Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes így gyereket vállalni?

Érdemes így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Próbálom a lehető legrövidebben összefoglalni a problémám.

26 éves nő vagyok, a férjem 33 éves. A környezetünk folyamatosan nyomja nekünk a gyerek témát. De mindketten bizonytalanok vagyunk.

Én soha nem rajongtam a gyerekekért, nem értek szót velük, addig vagyok el a közelükben amég csendben vannak. Soha nem is értettem hogy az emberek 90 százaléka mit tart cukinak egy kisbabában. Szóval nem érzek vágyat hogy gyereket akarok. Terveim vannak a karrieremmel is amit most egy gyerek évekre hazavágna.

De közben meg valahogy gyerekként, kamaszként mindig úgy képzeltem hogy nekem lesz gyerekem, pedig már akkor is ilyen volt a viszonyom velük. És ahogy telik az idő és egyre jobban közeledik hogy alkalmas lenne mintha annál kevésbé akarnám. Pedig szeretek gondoskodni és tudok felelősséget vállalni mert a kutyáinkért mindent megteszek ahogy a férjem is, tudom hogy ilyen téren jó szülők lennénk. De nem elég a gondoskodás ha az érzés nincs meg.

Annyi szar anyát láttam már életem során akik nem valók annak. Szóval nem hiszek abban a mesében hogy majd a sajátomat szeretni fogom hisz nagyon sokan nem szeretik.

A férjem álláspontja az hogy nem érzi késznek magát még rá. Egyszer azt mondja hogy nem tudja elkepzelni hogy ne legyen gyereke, egyszer azt hogy azt is elfogadja ha nem lesz.

Valahol azt várnám hogy legalább ő akarja és húzzon engem. Vagy hogy én tudjak dönteni. De egyikőnk se tud.

Nyilván nem döntheti el helyettem a gyakori népe és nem is érezheti helyettem, nem is tudom mit akarok. Talán valami hasznos tanácsot.

De kérlek mellőzzük az "úgyis szeretni fogod a sajátod" és a "neked nem is való gyerek te selejt" meg a "szüleid is így gondolkodtak volna" kommenteket, anélkül is tisztában vagyok vele mennyi megvetést kapnak a társadalomtól azok a nők akik nem született ősanyák.

2023. dec. 13. 18:53
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30# Az a baj, hogy egy ilyen élethelyzet nem feltétlenül gyerekfüggő. Ha nem vállaltak volna gyereket, akkor is lehet , hogy idővel lebetegszik a férje, az anyósa, az anyja, akárkije, akiről gondoskodni kell. Sajnos az egészség nem kívánság műsor. Ma még van, amiért hálát kell adni, mert közel sem biztos, hogy holnap is lesz. Végtelenül sajnálom azokat a párokat, akik nagy reményekkel indulnak az életben és beteg gyermeket kapnak a sorstól, de ugyanúgy sajnálom azokat is, akik más miatt vannak akadályoztatva kvázi a saját boldogságukban.
2023. dec. 14. 13:01
 32/33 anonim ***** válasza:
De talán a férjét biztos, hogy akarja meg amúgy is adott. A gyerekben nem biztos egyik sem, így könnyen a kapcsolat is gatya lesz.
2023. dec. 14. 13:44
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy kérdezem 26 évesen miért tud rád hatni akárki is ilyen fontos kérdésben?

Ez a te és a párod dolga. Miért kéne azért gyereket vállalni mert MÁS szerint kéne?

2023. dec. 14. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!