Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hisztériás rohamok 1,5 évesen?...

Hisztériás rohamok 1,5 évesen?! Hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés
Lányom lassan másfél éves, az utóbbi néhány hétben nagyon sokat nyűgösködik, igazi kis boszi lett belőle. Jönnek a szemfogai, ez biztosan közrejátszik, és a cumit is nagyon gyakran követeli napközben is. Szinte minden nap van egy nagyobb hisztije, ami fél óráig, óráig is eltart, különösebb oka nincsen, de annyira ordít, taknya-nyála egybe folyik, és nem tudom megvígasztalni, nagyon tehetetlen és mérges vagyok ilyenkor. Ha felveszem azért, ha leteszem azért ordít még jobban, ha hozzáérek csapkod, ha kimegyek, és otthagyom még jobban sír. Szóval semmi sem jó, ilyenkor minden, amit teszek, csak még jobban provokálja a sírását. Van valami gond vele szerintetek, vagy ez a fogzás miatti nyűgösség, esetleg a hisztikorszak miatt van? Egyedülálló az esetünk, vagy ez gyakori ilyenkor a gyerekeknél? Hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket? Eléggé el vagyok keseredve, légyszíves segítsetek! Köszönöm!
2010. nov. 18. 12:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne hogy javarészt a fogzás miatt ilyen. A lányom akkor volt ilyen ördögűzős mikor öt foga jött egyszerrre. Mikor megkapta a Cataflam cseppet (semmi gyengébb nem volt elég a fájdalmára) akkor semmi gond nem volt- Ahogy kiemnt a hatása jött az örjöngés. annyira tudott szenvedni-hisztizni, hogy hányás volt a vége...
2010. nov. 21. 22:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Úristen!!!!

két hós a babám, de elsírom magam félelmemben! Te jó ég!

Nagyon beijesztettetek! Kitartást kívánok minden anyukának!

2010. nov. 22. 00:54
 13/15 anonim ***** válasza:

A vízzel leöntés nem ér semmit. Hatásában vetekszik azzal, mintha nyaklevest adnál neki a hiszti miatt. Első körben felmerül a kérdés, hogy miért kéne megverni egy kisgyereket azért, (vagy leönteni hideg vízzel), ami teljesen természetes dolog? A hisztik beletartoznak a normális élettani fejlődésbe, nincs kisgyerek, aki ét ne esne rajtuk. Kinél erősebb, kinél gyengébb, de van. Azt kell megtanítani neki, hogy ha frusztráció éri,helytelen ha agresszióval, dühöngéssel reagál. Alternatív viselkedésmintákkal kell szolgálni számára. Ha a szülő agresszív (ver, pofoz, vízzel leönt), akkor ugyan hogyan tanulja majd meg a gyerek, hogy a hiszti rossz dolog? Lehet, hogy elhagyja a hisztiket, hiszen ki szereti, ha ütik-verik, vízzel locsolják, miközben még egyéb baja is van (ami miatt épp hisztizik)? Senki. Elfojtja majd magában, de belül nem lesz elégedett...majd máshol fogja kiélni az agresszióját, elveszti a szüleiben a bizalmát stb stb. Tüneti kezelés a vízzel való locsolás. Sokkal nehezebb türelemmel, példával, megfelelő helyen és mértékben adagolt büntetéssel nevelni, mint locsolgatni, de hosszú távon csak az éri meg.

23 hónapos kislány anyukája

2010. nov. 22. 12:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért kellett leönteni vízzel (nem hideggel, hanem vízzel) mert annyira hisztizett, hogy lilult a feje és nem kapott levegőt, elájult stb. Itt nem olyan hisztiről van szó hogy fájt valamije, hanem hogy akart valamit és nem kapta meg. Engem is betettek a csap alá egyszer életemben, utána ha valóban CSAK hisztiztem elég volt a "mész a csap alá" és tudtam hogy nem érek célt, de ha leestem a bicikliről és fájt, vérzett a lábam nem rohant anyu hogy egy vödör vízzel leöntsön. Viszont én megtanultam, hogy a hisztinek nincs értelme.

A hiszti, hisztériás roham és a sírás között szerintem van különbség.

Ha valóban fáj valamije a babának, gyereknek akkor ez a technika semmit sem ér az tény.

2010. nov. 23. 17:27
 15/15 anonim ***** válasza:
A kérdés kiírójától kérdezném, hogy hogy alakult kislányánál ez az állapot? Az én kislányom 15 hónapos, tegnap kb. 20 percig ijesztően viselkedett. Úgy volt, hogy elvisszük a háziorvoshoz, mert egyszerűen nem tudtuk mi a baja. Alvás után jókedvűen ébredt, és hirtelen elkezdett sírni, dobálta magát, fetrengett a földön, el sem tudom mondani minket csinált, rossz volt nézni. Aznap kapta a 15 hós védőoltást, arra is gondoltunk, hogy esetleg attól. Én ezt nem gondolnám hisztinek, mert nem volt kiváltó oka, igazából nem azért csinálta, mert nem kapott meg valamit. Ha más is tapasztalt ilyet, megköszönném, ha írna.
2011. szept. 22. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!