Mikor jöjjön a kistesó?
Ohhhh ez rossz hír, de köszönöm!
És mennyi időt kell dolgoznom ahhoz, hogy gyed járjon?
a kedvezményszabályról olvastál, az amúgy a nagy 4 éves koráig él, de ugyanazon munkahely a feltétel. azokat védi akik félállásban mennek vissza.
rád nem vonatkozik, te innentől kezdve nem vagy jogosult semmilyen munkabér pótló juttatásra.
pont ugyanaz vonatkozik most is rád mint az első előtt, a csed-gyed feltétele az, hogy szülést megelőző 2 évben 365 nap biztosítási jogviszonyod legyen, illetve a szülés pillanatában is biztosított legyél.
az a nem mindegy, hogy mikor szűnt meg a munkahelyed? ha most, akkor érdemes gyorsan összehozni a kistesót, mert ugye meglesz az 1 éved és elmehetsz munkanélkülire ami után jogosult leszel csedre és gyedre, ha az ellátás alatt szülsz meg. de már ez is minimálbér után...
ha nem most, akkor el kell helyezkedned ha nem szeretnél gyesre szülni
(én is így jártam ahogy te, én elhelyezkedtem, nagyon élveztem, ráadásul feltornáztam magam a ranglétrán, 7 év lesz a két gyerkőc között, de max gyedet fogok kapni, végeredményben jó sült el)
Akkor a szerződésedet kellene átnézni, hogy a pontosan milyen volt és mit tartalmazott. Mert valóban nem szüntethette volna meg a jogviszonyod, ha csak az üzlet zárt be (de ugye itt az a kérdés pontosan kivel, mivel álltál szerződésben és hogyan) és egyébként a vállalkozás működik tovább (már ha egy néven van az is). Tehát ha jogellenes volt vissza lehetne állíttatni, DE gondolom amikor megszűnt a munkaviszonyod közös megegyezést íratott alá veled.
Vagy egyáltalán volt már lezárása a dolognak? Mert ezt nem írod sehol. Pontosan mikor szűnt meg a jogviszonyod? Kifizette a szabadságodat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!