Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor jöjjön a kistesó?

Mikor jöjjön a kistesó?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 2,5 éves fiam. Igazi fiu.

Nagy mozgásigényű. Erős hisztikkel, dackorszakkal. Verekszik. Nagyon erős és makacs természetű.

Nem éreztem azt hogy szülnöm kellene mostanában ugyanis minden figyelmem leköti. Az idegrendszerem még nem jött helyre, gondolom egy darabig nem is fog még😅 sokan mondták nekem is jobb ezt letudni most, kicsi legyen a korkülönbség stb . Viszont én öngyilkosságnak éreztem volna szülni most a fiam mellé.

Tudom hogy soha nem lesz könnyű. De azt érzem hogy nekem úgy kényelmesebb és valamivel könnyebb lesz ha már elérjük azt a kort (4-5év) hogy amikor azt mondom gyere az útszélén , gyere mellettem stb akkor nem szalad el az ellenkező irányba vagy ki a főútra mert szerinte vicces és nem érti miért baj ha elszalad stb

Szóval szerintetek akiknek nagyobb a korkulonbseg a gyerekek között, melyik a jobb? Ha akkor szülök amikor 4-5 éves? Vagy esetleg várni még többet hogy 6-7 éves legyen?

Ilyen korkulonbseggel hogy jönnek ki egymással a gyerekek? Melyik lehet a legjobb időzítés?

Próbálom úgy csinálni hogy kicsit könnyebb legyen ugyanis 0 segítségünk van. Se nagyszülők se senki.

jan. 7. 13:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%

6-7 év, de nekem már 5 év korkülönbségnél is a "minek?"-kategória a második gyerek vállalása. "Tesók" ekkor már csak vérség miatt lesznek, de nem testvérekként, hanem két egykeként nőnek fel, mert annyira eltérő lesz minden időszakban az érdeklődésük és az igényük.

Ha nem érzed, hogy a kisebb kkorkülönbség neked való (ha most rögtön teherbe esnêl se lenne kicsi a korkülönbség), akkor ne vállalj.

jan. 7. 13:41
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

4 évvel idősebb a nővérem, imádom és szuper tesók vagyunk

6 évvel fiatalabb a hugom, vele is ugyanez!

Nyilván nem olyan, mint mikor 1-2 év van, de egyáltalán nem rosszabb. Más, ennyi.

Szerintem aszerint vállalj másodikat, hogy mikor érzed belülről, hogy most oké. Mert te fogod igazgatni a kis testvéri kapcsolatukat és ha nem jókor vállalsz, hanem csak kényszerből (hogy kisebb legyen a korkülönbség), akkor szar lesz a kapcsolatuk, hiába kicsi a korkülönbség köztük.

Hajrá ♡ te érzed mi a legjobb!

jan. 7. 13:45
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Köztünk nagyjából 3-3 év van, mindhárman ütöttük vágtuk egymást, hatalmas balhékat csináltunk a semmiért. Akkor lett kicsit könnyebb, mikor a legidősebb tesóm elment egyetemre, de csak annyival, hogy akkor már csak ketten balhéztunk otthon. Ma se jó a kapcsolatunk. Teljesen emberfüggő.
jan. 7. 13:50
 4/15 Bogica0616 ***** válasza:
74%
7 év van a két lányom között. Imádja a húgát, sőt gondozza is. Tervezi, hogy mit játszanak. Nekem ez így jobb, mint kisebb korkülönbség.
jan. 7. 13:51
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, erre mindenki mást fog írni, mindenkinek más jön be.

Nekem a tiedhez hasonló energiagombóc fiam van, nem lehet lelőni, szaladgál, magyaráz, ugrál, hisztizik és sír :D (a nagyszülők is azt mondják, 10-et kitesz az unokatestvéréből, aki még ül-ottmarad gyerek).

De mi bevállaltuk a 2 év korkülönbséget, mert ennyit terveztünk, bár tény, hogy 1 éves korában, mikor elkezdtünk próbálkozni, nem tudtuk, hogy ilyen kemény lesz vele lassan 3 évesen :D

Viszont bármilyen nehéz, azt mondom, ez így jó. Imádják egymást a 8 hónapos testvérével, szerintem 2 év múlva már tök jól eljátszak. Több testvérpàr van a baráti és rokoni körben, ahol 3,5-4 év a különbség, ott már azért kijön a különbség, pl. a szomszéd 6,5 éves iskolás és 3 éves kiscsoportos gyerekei nem igazán tudnak együtt mit csinálni.

jan. 7. 13:54
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Elsősorban nem a gyereknek szülsz tesót, hanem magadnak második gyereket.

Tehát szerintem az alapján dönts, hogy te mikor tudnál kellő figyelmet fordítani mindkét gyerekre.

Az első válaszolóval ellentétben en úgy gondolom, hogy nem feltétlenül a korkülönbség megy a testvéri jó kapcsolat rovására, hanem ha egyiket feltűnően elhanyagolod a másik miatt, vagy ha mondjuk a nagy azt látja, hogy eddig volt egy türelmes anyukája, aki szerette, foglalkozott vele, most meg itt egy idegesítő bőgőmasina, anyu meg azóta csak ordít és sír...

jan. 7. 13:54
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
6 év van köztem és a húgom között. Köszi, nagyon jó tesók voltunk és vagyunk, pedig én olyan voltam lányban, mint a te fiad. Most majdnem 5 év lesz a fiaim között, ő is egy akaratos kis tornádó, de már most látszik, hogy nagyon jó tesó lesz, imádja a kicsiket. Ha lesz harmadik, ott nem lesz ekkora különbség köztük, mert már "nem érek rá". Inkább a természetükön múlik a dolog. Meg nem kell az amúgy még kisgyerek nagyot úgy kezelni, hogy ő már nem fontos.
jan. 7. 14:02
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

2 éves a fiam.

Biztos nem vállalnék mellé egy újszülöttet.

Tőlem mondhatná a Júlis meg a Maris,hogy így jobb.

Köszönöm szépen,nem a Júlis meg a Maris fogja gondozni őket,hanem én.

jan. 7. 14:28
 9/15 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a testvéremmel 7 év van köztünk, jó tesók voltunk, tudtunk együtt játszani, persze voltak veszekedős, verekedős időszakok is, de ez rövid volt.

Jól meg voltunk, nem ütközött ki a "nagy" korkülönbség. Én kicsit mindig komolyabb voltam a kortársaimnál, ő meg anyáskdoott is kicsit rajtam, de mégis barátnők voltunk/vagyunk. Lehet hogy az is számít hogy mindketten lányok vagyunk, vegyes párral lehet hogy lazább kapcsolat valószínűbb, nem tudom. Most érzem távolabbinak magunkat hogy mindkettőnknek gyerekei lettek, alig találkozunk, csak ünnepekkor.

Nekem is 1 fiam van, nem tervezek többet, de ha mégis, akkor ugyanígy nagy korkülönbséggel fogom csak bevállalni. Nekem ez az egy is nehéz, nem érzem úgy hogy 19-re lapot kéne húzni.

jan. 7. 14:51
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Sok múlik a gyerekek természetén is, hogy mennyire jönnek ki. Szerintem inkább azt nézd, neked mikor lenne jó. A nővérem 6 évvel idősebb, az öcsém kettővel fiatalabb, mindkettejükkel jól kijövünk, de az öcsém és a nővérem már robbanékonyabb elegy. Nem a korkülönbség, hanem a természetük miatt. Mindketten határozott, kitartó, önálló emberek. A férjem és az öccse között is 6 év van, óvta, védte őt, ma is jó testvérek. Az én fiam is örökmozgó, makacs, akaratos, mi próbáltunk úgy időzíteni, hogy még a dackorszak kemény része előtt szülessen a testvére. Ez szerencsére bejött, a későbbieket majd meglátjuk.
jan. 7. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!