Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek(ek) mellett home...

Kisgyerek(ek) mellett home office? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Azt hiszem téli szünetben nem is lehetne aktuálisabb. Aki gyerek mellett otthonról dolgozik..ti hogy bírjátok? Nekem szörnyű sokszor, 5 éves, nincs sokat el maga. Amíg tudom tv-ztetem, aztán meg mellettem gyurmázik, gyöngyöt fűz, rajzol. De egész nap éhes szomjas stb ugrálok fel le mint egy ping pong labda..Kiveszek egy óra ebédszünetet, de akkor is őrült mód próbálok kajálást, levegőzést mindent besűríteni abba az 1 órába. Tegnap is este 18-20 kellett visszaülnöm a gép elé, mert nem haladtam jól.. :( ráadásul sokszor tiszta ideg is vagyok

Ti hogy bírjátok?

2023. dec. 28. 02:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Ezt nem tudod megszabni, mi a munka nem? Alap esetben a munka az ugyanaz az irodában ülve is meg itthon is, nem? Nekem ugyanazt kell csinálnom üljek bárhol a világon. Nehezen hiszem hogy máshol attól függ a munkád hol ülsz..

2023. dec. 28. 11:19
 12/25 A kérdező kommentje:

Hát máshogy nem is lehet megoldani.

1 hét őszi, 2 hét téli, 4 hét nyári szünet..nevelésnélküli nap egy évben mit tudom én hányszor + az állandó betegségek..kinek van ennyi szabija? Nekünk nincs, muszáj a HO.

Nem mondhatom hogy most 2 hétig nem dolgozok, mert téli szünet van, más kollégáknak is gyereke van, akkor senki se dolgozna?

2023. dec. 28. 11:22
 13/25 A kérdező kommentje:

Én logisztikában dolgozok, légi tengeri szállítmányozást intézek, igenis időhöz kötött munka, el kell érni hajót, repülőt, időkapukat lerakókon. Még 3 év alatt soha nem késtem le semmit vagy volt elmaradásom semmivel..amúgy :)

Számlázok is nyilván rengeteget, számlázást ha itthonról vagyok este csinálom 16-18 között. Fuvarkiadásokat is tudok közutas cégeknek este küldeni nyilván ha nem másnapi kiszállítás, hanem napokkal előre akár egy hétre előre leküldöm, szoktam előre dolgozni rengeteget amikor csak tudok.

De nyilván ha egy adott meeting van vagy sürgős levelezés stb oda kell ülnöm adott időben, nincs apelláta.

2023. dec. 28. 11:28
 14/25 anonim ***** válasza:
47%
#9: Tehát amikor dolgozol, más foglalkozik a gyerekkel. Csakhogy itt pont nem arról volt szó, hanem hogy a munka helyett/mellett/annak rovására történik a gyerekgondozás. Mivel nem látok bele ezt a év dolgozója belső díjat el is engedném
2023. dec. 28. 11:45
 15/25 anonim ***** válasza:
53%
#11: Mi köze hozzá hogy hol ülsz? Arról volt szó, hogy a gyerek elvonja a figyelmet vagy nem. A Bahamákon meg Tatabánya Mésztelepen is ugyanúgy vonja el a gyerek, ha ugyanúgy neked kell gondoskodni róla. Erről szólt a kérdés
2023. dec. 28. 11:46
 16/25 A kérdező kommentje:

"A gyerekmegőrzés melletti néha pötyögés nem munka. Első körben ezt el kellene különíteni.

Nálunk egy nő van így, borzalmas amit művel"

Erre írtam..ilyen nincs hogy otthon csak pötyög....otthon is el kell végezni a munkáját nem??? Ha ott a gyerek ha nem......

2023. dec. 28. 11:49
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

#16: Én meg erre írtam, azt, hogy csak pötyög, meg is látszik a munkáján, hogy nem arra figyel, amit csinál, hanem szalad a gyerek után.

Ha te is Ningbo-ba bookolnál egy shenzen-i konténert, mert éppen a gyerek mászik fel a konyhaszekrényre akkor érted már miről beszélek az elejétől fogva. Le tudod tenni a gyereket, mert más foglalkozik vele, addig végzel minőségi munkát, vagy miközben odlgozol, akkor is fél szemed a gyereken. Azt már nem firtatom, hogy mennyi nehézkes együtt dolgozni olyannal, aki normál munkaidőben (legyen fizikailag bárhol) nem tud együttműködni, éjjel meg nem halad a munkájával, mert akkor pedig a normálisan dolgozók nem elérhetők. Időzónákkal megspékelve meg pláne.

2023. dec. 28. 12:11
 18/25 A kérdező kommentje:

Biztos van olyan akinek nem megy amúgy otthon de nálunk ez hamar kibukna, volt is rá példa, igaz ő nem gyerekes volt hanem fiatal srác aki kicsit szabadon értelmezte a ho-t, éjjel bulizott nappal meg aludt vagy kondiban volt meg társai, gyakorlatilag semmi sem volt meg időre, ki is rúgták. Azért kibukik ha valaki nem csinálja a munkáját. Én még nem hibáztam konkrétan azért 3 év alatt mert a gyerekkel foglalkoztam, legalábbis nem rémlik ilyen. Bent is néztem már irodában el ezt azt mert ha bent vagyunk non stop dumálás megy, volt hogy beszélgettem és teljesen más áru doksijait küldtem el egy légi társaságnak mint kellett volna aztán rossz volt a foglalás.

Szerencsére nekünk nem is kell egymással dolgozni itthon, mindenkinek saját ügyfelei vannak, magyarokkal keveset foglalkozok.

Mondjuk egy ügyfélszolgálati munkát mondjuk egy biztosítónál én se tudnék elképzelni gyerek mellett.

2023. dec. 28. 12:21
 19/25 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk kötelező HO van, ha be akarsz menni, kérvényt kell írni a HR-nek.

Nos, eszem ágában nincs otthonról dolgozni 2 gyerek mellett. Szeretem őket, de lehetetlen koncentrálni úgy, hogy a 6 hónapos ordít, a kétéves meg nyúz, mert "apa, itthon vagy, játssz velem".

Nem. Szépen bevonatozok az irodába fél kilencre, azután fél ötkor indulok haza (a vonaton még elvégzek pár apróságot, e-malilezés, ilyesmi).

Másképp nem megy, főleg, amikor meetingek is vannak.

A feleségem nem dolgozik értelemszerűen (pénzért), amikor hazamegyek, átveszem a gyerekeket, hogy ő is pihenjen, feltöltődjön, de alap, hogy bejárok, mert egyelőre én vagyok a pénzkereső.

2023. dec. 28. 15:55
 20/25 anonim ***** válasza:
84%

És igen, meglátszik annak a kollégának a munkáján, aki otthon van a gyerekKEL. Feleannyit sem végez el, vagy olyan hibákkal, hogy csak lesünk.

Semmi baj, de van olyan munka, amit NEM LEHET úgy normálisan elvégezni, hogy melletted ott ugrál a gyerek, vagy utána kell rohangálnod, mielőtt magára dönti a szekrényt, stb.

2023. dec. 28. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!