha a hisztire pozitív választ kap (pl. megkapja a nyalókát a boltban, amiért sírni kezdett vagy nem kapja meg azt, de kap egy kocka csokit, csak hogy ne hisztizzen már), akkor a hiszti megmarad az eszköztárában és később is alkalmazza majd. Ha nem kap túl nagy figyelmet, viszont ilyenkor a nevén nevezed számára az érzelmeit és higgadt maradsz, akkor a hiszti kikopik a kicsi viselkedési formái közül és többé nem veszi elő majd.
kismamablog.hu
szia, bizony, kemény dolgok ezek. :)
és biztosan közrejátszik a fogzás is. Mi ha csillapíthatatlan(nak tűnő) hiszti van, akkor valami olyat csinálunk, ami kizökkenti, pl. megmosom az arcát hideg vízzel, meg adok neki inni (közben mondom, hogy most nagyon rossz nekünk, hogy hisztizel, neked is és anyának is, gyere megmossuk az arcod és iszunk egy kis vizet, hogy lenyugodj. valahogy elterelem a figyelmét...ha sikerül. ha nem..akkor várok. ő is olyan, hogy odajön, felveteti magát, majd ha felvettem, le akar szállni. akkor nem harcolok vele, leteszem. de ált. ilyenkor megint azonnal föl akar szállni...van, hogy ott hisztizik tovább az ölemben. ilyenkor megpróbálok amennyire csak lehet nagyon nyugodt és tárgyilagos lenni, hogy teljesen érzelemmentes legyen a hangom, se ne fejezzen ki helytelenítést, se sajnálatot. nekik is épp elég rossz ez, nem passzióból hisztiznek, annyi szent. valamikor ez válik be, valamikor az...valamikor semmi. nálunk kb. 16 hónapos korától megy, hogy : nem! ha kérek valamit. kb. 3 hónapja kezdett erősödni az akaratos hiszti, és kb. 1 hónapja nagyon gáz a helyzet. Néha napokig viszonylag normális, de pl. az elmúlt hetünk az nagyon borzalsztó volt. mér azon gondolkoztam, normális-e egyáltalán a gyerekem. a 4 utolsó fog ajön közben, plsuz szombat óta náthás is....már kezdtem volna teljesen kétségbeesni, erre tegnap este óta tök normális, persze önmagához képest, és ma délelőtt is normális volt....szóval nálunk így hullámzik is, de ha épp van műsor, akkor nagyon van.
kitartást mindenkinek!
23 hónapos kisördöglányka anyukája
Oké, de nálunk ez a "hiszti", nem azért van, mert vmit akar, hanem sokszor úgy spontán, talán Ő sem tudja, hogy miért, de elkapja a "gépszíj", és egyszerűen nem tudja/akarja abbahagyni a sírást. Tehát nem azért bőg, mert nem adtunk oda vmit Neki, vagy valamit nem csinálhat amit szeretne, olyankor egyébként hamar sikerül lecsillapítani.
Mintha néha nem lenne oka ennek az egésznek. Vagy talán a fogzás és néha a fáradtság miatti nyűgösség okozza. Csak találgatni tudok, de nekem is megfordul néha a fejemben, mint ahogy az utolsó válaszoló írta, hogy vajon minden rendben van-e a gyerekemnél? Ez rohadt sz@r érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!