Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kistesó: inkább jöjjön korábba...

Kistesó: inkább jöjjön korábban, mint később?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük, hogy 3 - 3.5 év korkülönbséget szeretnénk a fiunk és a kistesója között, szóval a legkorábbi "céldátum" a nagy 3. szülinapja,tehát azelőtt 9 hónappal kezdenénk próbálkozni. Nem szeretnénk, hogy végül kicsússzunk a 3.5 év különbségből, ennél több nem lenne ideális.

Ti elkezdenétek 1-2 hónappal azelőtt már próbálkozni, és max. összejön korábban, örülhetünk neki, hogy ilyen szerencsések vagyunk, hogy elsőre, másodikra sikerült és nem tartott hónapokig, vagy nagyon kicentiznétek inkább?

Az első baba elsőre összejött, ahogy előtte egy missed ab is szintén elsőre.

2019. jan. 6. 12:57
 1/10 Dittte ***** válasza:
91%

Hasonlóan agyonmatekozott példa az enyém. Terveim szerint 2018 júniusában szülnöm "kellett volna". A fiunk elsőre sikerült, a tesójával 15 hónapja próbálkozunk. Ez nagyon lutri, nincs mit adni arra, hogy egyszer sikerült, akkor most is elsőre fog. Mi ebbe a hibába estünk. Igaz en legalább 7 év korkülönbséggel terveztem. Áprilisban 8 lesz a fiunk es most ott járunk, hogy meddőségi kivizsgálásokba kezdtünk.

Mérlegelni kell, mi a fontosabb: A számokhoz ragaszkodni makacsul vagy sem?

Sok sikert!

2019. jan. 6. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Én azért ennyire mereven nem terveznem meg. Inkább eldöntenem, hogy most állunk családilag készen arra, higy bármikor jöhet, és onnét nem számolnam, hogy 2 EB 8 hónap vagy 3 év 6 hónap lesz e köztük.

Mondjuk nekünk sz első 5 év után siketult, az ikrek pedig azonnal mikor kezdtük a próbálkozást, így 1,5 év kész köztük.

2019. jan. 6. 13:05
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Első gyermekünk elsőre sikerült. A második 8.hónapra. Ez lutri.
2019. jan. 6. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Az első hárommal ellentétben én az inkább jöjjön később, mint túl korán híve vagyok.

Kislányunk elsőre sikerült, testvére másodjára, 3,5 lesz így a különbség. Örülök, hogy nem vágtunk bele előbb.

2019. jan. 6. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Azon az 1-2 hónapon már nem múlik semmi, elkezdhettek előbb próbálkozni.
2019. jan. 6. 14:47
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Mi 2-3 év korkülönbséget tervezünk, ennek megfelelően 7 hónapja teszünk érte. Nem lett volna baj, ha elsőre sikerül, mint a kislányom esetében, de most nem akar könnyen jönni. Simán lehet másfél év is, így ugrik a tervezett 3 év is. Emiatt adjuk fel a határidő után? Nehéz dolog, de butaság elhinni, hogy elég matekozni és várni, hogy pont nektek pont akkor sikerül, amikor elhatározzátok. Az esetek többségében inkább sokkal több idő kell a kistesóhoz, ezt bele kell kalkulálni. Még akkkor is kicsúszhatsz a 3,5 évből, ha előbb kezditek, mint a kiszámolt datumon kéne.
2019. jan. 6. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ezt egyszerűen butaság így előre megtervezni. A másik, hogy miért pont ennyit szeretnétek? A személyes véleményem az (nem szeretnék vitát indítani, csak leírom), hogy pont a 3-4 év nem túl szerencsés választás, ha már ennyire meg akarjuk matekozni.

A kérdésre a válasz, sokkal inkább előbb mint később, az sem biztos, hogy pikk-pakk összejön, az sem biztos, h megmarad a baba, ha műtét kell, újabb 3 hónap várakozás stb. Ha ennyire ki akarjátok számolni, jó ezeket is belekalkulálni, csak az a gond, h így csak egy túl sok ismeretlenes egyenletet kaptok.

2019. jan. 6. 14:51
 8/10 anonim ***** válasza:
2-2 és fél év különbséget akartam, és arra szavaztam hogy inkább előbb mint később. Így már 1 évesen próbàlkozni kezdtünk, viszont azonnal összejött. Hát életem legnehezebb évén vagyok túl, de nem bánom egyáltalán. 3 évesen meg már bőven elég okos ahhoz a nagy hogy ezen aggódj, az már nem olyan nehéz (és oviba is megy).
2019. jan. 6. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is ennyi van, megmondom őszintén, tudatosan. Én úgy voltam vele, hogy inkább nagyobb különbség legyen, mint kisebb. Mindkét gyereknek ki akartam élvezni rendesen a babakorát, nem rohanni egyiktől a másikig. Igen, néztem a saját kényelmemet is, nem nekem való az egyik kicsi, másik pici. Ugyanaz volt a mérlegem, mint neked, egy missed ab, meg egy megszületett gyerek, mindkettő elsőre. Én bíztam benne, hogy ezúttal is könnyen jön majd, így lett, elsőre sikerült a kistesó is. De mondom, inkább vállaltam, hogy több lesz, kevesebbet nem akartam. Ezt neked kell érezni.
2019. jan. 6. 16:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem se jott be a szamolgatasos tervezes, en 2-2,5 ev korkulonbseget szerettem volna, DE 19honapos volt a fiam, mikor eloszor menstrualtam! :O

Aztan az 5. honapban teherbe estem, sajnos, spontan elveteltem 5hetesen....

Most a 6. honap van, ismet terhes vagyok, 5hetes, de a korkulonbseg igy mar legalabb majdnem 3 ev lesz (2honap hijjan).

Szerintem ennyire ne szamolj, ha van olyan ido, amikor, nem lenne jo h szulessen, azt varjatok ki, a tobbit bizzatok a termeszetre!

Mi is azt tettuk, szoptatas alatt se vedekeztunk, mert azt se bantam volna, ha evesebb, m 2 ev lesz, aztan nezd meg, most annak orulok, h ez a 3 ev korkulonbseg osszejott!:)

2019. jan. 6. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!