2-2.5 éves gyerek kivetkőzik magából kistesó érkezés miatt (is) később "lenyugszik" újra, lesz olyan a kapcsolatunk mint korábban? Úgy el vagyok keseredve.
nekem egy mondat tűnt ki, hogy amikor szoptatod a babát pont akkor akar oda ülni.
na most ez hogy van? elvonulsz a picivel?
mert az lehet hiba, mindenbe bele kell vonni a nagyot! ha a kicsit szoptatod akkor üljön oda a nagy hozzátok és halkan mesélj neki. ha a kicsit pelusozod akkor a nagy dobja ki a pelust, adja a krémet, stb.
és ne legyél a naggyal, mikor a kicsi ébren van. együtt legyetek! legyetek mindhárman a földön, csússzatok-másszatok, babázzatok, bohóckodjatok.
azt kéne mutatni a nagynak, hogy most már a pici is a család része, figyelj oda, hogy egyikkel se vonulj félre ha ébren vannak, mert akkor erősíted a testvér féltékenységet, akkor jogosan érezheti gy, hogy most az övé vagy, most pedig a picié
Egy csomó minden igaz a fiamra, aki áprilisban lesz három. Tesó még "csak" a napokban fog jönni.
Ez leginkább a dac, megspékelve a tesóval. Kitartás.
Azt hiszem a dacolásban kőkemény lennék, szigorú határokat szabnék, amúgy pedig szeretgetném ezerrel, amikor hagyja. Ha nem hagyja, akkor is szüksége van a testi közelségre: be lehet vetni a birkózást (na ez inkább fiús), elkapós, megevős játékokat.
Megpróbálnál esetleg bábozni magatokról. Vagy vmivel eljátszani, elmesélni, amibe inkább bele tudna szólni és jobban megérthetnéd?
Azt olvastam, hogy a dac kell nekik, hogy majd autonóm személyiségek legyen, akik ki tudnak állni magukért, a döntéseikért. Nővérem egyik lányánál szinte teljesen kimaradt. Most hat és fél éves, és tényleg nagyon könnyen befolyásolható, mások véleményében méri le magát, önbizalma nem sok.
nalunk teljesen ugyanez a helyzet, meg az eletkor is stimmel, a nagyfiam2,5 a kicsi7 hos. en mindent kiprobaltam az itt javasoltak kozul, nem engedek a hisztinek, sokat beszelunk a csaladrol, hogy mi egyutt vagyunk egy csalad, sokat meselek neki testveres mesekonyvekbol, neki is van cicaja akit etet, lefektet, szoptatas kozben meselek stb, a helyzet megis ugyanaz, a nagy csapkod, dobal, hisztizik, egy az egyben amit leirtal.
en ugy gondolom hogy meg kell tenni mindent, de el kell fogadni a tenyt hogy ez csak idovel lesz konnyebb, a lanyod eros egyeniseg, ez neki is nehez, de ahogy irtak, ezen tul kell esnie, most alakul ki a szemelyisege. majd lenyugszik par honap mulva. ajanlom esetleg a testverek feltekenyseg nelkul cimu konyvet, nagyon sok jo tipp,konfliktuskezeles van benne, szivesen atkuldom neked, nekem sokat segitett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!