Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a módja a szülői felügyelet...

Mi a módja a szülői felügyeleti jog megváltoztatásának?

Figyelt kérdés
Évek ezelőtt elváltam. A fiam az exnél, a lányom nálam. Mindenkinek az adott gyerekre van felügyelete. A fiam nyártól itt fog lakni, továbbtanul középiskolában. 14 éves és így döntése is van. Mi ennek a menete? A másik kérdésem, hogy jelenleg senki nem fizet senkinek, mert 1-1 gyerek van mindenkinél. Most ugye mindkettő nálam lesz. Ilyenkor úgy tudom kötelező megállapodni az exemmel, hogy mennyi tartásdíjat ad. 50 ezerre gondoltam, nem tudom más mennyit szokott kérni. Nem akarom lehúzni, de 4 gyereket fogok eltartani a fiammal együtt (2 az új házasságból). 25 ezret nem gondolok olyan soknak fejenként. Az exem most szakított a párjával, egy keresete van. Nagy a távolság, szóval max szünetekben tudnak több napot az exnél lenni, de neki ez megfelel így.
jan. 16. 09:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Bocsánat, akkor anyukával meg tudjátok gondolom beszélni effektív a költözést.
jan. 16. 12:41
 12/22 A kérdező kommentje:
Nálam lakott válás után mindkét gyermek (itt még nem váltunk el, de már más helyen laktunk). Az anyukájuk kérte később (válásnál), hogy megpróbálja ő a nevelésüket. Támogattam, mert ő az anyjuk és úgy éreztem ez lesz a legjobb nekik. A lányom nem bírt ki sokat ott és könyörgött, hogy az anyukája engedje vissza. A fiam már dönthet és ő is itt akar lenni. Az a baj, hogy az exem dolgozik egész héten, nem foglalkozik velük. Semmi értelme, hogy ott legyenek. Örülök, hogy mindketten itt akarnak lenni.
jan. 16. 13:45
 13/22 A kérdező kommentje:
Anyuka beleegyezett, mert látta, hogy itt milyen jól érzik magukat a gyerekek. Most ilyenkor mit tegyen? Megbeszéltük már.
jan. 16. 13:46
 14/22 babyboom567 ***** válasza:

Itt nálunk házban is lakott egy anyuka 2 gyerekkel,4-7évesek voltak kb a gyerekek mikor elváltak.Az anyuka 2 munkahelyen dolgozott,meg még éjjel otthon fusiba bedolgozott varrodának, meg ruhajavításokat vállalt.Nem hobbiból tette, hanem hogy megéljenek.Hogy legyen ruha,cipő,edzés,sakktábor,úszástábor,gyógyszer,szemüveg,télikabát,

playstation,iskolatáska,fogszabályzó,lakbér,kaja,stbstbstb.Apuka évekig semmit nem is fizetett, aztán kb 5-6 év múlva megjelent,akkor már fizetett és előbb az egyik, aztán a másik gyereket is elcsábította.Anyuka teljesen belerokkant(érzelmileg is, de a sok munkába fizikailag is),az önkormányzati lakást vissza kellett adnia, nem tudta fizet,a munkahelyén felmondtak neki,mert a karja majdnem lebénult az évekig tartó rengeteg munkától,most szívességi lakáshasználóként él egy ismerősénél,karácsonykor nem volt munkája,nem tudom,hogy most van e.És ez egy tragédia,hogy ő megcsinálta,gondozta ,ápolta, szerette a gyerekeit,erőn felül és apuka meg élte a világát, gyűjthette a pénzét,csinálhatta a karrierjét,és szépen anyukát eltaposva learatja a gyümölcsöt.

Én is elengedném a gyerekem, ha menni akarna,de ettől még belül meghalnék.

jan. 16. 18:59
 15/22 A kérdező kommentje:
Nálunk nem az a helyzet, hogy nem tudna foglalkozni velük. Neki nincs igénye több időt velük tölteni. Gyerekmentes életre vágyik...
jan. 16. 19:15
 16/22 anonim ***** válasza:
bíróságra hiába mész, elhajtanak, hogy menjél a családsegítőhöz. szóval én ott kezdenék. Kell beadni egy keresetet a gyermekelhelyezés megváltoztatására és azzal együtt egyet a gyermektartásdíj megállapításra is.
jan. 16. 19:36
 17/22 A kérdező kommentje:
Megegyeztünk mindenben. Tényleg csak lepapírozni szeretném.
jan. 16. 20:00
 18/22 anonim ***** válasza:
értem, de ennek ez a módja
jan. 16. 20:02
 19/22 anonim ***** válasza:

Bíróság

Csaladsegito nem helyezi sehova a gyereket, nem ítél gyerektartast

jan. 16. 20:16
 20/22 anonim ***** válasza:
19, arra írtam, hogy a bíróságon nem fogják neki kitölteni a papírt, elküldik a családsegítőbe, hogy csinálják meg neki majd vigye vissza a kitöltött nyomtatványt
jan. 16. 20:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!