Van bármiféle hátránya annak a kisfiamra nézve, hogy születése óta egyedül nevelem és az édesapja nem tartja velünk a kapcsolatot?
Gondolok itt arra pl hogy szinte csak nők veszik körül.
Nőtt így fel valaki itt az oldalon?
Fiú gyerekre nézve van, de kompenzálható. Bárki lehet férfi minta, ha az illető normális. Ellenben, akinek van egy hülye apja, annak az lesz a férfi minta, ami sokkal rosszabb.
Szóval ja, úgy dobálóznak itt egyesek, mintha tele lenne az ország mintaapával🙄
Egyébként én így nőttem fel, apa nélkül, csak nő vagyok. Annyi, hogy lett egy stabil személyiségem, nem lettem egy társfüggő, mint sok kortársam, akik a szüleik kényszeresen fenntartott házasságában nőttek fel, mert APA KELL! Illetve, most én is egyedül vállalok gyereket, mert nem érzem olyan hatalmas csapásnak, hogy nincs egy púp a hátamon, gyereket viszont mindig is akartam. (Emiatt azt gondolom, jobb lenne, ha lány lenne, de ha fiú lesz, se lesz szükségszerűen lelki sérült.)
Egyébként 2 lánytestvérem van, ők is apa nélkül nőttek fel. Mindkettő férjhez ment. Az egyik rossz házasságban él, van gyereke, próbál kiszállni, mert nem akarja ezt a mintát a gyerekének, de jogi akadályok miatt sajnos, nem tud. Ja, és azt is cáfolnám, hogy apakomlexusosak lennék, mindhármunknak fiatalabb párja van/volt.
#21! Tök jó, hogy ti jobban tudjátok, én hogy nőttem fel. Pont ennyit ér az apamintátok. Olyan frusztráltak vagytok, hogy abban lelitek örömötöket, hogy nyomogatjátok a pirosat egy anonim oldalon🤣 Valószínűleg inkább ott lehetnek gyerekkori traumák, normális ember inkább kulturáltan leírja a saját véleményét, de úgy látszik nektek az nem megy. Biztos nem tanította meg apa😉
Ez attol is fugg milyen az apa.
Apukamat nagyon szerettem, de igazabol 99 % ban anyukank nevelt fel, apukam reggel 6 tol este 10 ig dolgozott, hetvegen is. Mire nyugdijas let, mar nem lakatm otthon. Igy sajnos nagyon keves idot toltottunk egyutt.
En egyedul nevelem a fiam, biztos lesz hatranya, hogy az apjat nem erdekli, de inkabb ez mint egy szemet emberrel elni, es azt lassa a gyerek.
Mindig a kisebb rosszat nezd.
#22! "Nagyon jó kis mintát adtak át a szüleim,például azt,hogy egy rossz kapcsolatban nem ragadunk le,stb."
De akkor ez nem is rólad szól. Én egy szóval nem mondtam, hogy az a legjobb, ha nincs apa. Az a legjobb, ha van egy JÓ apaminta. De az a legritkább. Egyesek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy legyen és nem veszik figyelembe, hogy milyen az a minta. Nekem például nem volt jó apám. Tehát anyám utóbb nem abból választhatott volna, hogy jó apamintám legyen, vagy semmilyen, hanem, hogy legyen egy rossz vagy semmilyen és ebből a második fényévekkel jobb.
Valahogy úgy érzem itt a kommentelők 70 - 80%-a anyuka, és esetleg rossz kapcsolatban van a férjével, esetleg elvált, és saját gyerekét neveli egyedül.
Vagy tele van feministákkal ez a szekció, mert kb. csak 1 vagy 2 komment került normális megfogalmazásra, amiben szerepel a két szülő amiknek a gyereknek SZÜKSÉGE van, kérdezz bármely pszichológust. Egy szülő hiánya akár fiúnak anyja, akár lánynak apja, vice versa, NEM EGÉSZSÉGES ÍGY FELNŐNI.
Hogy mondja el mondjuk egy apa a menstruációs kezdeti korszakot a kislányának? Fordítsuk már meg akkor a helyzetet. Egy anyuka teljesen máshogy tudja egy LÁNYNAK ezt előadni mint egy apuka. A magömlést meg a jeleket a pubertás jeleit meg az APUKA ismeri férfiként, fiúként és helyre rakja ha kell, példát mutat.
Egy gyereknek mindkét szülő kell az egészséges fejlődéshez. Nem csak anyuka, nem csak apuka. Mindkettő.
#27! Igen, bocsi, nem úgy értettem, hogy mindenki társfüggő, akinek van apja🤣
Csak az az általános közvélekedés, hogy apa KELL és a minőségre már nem térnek ki. Egyszer fel is tettem ezzel kapcsolatban egy kérdést és még mindig meglepően sok olyan válasz érkezett, hogy márpedig, ha gyerek van, akkor "nem szabad válni", miközben a legrosszabb, ami egy gyerekkel történhet, az a rossz párkapcsolati minta átadása, de sokan ezt nem értik. Tesómnak például lánya van. Ha egész életében azt látja, hogy bánik az apja az anyjával, neki is az lesz a normális és nagyon eséllyel fog ő is egy bántalmazó kapcsolatban élni, apaminta nélkül ennek az esélye sokkal kisebb lenne.
28# Mert így van,itt inkább elvált,keseredett vagy rossz mintát látottak vannak többségében. Szépen összefoglaltad amúgy. :)
29# Ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!