Nehezebb egyetemi szak mennyire elvégezhető baba, kisgyerek mellett, ha van segítség mellette?
Joghallgató vagyok.
Csúsztam egy tárggyal még az elején (római jog). Akkor ez nekem nagy kudarc volt, mert általános iskolában, gimiben 4-esnél rosszabb jegyem sosem volt, mindig én voltam a jó tanuló, jó sportoló stb. Itt meg csak egy a sok közül, nem éreztem magam még csak jónak sem, nemhogy kiemelkedőnek. Passziváltattam is emiatt, beadtam a jelentkezésemet pótfelvételivel máshová, de aztán csak folytattam a jogot inkább.
Most vagyok 23 éves és harmadéves. Tehát legjobb esetben is 25 lennék, mire végzek (ha nem csúszok és elsőre sikerülnek a zv-k).
Viszont közben nagyon szeretnék fiatalon anyuka lenni és a közvetlen környezetemben több kisbaba is született az elmúlt időszakban. Így még rosszabb. Mert teljesen elveszítettem a motivációmat, most a vizsgaidőszakkal is úgy vagyok, hogy vagy sikerülnek a vizsgáim, vagy nem, majd lesz valahogy. Úgy érzem, anya szeretnék már inkább lenni. Nagyon vágyom az anyaságra, egy kisbabára és talán ha kiszakadnék az egyetem körforgásából 1-2 évre, utána lelkesebben tudnám folytatni. Mert tényleg úgy érzem most, hogy ez a szak teljesen elvette minden lelkesedésemet, örömömet.
A páromnak nem lenne ellenére az, ha a családalapítást előrébb hoznánk.
Segítségem lenne itthon (rajta kívül is).
Szóval a kérdés adott. Mennyire nehéz diplomát szerezni úgy, hogy közben anya is vagyok?
Szerintem ez csak a gyakorlatban fog kiderülni. Attól, hogy valakinek nehéz volt, még lehet, hogy neked nem lesz az. És fordítva is igaz, attól, hogy valakinek könnyű, még lehet, hogy neked nem lesz az.
Ha úgy érzitek, hogy menne, akkor fogjatok bele a próbálkozásba. Amúgy sem biztos, hogy rögtön elsőre összejön. Ha nem vagytok szerencsések, akkor úgy jártok, mint sokan mások és évekig nem jön a baba, rosszabb esetben pedig kiderül, hogy valami akadályozza azt, hogy jöjjön. Ne legyen ilyen, de ebben az esetben viszont biztos vagyok abban, hogy később örülni fogsz, hogy már korán nekifogtatok és nem vártatok még egy-kettő-sok évet.
Ez gyakorlatban derül ki, viszont hasonló mentalitásom van..
Nekem nem menne..
Ha nem tudom odatenni magam 100%-ban, akkor kudarcnak érzem.
Ez igaz a gyerekvállalásta háztartásra munkára és az iskolára is.
Pici baba mellett nagyon nehéz és mindenképpen valamit félre kell tenned.
Én az elején nem tudtam volna átadni semmit a babából senkinek.
De mondjuk amikor megy bölibe/ oviba, akkor simán belefér segítséggel, ahogy egy munka is..
Én is minden vizsgaidőszakban babát szerettem volna :D ennek ellenére nem banom, hogy befejeztem elobb az egyetemet, nem tudnám elkepzelni baba mellett...
De sokan csináljak így, szóval biztos nem lehetetlen
Igen, nagyon nehez. Az elso par ev ajandek jogon. Allamvizsgara napi 14 orakat kell tanulni, azt se tudja az ember merre van fejjel elore.
Oszinten, ha szeretnel jogasz lenni, akkor 28-29 eves korod elott nem vallalsz munkat. Allamvizsgazol, harom evet gyakorlati munkat dolgozol, szakvizsgazol, es utana ha van hova mar visszamenned, johet a gyerek.
Ha nem erdekel a jog, es babazni akarsz, ez is ugyanugy egy dontes, de akkor ne a jogot vegezd mert van ennel konnyebb szak mint tudjuk amivel talan meg jobban el is lehet helyezkedni.:D
Nekem szult szaktarsam gyereket akkor, amikor en mar allamvizsgaztam. Szerintem sosem fog vegezni az egyetemmel. Olyan is volt hogy behozta a friss anyuka a gyereket vizsgara es kozolte hogy egy tetelt tanult meg, de megprobalja. Szegeny baba, vegig bogte az egeszet. Mi meg a vizsgafeszko kozepette majdnem tole bogtunk. Megertoek voltunk, elore engedtuk, teljesen kesz volt a csaj, meg is bukott.
A kudarcot nem tűröd - még ne vállalj gyereket, sok kudarc ér
Nem bírod elviselni, ha nem te vagy a legjobb - az egész anyaság egy bizonytalanság hogy vajon jó anya vagyok e
Nem tudsz egy szuszra végig vinni egy jogot, pedig agyad van hozzá - egy gyermek nem 1-2 ev, hogy aztán másba kezdj. Ha a sulit unod, akkor a gyerekkel járó lemondást baromira fogod utalni
Várj, te még nem állsz készen
A gyereked érdekében is írom ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!