Szoktatok kisgyerek mellett home officeban lenni?
Hogy bírjátok? Nálam katasztrófa :(
Ha beteg home officeban vagyok nagyrészt, most jön a téli szünet is, első hetén szabin leszünk a férjemmel, de második héten januárban már home office. Kb egész nap tv-t néz, na jó nem egészen, mert nem is köti le teljesen, de elég sokat. Főzni is úgy főzök mint egy őrült, délután 3-ra a ház káosz, 1 óra mire rendet rakok kb.
4 éves
Ti hogy bírjátok?
Mindketten home officeban leszünk a téli szünet alatt. Nem lesz egyszerű, 2 gyerek van.
Most egyébként tp-n vagyok.
Főzés kizárt, ha dolgozunk, még az ebédszünet is nehezen megy. Rendelni szoktunk. A kisebb még alszik délután, akkor szoktam utólérni magam.
3 és 7 évesek. Tévézni nem szoktak.
Én is rendelek néha, de hetekig nem lehet, legalábbis felénk már egy egyszerű gyros is 3000 ft, 3 főre rendelve napi egy 10-es, azt sajnálom azért, 1-2 hét alatt 50-100 ezres költség, pedig megtehetnénk, de nagyon sokallom rá. Egyszerűeket szoktam főzni, meg 2 napra, ma főztem, holnap biztosan nem fogok.
És mit csinálnak akkor egész nap?
Mondjuk a 7 éves már elég nagy.
Nekem 2 éves kora óta nem alszik napközben itthon. Ha aludna legalább 1-2 órát az isteni lenne.
Folyamatos home officeban dolgozom évek óta.
Kezd beállni már egész szépen, de lassan jön a tesó is, szóval nem lesz egyszerű mellette is dolgozni.
Káosz, igen. Ha nem kötik le magukat azért, ha lekötik magukat meg azért. Lehet sokszor van 1-2 óra nyugodtan dolgozni, de akkor utána félek bemenni a szobájukba szétnézni.
Leggyakrabban egyik beteg és ő fekszik, de mikor ilyen téli meg nyáriszünet miatt van home office, az kemény.
Tv a kicsit egy ideig leköti, közben a nagy tud nyugodtan játszani, ezek még nyugodtabb percek.
Főzni este szoktunk előre, max köretet másnap.
Mi hétköznap 100 %-ban rendelünk. Erre megy a szép kártyánk. Férjem full home officban van, én részlegesben. 1 menü elég, ha ketten vagyunk. Tartalmas leves, plusz főétel (két tenyérnyi hús + köret). 1900. Bőven elég, így se vagyok nádszál.
Két gyerek egyszerre ritkán beteg, hogy otthon legyen (általában egymást váltják, hogy jobb legyen). Betegen alig esznek. Szünetre valószínűleg 2 menü lesz per nap meg karácsonyra nagy adagot főzök, abból kijön majd a két ünnep között.
Rajzolnak, báboznak, autóznak, kergetik egymást, férjem telco. közben is legózik, nyári szünetben kiült a laptoppal velük a játszótérre. Én nem vagyok ennyire kemény, de a tévézés engem zavarna a munkámban. Nem tudok elvonulni, mert megölik egymást. Általában ezerrel nyomtatom a feladatokat (színező, kivagható...stb) és azokkal elvannak tízpercekre.
Akkor ti egész jól összehozzátok és kicsit szerencsések is vagytok. A férjem a munka mellett sportol is, rengeteget eszik, a lányom szintén, 4 éves létére simán megeszik egy felnőtt adagot, szóval nálunk a rendelés egy anyagi csőd :D Néha szoktam persze azért, de túl gyakran emiatt nem :(
Az én gyerekem betegen is annyit eszik mint egy ló :D Sőt, még többet mint amúgy. Pedig nem kövér gyerek, 15 kg 4 évesen, szóval nincs elhízva.
Ma is megevett ebédre egy legnagyobb leveses tányér levest csurig szedve, 1.5 szelet halat, meg vagy 4-5 burgonyakrokettet. Úgy hogy mellette reggelizett is normálisan.
Nyáron tényleg jobb, én is kiültem vele a kertbe, de ilyen hidegben nem fogok kint ülni.
Ilyen feladatokat én is szoktam neki, festeni szokott, igaz összefestette a falat is :D De mosható festék van a falon, lejött szerencsére. Gyurmázni szokott még, főzni is segített ma, szinte mindent ő csinált a tűzhelyen kívül. De nem egy egyhelyben ülős gyerek és maga unatkozik :(
"15 kg 4 évesen, szóval nincs elhízva."
3 évesem 16 kg (104 centihez). :D ő tud enni rendesen. Nővére fényevő 122 cm 19 kg.
Férjem 80, én 66 kg vagyok 160-as mélységhez. A titok, hogy nem az ebéd a kedvencük.
Nem tudtok összeállni 1-1 szülővel, úgy, hogy mindenki bevállal egy napot?
Menüt tervezd meg egy hétre, készíts elő mindent, amit tudsz, pl. darabold a húst, fagyaszd le, ennyivel is kevesebb dolgod lesz.
De ha mást nem, ne legyetek egyszerre szabin végig. 5-5 nap szabit osszátok el, egyikőtök 2 napot van, másik 3-t a gyerekekkel, első héten szintén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!