Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes így gyereket vállalni?

Érdemes így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Próbálom a lehető legrövidebben összefoglalni a problémám.

26 éves nő vagyok, a férjem 33 éves. A környezetünk folyamatosan nyomja nekünk a gyerek témát. De mindketten bizonytalanok vagyunk.

Én soha nem rajongtam a gyerekekért, nem értek szót velük, addig vagyok el a közelükben amég csendben vannak. Soha nem is értettem hogy az emberek 90 százaléka mit tart cukinak egy kisbabában. Szóval nem érzek vágyat hogy gyereket akarok. Terveim vannak a karrieremmel is amit most egy gyerek évekre hazavágna.

De közben meg valahogy gyerekként, kamaszként mindig úgy képzeltem hogy nekem lesz gyerekem, pedig már akkor is ilyen volt a viszonyom velük. És ahogy telik az idő és egyre jobban közeledik hogy alkalmas lenne mintha annál kevésbé akarnám. Pedig szeretek gondoskodni és tudok felelősséget vállalni mert a kutyáinkért mindent megteszek ahogy a férjem is, tudom hogy ilyen téren jó szülők lennénk. De nem elég a gondoskodás ha az érzés nincs meg.

Annyi szar anyát láttam már életem során akik nem valók annak. Szóval nem hiszek abban a mesében hogy majd a sajátomat szeretni fogom hisz nagyon sokan nem szeretik.

A férjem álláspontja az hogy nem érzi késznek magát még rá. Egyszer azt mondja hogy nem tudja elkepzelni hogy ne legyen gyereke, egyszer azt hogy azt is elfogadja ha nem lesz.

Valahol azt várnám hogy legalább ő akarja és húzzon engem. Vagy hogy én tudjak dönteni. De egyikőnk se tud.

Nyilván nem döntheti el helyettem a gyakori népe és nem is érezheti helyettem, nem is tudom mit akarok. Talán valami hasznos tanácsot.

De kérlek mellőzzük az "úgyis szeretni fogod a sajátod" és a "neked nem is való gyerek te selejt" meg a "szüleid is így gondolkodtak volna" kommenteket, anélkül is tisztában vagyok vele mennyi megvetést kapnak a társadalomtól azok a nők akik nem született ősanyák.

2023. dec. 13. 18:53
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Én tisztában vagyok vele hogy még fiatal vagyok. De a férjem 33, ha most terhes lennék is már 34 lenne mire megszületik. És abban biztos hogy 40 felett már nem szeretne gyereket, egyikőnk se akar idős szülő lenni.
2023. dec. 13. 20:30
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
5 év múlva 38 lesz, te 31, szerintem ráértek akkor is ezen gondolkodni
2023. dec. 13. 20:37
 13/33 anonim ***** válasza:
71%
Hagyjuk már ezt a kutya-gyerek hasonlítgatást. Köze nincs egymáshoz a kettőnek. Kezdjük ott hogy a kutyád nem visítja végig az éjszakákat, nem kell fájdalmak közepette szoptatnod, nem kell 0-24-ben mellette lenni és kielégíteni az igényeit. Nem kell mindenhova magaddal vinned, nem üvölt a hisztitől addig amíg egy takony nem lesz a feje, nem kell öltöztetned, fürdetned minden nap, nem kell rá mosnod, nem kell neki főznöd. Nem kell óvodába vinned, nem kell vele orvoshoz járni, nem kell vele táppénzen lenned ha beteg. Sorolhatnám reggelig..
2023. dec. 13. 21:26
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag akkor szabad gyereket vállalni ha el sem tudnád képzelni nélküle az életed annyira nagyon nagyon de nagyon akarod!
2023. dec. 13. 21:29
 15/33 anonim ***** válasza:
36%
13as mondjuk az én kutyámra az óvodán kívül a többi kb ugyanúgy vonatkozik :D
2023. dec. 13. 21:32
 16/33 anonim ***** válasza:
48%
#15 Az sem egy egészséges dolog.
2023. dec. 13. 21:39
 17/33 anonim ***** válasza:
22%

15.

Tényleg, fájdalommal szoptatós?😁

2023. dec. 13. 21:40
 18/33 anonim ***** válasza:
48%
Mármint szoptatod?
2023. dec. 13. 21:40
 19/33 anonim ***** válasza:
A szoptatást nem láttam, bocs :D
2023. dec. 13. 21:52
 20/33 A kérdező kommentje:

Jaj gondoltam hogy lesznek ilyen primitívek mint a 13as akik nem bírják ki hogy ne kössönek bele a kutya dologba. Persze, ahol biodíszlet meg csengő a kutya "mer kutya kell a házhoz" ott biztosan nem sok dolog van vele mert leszarják. De egy normális gazdának igenis felelősség, sok dolog, fáradtság és pénz. Egy szóval se mondtam hogy egy gyerekkel nincs dolog van hogy velük nincs több dolog. De attól még igenis összehasonlítható felelősségvállalás és gondoskodás szempontjából.

Mindenki másnak aki érdemben szólt hozzá a témához annak köszönöm.

2023. dec. 13. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!