Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek(ek) mellett home...

Kisgyerek(ek) mellett home office? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Azt hiszem téli szünetben nem is lehetne aktuálisabb. Aki gyerek mellett otthonról dolgozik..ti hogy bírjátok? Nekem szörnyű sokszor, 5 éves, nincs sokat el maga. Amíg tudom tv-ztetem, aztán meg mellettem gyurmázik, gyöngyöt fűz, rajzol. De egész nap éhes szomjas stb ugrálok fel le mint egy ping pong labda..Kiveszek egy óra ebédszünetet, de akkor is őrült mód próbálok kajálást, levegőzést mindent besűríteni abba az 1 órába. Tegnap is este 18-20 kellett visszaülnöm a gép elé, mert nem haladtam jól.. :( ráadásul sokszor tiszta ideg is vagyok

Ti hogy bírjátok?

2023. dec. 28. 02:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
53%
De ha ugyanúgy elvégzed a munkádat gyerek mellett, mint gyerek nélkül, akkor a gyerek van órákig egyedül, míg te hatékonyan dolgozol.
2023. dec. 28. 16:10
 22/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, sokat van egyedül olyankor, gyurmázik, mesét néz, kifestőzik, de mondjuk bevinni az ügyeletbe oviba se lenne jobb.
2023. dec. 28. 16:25
 23/25 anonim ***** válasza:
53%

"És igen, meglátszik annak a kollégának a munkáján, aki otthon van a gyerekKEL."

Fáj mi, hogy más ugyanúgy, ha nem jobban el tudja végezni a munkáját gyerek mellől és még rendesen meg is fizetik, mi? :)

Nem, nem a 3 év alatti kisgyerek mellőli munkavégzést propagálom. Amíg olyan picik voltak, nem tudtam volna teljes szívvel dolgozni, mert a gyerekek többet érdemeltek, de azóta, ha betegek (és betegek) vagy szünet van, simán és határozottan hatékonyan dolgozok mellőlük. Sőt, pont azt utálom leginkább a home officeban, hogy sokkal többet dolgozok, mivel nincs "felállási rutin", nem veszik el az időmet a pletykások, nincs társas ebédidő. Az irodában sokkal több a holtidő. Itthon sokkal jobb az időmanagmementem még akkor is, ha itthon van egyik vagy mindkettő gyerek.

Kisgyerekek, de nem csecsemők. A 4 éves is tud vizet tölteni, ha szomjas és rég nem mászik fel a szekrény tetejére, nem issza meg a hypót és úgy általánosságban nem köz-és önveszélyes.

2023. dec. 28. 19:24
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Én ezerszer jobban szeretek a gyerekek mellől dolgozni, mint az irodában.

Eskü a két gyerekem annyiszor nem szakít félbe, mint a munkatársaim. Bent mindig mindenben lassabban haladok, főleg a szöttyögős koncentrálós feladatokkal.

Az irodában sokkal inkább jellemző, hogy sosincs csend. Megy a rádió, mellette egymást túlkiabálva pletykálnak. Hol az egyik, hol a másik jön segítségért.

Érdekes, ha otthon vagyok, akkor kétszer is meggondolják, hogy felhívjanak-e ugyanazzal a problémával. Akkor valahogy csak sikerül megoldaniuk. :D

Mindezeket egybevéve még gyerekek mellől is hatékonyabb nálam a HO.

Játszanak, színeznek, legóznak, kirakóznak, a nagyobb olvas magának (8), vagy a kicsinek is, ha ketten vannak. Van hogy ölik egymást, de még így is nyugisabb a légkör. Ha csak a kicsi van otthon, akkor még alszik is délután, ami 2-3 óra full csendet jelent (na az irodában sosincs ilyen).

2023. dec. 28. 20:21
 25/25 A kérdező kommentje:

Hát nálunk is ez van, szól a zene bent, dumálás, félbeszakítanak, röhögés stb

Itthon a gyerek valóba nem szakít félbe annyit, és igen, 5 éves, nem mászik szekrényre évek óta, meg hasonlók, szendvicset ken magának, felöltözik maga, wc-re is maga megy.

2023. dec. 29. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!